9 Nyíl

Pénteken már elkezdődött a haddelhadd Hildesheimben

2019. augusztus 03. 08:58 - Denis Potvin

A hétvégi, a németországi Hildesheimben rendezendő Players Championship 21-22. versenye előtt már pénteken megtelt a Halle 39 Arena. Itt rendezték ugyanis pénteken a 11. és a 12. idei European Tour európai Tour Card-tulajdonosok, és a britek selejtezőit. William O'Connor lett a nap embere.

ea-diwgxoamd8uu.jpg

11. European Tour (szeptember 6-8., Mannheim, European Darts Matchplay)

Az első körben (top48) Toni Alcinas, Benito van de Pas és Jelle Kllasen is kiesett. A másodikban aztán voltak már kiemelkedő teljesítmények. A legkiemelkedőbb a német Gabriel Clemensé, aki 11, kétszer 13 nyilas leggel, 167-es kiszállóval és nem mellékesen 104,9-es átlaggal verte Geert Nentjest. Jól emlékezhetünk, Clemens a World Seriesben, alig egy hónapja döntős volt, többek között Raymond van Barneveldet, Rob Crosst és Mensur Suljovicot is elég simán legyőzte. Mellette Kim Hybrechts jutott még százas átlag fölé (101,8).

A következő körben már az ET-re jutás volt a tét. Max Hopp 6-4-re győzte le van Barneveldet, Clemens is sikerrel vette az akadály Ron Meulenkmap ellen, Jeffrey de Zwaan 102,0-es átlaggal abszolválta a kört, Kim Huybrechts pedig ismét egy komoly tornára jutott el hosszú idő után, legutóbb négy Players Champions versenyén egy-egy körnél többet egyszer sem ment.

A legjobb 12 között:

  • Dirk van Duijvenbode-Jermaine Wattimena 6-5
  • Jeffrey de Zwaan-Jose De Sousa 6-2
  • Max Hopp-Raymond van Barneveld 6-4
  • Maik Kuivenhoven-Danny Noppert 6-5
  • Kim Huybrechts-Martin Schindler 6-4
  • Gabriel Clemens-Ron Meulenkamp 6-4

Az első körben Jamie Hughes nagyon odacsapott (105,0), míg Stephen Bunting borzasztó gyenge volt (81,8). Darren Webster és Kyle Anderson is búcsúzott, utóbbi úgy, hogy ellenfele, Tom Lonsdale csak 79-es átlagig jutott. Jamie Lewis, Chris Dobey és Mervyn King is egyből kizúgott. A következő körben már a továbbjutás volt a cél, Michael Smith 1-4-ről hozta vissza Luke Humphries ellen. Robert Thorntonnak ismét sikerült a továbbjutás. Nagy meccset játszott egymássalSteve Lennon és James Wilson. Előbbi 105,4-es, utóbbi 101,1-es átlaggal zárt, Lennon nyert 6-5-re. A legkiemelkedőbb teljesítményt, William O’Connor nyújtotta, aki Conan Whitehead ellen leget sem veszített, 15 nyilasnál rosszabb lege nem volt, 110-es átlagot ért el.

A selejtezők nyertesei: Michael Smith, Simon Stevenson, Simon Whitlock, Mark McGeeney, Hughes, Ryan Meikle, Scott Taylor, John Henderson, Keegan Brown, Ryan Joyce, Steve Lennon, Robert Thornton, Bradley Brooks, Ross Smith, William O'Connor, Brett Claydon, Matthew Edgar, Wayne Jones.

12. European Tour (szeptember 13-15., Riesa, International Darts Open)

Raymond van Barneveldnek a második verseny sem jött össze. Mindössze 82,7-es átlagot ért el, simán 6-3-ra kikapott a lengyel Tytus Kaniktól. Kiesett az előző versenyen legjobb hatba jutó van Duijvenbode is, Jose De Sousa pedig 100,1-es átlaggal mutatott kiemelkedőt Ronny Huybrechts ellen.

A portugál aztán a kövezkező körben is kiválót ment, 96,7-tel verte ki Clemenst. Vincent van der Voort és Darius Labanauskas is nagyos simán kiesett. Jelle Klaasen és Kim Huybrechts is csak a döntő legben hozta a mecsét Ron Melunekamp, illetve az egyre jobb Tytus Kanik ellen.

Két utóbbi egymás ellen vívott a továbbjutást érő helyért, Huybrechtsnek hiába volt meccsnyila, végül Klaasen ment jutott el Riesába. Cristo Reyes is a döntő szettben kapott ki, ő Dimitri van den Bergh-től, ráadásul 5-1-es vezetésről úgy, hogy után meccsnyilas sem volt, nem is véletlen a belga 100,2-es átlaga. Jose De Sousa menetelése pedig Danny Noppert ellen ért véget.

  • Dany Van Baelen-Vincent Van der Meer 6-1
  • Jeffrey De Zwaan-Niles Zonneveld 6-2
  • Danny Noppert-Jose De Sousa 6-4
  • Benito van de Pas-Max Hopp 6-4
  • Dimitri van den Bergh-Cristo Reyes 6-5
  • Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 6-5

Az első verseny egyetlen 73. versenyzője Richard North volt, a másodikon viszont sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Simon Whitlock, Mervyn King, Robert Thornton ezúttal a vesztes mezőnyben végeztek. Négyen jutottak százas átlag fölé: Jamie Hughes (100,9), Luke Woodhouse (108,0), Justin Pipe (100,6) és még az első körben Jamie Hughes (102,7). Bizony bőven előfordultak 80-as átlag alatti eredmények is.

A selejtezők nyertesei: Reece Robinson, Brett Claydon, Jamie Hughes, Adam Hunt, Joe Murnan, John Henderson, Ritchie Edhouse, Luke Woodhouse, Kyle Anderson, Arron Monk, Mickey Mansell, William O'Connor, Steve West, Justin Pipe, Harry Ward, Richard North, Boulton, James Richardson.

A European Tour állása a két selejtező kör után:

ea_wgvtxkaa9yro.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7714993048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása