9 Nyíl

Peter Wright tartja formáját, győzelemmel és jó játékkal kezdett

2019. július 23. 00:27 - matyi96

2019 Betfred World Matchplay - harmadik nap, összefoglaló

Hétfőn sincs megállás, folyatódott a World Matchplay. A mai napon állt táblához Peter Wright, de mellette ott volt még többek között Simon Whitlock, Keegan Brown és Daryl Gurney is. Lássuk mit produkáltak a főszereplők a hét első napján. 

matchplay.jpg

Jonny Clayton - Keegan Brown 8-10

A mai napon a barátokkal egyeztetve, én Keegan Brown győzelmét jósoltam mára (sőt, még az egyik közösségi médiában is rá szavaztam :-) ). Szóval, ezt valamiért megéreztem és jól éreztem. Keegan Brown remek játékkal rukkolt elő mára, de nem sokkal maradt el tőle Jonny Clayton sem, azonban a walesi most két vállra lett fektetve. Nagyon magas színvonalon vette kezdetét a mérkőzés, az első öt legben ötkörösnél rosszabbat nem is láttunk. Végül az előny Jonny Claytonnál volt az első szünetre. A szint a következőkben sem romlott, nagyon élvezetes kis meccsnek voltunk szemtanúi. A második etapban sem jutottak dűlőre, döntetlennel pihentek meg újra a felek. A folytatásban a mérkőzésen először Jonny Claytonnak sikerült két leg különbséggel megúsznia, azonban Keegan Brown rögtön kiegyenlített. Ezt követően Jonny behúzta nyolcadik legjét, ekkor talán nem sokan gondolták, hogy a következő három Brown-é lesz. Pedig az övé lett. Jött két ötkörös, majd a végén egy tizenhét nyilassal zárta le a mérkőzést az ifjonc. Brown a meccsen négy darab száz feletti kiszállót hasított a táblába: egy 109-et, egy127-et, egy 134-et és egy 148-at. Pazar teljesítmény volt, az biztos!

Simon Whitlock - John Henderson 10-8

Végig Hendersoné volt a jobb átlag, azonban végig ő kapaszkodott, végezetül pedig ki is kapott. John Henderson remek teljesítményt nyújtott, azonban kritikus időszakokban jöttek a hibák, amit Simon Whitlock megbüntetett. Henderson száz feletti átlaggal kapott ki. Az első etap is már Whitlock vezetésével ért véget, majd a folytatásban is ő nyerte a legeket. Aztán jött egymás után két tizenegy nyilas leg a skóttól, amivel kiegyenlített (5-5 és pihenő). Aztán a mérkőzésen először és utoljára a vezetést is átvette Hendo. Inkább ne tette volna...Whitlock beindult és 9-6-ig meg sem állt. 9-6 után Hendo elkapta a fonalat újra, Whitlock kicsit visszább esett. Ennek köszönhetően 9-8-ig felhozta magát a skót. Whitlock 87-re dobott a meccsért, bullt hibázott. Henderson 20 pontra jött azért, hogy folytatódjon a mérkőzés, azonban elhibázta a D10-et és D5-öt egyaránt. Whitlock köszönte szépen és megint kihasználta a hibát, ami most a meccsébe került Hendersonnak.

Daryl Gurney - Ricky Evans 10-7

Pörgős meccsnek nézhettünk elébe előzetesen, természetesen Ricky Evans be is tartotta a pörgősséget. Maga a színvonal is megütötte a mércét. Gurney gyorsan elhúzott a meccs elején 2-0-ra, aztán Evans-nek is bemelegedett a keze és egyenlített. Az első etap végén Gurney egy újabb breakkel átvette a vezetést. A folytatásban is ő bizonyult jobbnak. Evans kissé elvesztette a fonalat, Gurney pedig tartotta stabil teljesítményét. Ez pedig azt eredményezte, hogy a második szakaszban mindössze egy legre futotta Evans-nek, míg az észak-írnek négy. Összesítésben 7-3 volt már így. Ezt követően sem változott semmi, legalábbis eleinte úgy tűnt. Azonban miután a nyolcadik leget is megnyerte Gurney, Evans életre kelt és elkezdett dartsozni. De úgy, hogy Gurney-nek nem volt ellenszere. Tizenöt lejátszott leg után már csupán egy leg különbség volt kettejük között (8-7 Gurney javára). Gurney a lehető legjobbkor lábalt ki a "legtelen" időszakból, 8-7 után végre nyert egy leget, amivel egy legre került a továbbjutástól. Evans-t ez szemmel láthatóan megviselte, Gurney pedig ezt kihasználta. Hiába kapaszkodott fel egy remek periódussal Evans, a végén elfogyott, ez pedig Gurney továbbjutását eredményezte.

Peter Wright - Vincent van der Voort 10-5

Snakebite-é volt az utolsó meccs, ellenfele a géppuskakezű Vincent van der Voort volt. A holland nagyon jól kezdett, meg is tudta lepni Wrightot. Gyorsan jöhetett volna a 3-0, de Wright egy szenzációs 164-es kiszállóval érkezett meg a meccsbe, mellyel megakadályozta a háromleges különbség kialakulását. Onnantól kezdve nem volt megállás számára. Hozta azt a megszokott átlagot és játékot, amit az elmúlt hetekben megszokhattunk tőle. Próbált kapaszkodni VVDV, de sok esélye nem volt. A második szünet után teljes mértékben a skót irányított, csupán öt legre futotta a hollandtól végül. A skótok a mai napon végül 50%-on teljesítettek, Henderson veresége után Wright hozott egy meccset. Megérdemelt győzelmet aratott, és ha tudja tartani ezt a remek formáját, amit az előzőekben tanúsított, akkor véleményem szerint a torna egyik nagy esélyese lehet.

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr414975776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása