9 Nyíl

Öt év után nyert újra a "History Maker"

2019. augusztus 04. 18:48 - Dart Major

PDC Players Championship 22 - Hildesheim

A második hildesheimi Players Championship fordulót rendezték meg ma. Igaz, hogy Mvg, Gary Anderson és Peter Wright inkább pihenőre mentek dobálás helyett, de a mezőny ettől még jó volt és akadtak remek mérkőzések is. Ahogy mindig. Az, hogy néhány nagy játékos kimarad egy-egy körből, az csak jót tesz a dartsnak, hiszen másoknak is van esélye odaérni és nyerni, ezáltal pedig a világranglista és a Pro Tour ranglista is izgalmasabban alakul. Lássuk mi történt ma.
players-championship_7.png

A mai napot úgy döntöttem a legjobb négy szemszögéből veszem nagyító alá. 
A legjobb négy mezőnye igen érdekesen és meglepően alakult. Vegyük például élete első komoly elődöntőjébe bejutó Cody Harrist. A szimpatikus új-zélandi játékos roppant kemény meló után jutott el idáig. Egy 6-5-ös meccsel kezdett Kim Huybrechts ellen, amit még egy ugyanilyen arányú követett Jonny Clayton ellen. Sőt a harmadik kört is 6-5-re hozta Wessel Nijman ellen. Ezeken a meccsekn 88-90-es átlag körül dobott Harris. A legjobb nyolca kerülésért Marko Kantele következett akit sima 6-1-el ütött ki, ráadásul ehhez egy 87--es átlag is elég volt. Az elődöntőbe jutásért nagyot játszott Harris. 99-es átlag mellett verte meg Krzysztof Ratajskit 6-4-re, ráadásul a lengyel sas 103-as átlagot hozott össze.
Harris ellenfele Brendan Dolan lett. Az észak-ír dartsos nem mostanság futja élete körét de ma jó napot fogott ki. Kezdésnek 6-5-re legyőzte Jefffrey de Zwaant ráadásul 100-as átlaggal. A második körben 6-2-re győzött Alan Norris ellen. Következett Chris Dobey akit szintén 6-2-re vert, mégpedig 92-es átlaggal. Dave Chisnall ellen jött a nyolcaddöntő és ez pazar játékot hozott. Chizzy 102,2-es átlagot hozott össze, míg Dolan 106,7-el zárt. A vége 6-4 lett. A negyeddöntőben jött Glen Durrant akivel döntő leges meccset játszottak. Meccsnyila is volt Duzzának de ezt kihagyta, így Brendan barátunk lépett tovább.
Jermaine Wattimena neve egyszerre meglepő és egyszerre papírforma. Jó játékos, bárki ellen lehet esélye, de képes kritikán alul is teljesíteni. Ám ma jó napot fogott ki. Rögtön kezdésnek két korábbi BDO világbajnok honfitársával kezdett. Előbb Chrisian Kistet verte 6-4-re, majd Jelle Klaasent 6-5-re. Mind a két meccsen 93as átlag fölé jutott. A harmadik ellenfele Ryan Joyce volt akit 6-2 arányban intézett el. A legjobb nyolcba kerülésért Gabriel Clemenssel játszott aki ellen ugyan nem jutott 90-es átlag fölé, de azért döntő legben nyerni tudott. A nyolc között a harmadik világbajnokot is megkapta nevezetesen Steve Beatont. Őt 93,9-es átlaggal verte meg 6-2-re.
Mensur Suljovic lett az elődöntő negyedik résztvevője. Az osztrák 6-1-es sikerrel kezdett Barry van Peer ellen, majd 6-4-re megverte Wayne Jonest. Ryan Meikle volt a harmadik ellenfele akit 6-3-ra vert. Az átlagai szépen kúsztak felfelé Mensurnak 84,8, 90,9 majd 98,5. A legjobb tizenhat között rangadó jött Michael Smith ellen. Mensur ezt is hozta nem is túl szoros meccsen nyert 6-3-ra. A legjobb négybe jutásért Ian White következett akivel döntő legig mentek, de Mensur ezt is megoldotta.
Jöhettek tehát az elődöntők. A Harris - Dolan mérkőzés csodásra sikeredett. Dolan jól kezdett két hat körössel elhúzott de Harris egy öt és egy négy körössel egalizált. Dolan belehúzott és nyert négy leget zsinórban, dobott ő is négy köröst illetve két öt köröst. Harris még kozmetikázott, de a tizedik leget is Dolan húzta és jutott a döntőbe. Mind a ketten 100-as átlagot dobtak, amin a meccs múlott az Dolan 47%-os kiszállózása, mert Harris csak 21%-al dobta a duplát.
A másik eldöntő sokkal szorosabbra sikerült. Konkrétan döntő legig tartott a Wattimena - Suljovic csata. Pedig nem úgy nézett ki, hogy ez szoros lesz. Az első négy leget ugyanis megnyerte az osztrák, mégpedig impozánsan: három öt és egy hat köröst dobott. Wattimena ezután nyert két leget de a hetedik leg után 5-2-re Mensur vezetett. Ám a következő négy leget behúzta a holland. Különösen a tizenegyedik volt szép amit tizenkét nyílból oldott meg. Mensur egy tizenöt nyilassal egalizált majd jött a döntő leg. Ezt tizenöt nyílból és 111-es kiszállóval hozta Wattimena így jutott a döntőbe. Suljovic 93,9-es átlaggal és 50%-os kiszállózással zárt, ellenfele 96,7-es átlagot és 37%-os kiszállózást hozott össze.


Brendan Dolan - Jermaine Wattimena döntőt hozott a mai nap. 2-2-ig mindenki hozta a saját kezdését, majd az ötödik legben Dolan breakelni tudott egy tizenhárom nyilassal, ám Wattimena egy tizennégy nyilassal egalizált. Dolan nem zuhant meg dobott egy négy köröst majd két újabb öt köröst és 6-3-ra elhúzott. Majd jött a 7-3-as előny is, igaz ehhez egy hat körös elég volt. Két leget elvitt a holland és feljött 7-5-re, de a a győzelmet Dolan tudta megszerezni. A holland 96,3-as átlaggal bukott a 94,6-al szemben. Viszont Dolan 50%-os kiszállózása remek munka volt, míg Wattimena húsz kísérletből csak ötöt dobott be.
Az észak-ír játékos hatodik PDC tornagyőzelmét aratta, ám a legutóbbi még 2014-ben volt. Tehát egy öt éves "átkot" sikerült megtörnie és begyűjtötte a 10.000 fontot.

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr714995096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2019.08.05. 13:23:35

Érdekes, Wattimena most nem hisztizett Mensur tempója miatt, pedig ugyanazzal a sebességgel dobott (és magnéziázott ujjat), mint a legutóbbi egymás elleni meccsükön...
süti beállítások módosítása