9 Nyíl

Nem sokon múlt a portugál csoda

2019. június 23. 18:46 - Dart Major

PDC Players Championship 18

Már tizennyolcadik állomásához érkezett az idei Players Championship sorozat. Ezúttal is Wiganben csaptak össze a játékosok, hogy eldöntsék ki viszi haza a 10.000 fontos fődíjat. Nézzük mi történt a mai nap.
players-championship_7.png

Első forduló:
Rögtön az elején kiesett Peter Wright, aki hiába dobott majdnem 99-es  átlagot döntő legben kikapott Martin Schindler ellen. Adrian Lewis 6-2 arányban szenvedett vereséget, igaz Brendan Dolan szép 100-as átlagot dobott. Corey Cadby is kiszállt, őt egy leggel verte meg Yordi Meeuwisse, mind a két játékos 98-as átlagot ért el. Jonny Clayton szintén hamar befejezte miután 6-3-as vereséget szenvedett Rowby-John Rodriguez ellen. Max Hopp is 6-5-re bukta el első mérkőzését, ő is belenézett egy 100-as átlagba amit Mickey Mansell hozott össze ellene. Idén sem Darren Websternek, sem Steve Westnek nem megy a játék, ma ismét az első körben búcsúzni kényszerültek. Ian White számára sem tartott sokáig ez a verseny, őt Jan Dekker győzte le 6-4-re.
Akadt pár igen impozáns teljesítmény is. Dimitri van den Bergh 110 feletti átlagot ért el és verte 6-2-re Dawson Murschellt.  Jose de Sousa 106,5-ös pazar játékkal 6-3-re nyert Arron Monk ellen, Andy Boulton 103-as átlagot dobva nyert 6-0-ra a mindössze 68-as átlagot produkáló Mike van Duiovenbode ellen. Jelle Klaasen is átlépte 106-os átlagot és győzött is a 97-es átlagot összehozó Ricky Evans ellen.

Második forduló:
Ez a kör is elhozta pár komoly névnek a búcsút. Simon Whitlockot összehozta a sors van den Berghhel és a belga megint 100-as átlag fölé jutott aminek köszönhetően 6-4-re nyert is. Jose de Souse 101,3-as átlag mellett 6-2-re intézte el Nathan Aspinallt. Glen Durrant is befejezte őt a 108,4-es parádét bemutató Ron Meulenkamp győzte le 6-2-re. Daryl Gurneynek is véget ért a torna, őt Mike McGeeney verte meg 6-2-re, az angol játékos átlaga 106,5 pont volt. Klaasen nem tudta hozni az előző fordulóban mutatott játékát így kikapott Gabriel Clemenstől. Kim Huybrechts is kiesett, őt Vincent van der Voort verte 6-2-re. Martin Schindler 105,2-es átlaggal 6-1-re kiütötte Ronny Huybrechtset, Steve Beaton pedig "öregfiúk" rangadót nyert Robert Thornton ellen. Michael Smith, Mensur Suljovic, Dave Chisnall, Joe Cullen, James Wade és Krzysztof Ratajski mind sikerrel vették ezt a fordulót.

Harmadik forduló:
Dave Chisnall egészen gyenge 74-es átlaggal kapott ki Andy Boultontól, aki viszont 103 fölé jutott. Ratajski is brillírozott 105,9-es átlaggal verte John Hendersont 6-5-re. Gabriel Clemens keze is elsült, 111-es brilliáns mutatót hozott össze és nyert 6-1-re Cristo Reyes ellen. Suljovic hiába dobott 100-as átlagot William O'Connort így sem tudta legyőzni. Callan Rydz nagyot játszott, 103-as átlag fölé jutott és így nyert 6-2-re Steve Beaton ellen. James Wade 6-5-re nyert Keegan Brown ellen, Michael Smith 6-4-re verte Maik Kuivenhovent, Madars Razma 6-3-re verte Joe Cullent, van den Bergh pedig Ted Evettsnél bizonyult jobbnak.
 
Nyolcaddöntők:
A lengyel Sas Ratajski nem lassított, megint 100-as átlag fölé jutott és győzött 6-2-re Clemens ellen.

Wade 6-4-re győzött Rodriguez ellen, O'Connor 6-0-ra lépte le Razmát. Michael Smith némi meglepetésre kikapott James Richardsontól 6-4-re, Jose de Sousa szintén ilyen arányban győzött Conan Whitehead ellen. Rydz 101,1-es átlaggal verte Dolant, Luke Woodhouse 6-3-as sikert ért el Ross Smith ellen. Dimitri van den Bergh pedig három leggel volt jobb Boultonnál.

Negyeddöntők:
A negyeddöntők némileg talán meglepő módon szoros partik nélkül zajlottak le. de Sousa 6-2-el intézte el Richardsont. van den Bergh 102-es átlaggal aratott 6-1 arányú győzelmet O'Connor ellen.

James Wade megállította Callan Rydzt és nyert 6-3-ra, 101-es átlaggal. Ratajski szintén 6-3-ra nyert Woodhouse ellen.

Elődöntők:
A két elődöntő viszont már szoros és izgalmas csatákat hozott. Itt nem volt sima meccs. Pedig simának tűnt a van den Bergh - Sousa meccs. A belga játékos ugyanis már 4-1-re vezetett. A portugál játékos ezt viszont megfordított, és 5-4-re megint vezetett. A fiatal belga egalizált, de aztán behúzta a hátralévő legeket Sousa és ezzel döntőbe jutott. A portugál 97-es, a belga 98-as átlagot dobott.


Wade és Ratajski mérkőzése 5-5-ig ment el úgy, hogy mindenki hozta a saját kezdését. Wade a tizenegyedik leget elvitte hátsó pályáról és ezt megfejelte saját kezdésének behúzásával és így 7-5-re nyerni tudott.

Döntő:

A döntő 2-2-ig ment a "normál" mederben, amikor is Wade nyert kettőt zsinórban. Ám a portugál ezt még elbírta és 4-4-re alakította az állást. Aztán Wade újra rákapcsolt és behúzott két leget. Ez már sok volt Sousanak, nem is tudta lefaragni a hátrányt, sőt a vége 8-5 lett. Sousa 98-as átlaga hiába volt jobb mint amit ellenfele dobott, ez most egy második helyre volt elég.

pdc_5.jpgJelenleg így néz ki a Players Championship ranglista

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1114907672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása