9 Nyíl

Egy igazi dartsos gyermeknap volt Rákospalotán

2019. május 27. 21:56 - Denis Potvin

A 9nyíl egyik célkitűzése – a nemzetközi darts követése mellett – a hazai dartsélet mindennapjainak a feltárása is. Fontosnak érezzük, hogy betekintsünk a magyar klubok életébe is, hiszen a hazánkban is egyre népszerűbb sport talán így tud még jobban felemelkedni. Már egy ígéretünk van egy budapesti klub bemutatására, de előtte egy egészen kiváló kezdeményezésről szeretnénk beszámolni nektek. Amely szorosan összefügghet akár az utánpótlás neveléssel is.

img_20190526_144234.jpg

Május 26., a Gyermeknap. Rengeteg programot szerveztek országszerte, mi pedig egy olyanra látogattunk el, ahol a darts is központi szerepet kapott. Budapest, XV. kerületében, Rákospalotán, a Kinizsi TTK otthonában, az EBDE prominens személyiségei szerveztek egy egyedülálló versenyt. A gyermeknap jegyében, amikor szülő-gyermek párosok küzdöttek meg egymással.

Előzetesen több duóra számítottak a szervezők, de így is húszan, azaz tíz páros érkezett a versenyre. Köztük magyar válogatott játékos is, országos bajnokságon résztvevők, de nagyon fiatal, alig tizenéves fiú és lány is.

Nagyszerű, látványos csaták folytak. És itt először is ki kell emelni a két legfiatalabb versenyzőt. Greksa Máté és Balog Petra apró kis gyermekek még, de olyan nagyszerűen dobálták a nyilakat, mintha eddig csak ezt csinálták volna. Igazi kuriózumai voltak a versenynek. Annál is inkább, mert a Greksa család végül elég messzire jutott.

A legmesszebb a Csombok és a Csík família jutott, akik a döntőért küzdhettek. Csombok Tina révén egy magyar válogatott is öregbítette a verseny jó hírét. Végül a Csík család (Csík Miklós és Csík Balázs) szerezte meg az első helyet, ezen a hihetetlen jó hangulatú versenyen, amelyen a házigazdák ebéddel, isteni pogácsával és sok-sok szeretettel ajándékozták meg a résztvevőket.

Még sok-sok ilyet.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1314865098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása