9 Nyíl

Gerwyn Price ihletett formában dartsozott

2019. szeptember 14. 17:18 - matyi96

European Tour 12 - International Darts Open, Riesa - második nap, délután - összefoglaló

A mai napon folytatása következett a riesai European Tour fordulónak, ahol már a kiemeltek is csatlakoztak a verseny menetéhez. Nem kellett sokat várnunk az első meglepetésre, rögtön a második meccsen borult a papírforma, ugyanis a Lengyel Sas gyorsan elszállt. Lássuk kissé részletesebben az eredmények alakulását.

riesa.png

Nathan Aspinall - Justin Pipe 6-3

A mindenki által nagyra tarott Aspinall-t most nem zavarta meg a lassú tempó, viszonylag simán túljutott Pipe-on, aki egyébként remek teljesítményt nyújtott. Nem hiába Aspinall közel százas átlaga, kellett is ahhoz, hogy le tudja győzni ellenfelét. Mindkét játékos remekül játszott, tényleg! Aspinall talán annyival volt több, hogy többször dobhatott kiszállóra, szám szerint tízszer, míg Pipe ötször. Mindketten 60%-kal értékesítették a duplákat, tényleg egy jó indítás volt ez délután.

nathan_asp.jpg

Krzysztof Ratajski - Michael Rosenauer 3-6

Ratajski már az a kategória, akitől az ilyesfajta teljesítmény meglepő. Még talán Rosenauer sem hitte el, pedig igaz volt. Nyilván mindenkinek van gyengébb napja, de Ratajski ma kimondottan szerencsétlen volt. Huszonötször dobott duplára, ebből csupán hármat értékesített. Így nem lehet meccset nyerni. Rosenauer pedig semmi extrát nem nyújtott, átlaga csupán 83 volt, annyi különbséggel, hogy ő kilencből hat duplát bedobott. Ez jelentette a különbséget ma kettejük között. 

Glen Durrant - James Richardson 6-3

James Richardson is hasonló hibába esett, mint Ratajski, bár hozzá kell tennem, hogy itt az ellenfele elég jól játszott. Persze ez már természetes a háromszoros BDO-világbajnok, Durrant részéről. Ettől függetlenül ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy tömegben fej-fej mellett haladtak, hiszen Durrant tizenkétszer, Richardson pedig tizenegyszer tudott leérni duplára, úgy, hogy rá is dobhattak. Ebből, ahogy látszik, Durrant hatot, James pedig hármat dobott be. Akár fordítva is lehetett volna az eredmény ennek tükrében. Egyébiránt Durrant 98-as, Richardson 100-as átlagot produkált, szóval a nézők nem panaszkodhattak. 

glen_durr.jpg

Rob Cross - John Henderson 6-1

Hiába röppent a kilencnyilas Hendersontól a hét közben, a mai napon nagyon simán verte őt meg Rob Cross. Olyannyira simán, hogy Henderson mindösszesen egyszer dobott duplára, na de azt mondjuk be is dobta. Ez persze marhára nem érdekli őt, hiszen Cross tükörsimán tudta hozni a számára kötelező győzelmet, amely továbbjutást ért számára. Az angol játékos zsinórban hat lehet nyert meg, csupán egyszer csúszott ki az ötkörösből, így átlaga 101 felett állt meg.

Adrian Lewis - William O'Connor 6-4

Adrian Lewis továbbra sem talált magára, William O'Connor pedig bosszús lehet, hogy nem tudta kihasználni Lewis gyenge játékát. Mert valljuk be: a 81-es átlag nem eget rengető. Persze O'Connor 85-öse sem, de ilyen kiszállózással nem meglepő, hogy Lewis ezzel a gyengécske teljesítménnyel is meg tudta őt verni. A meccs legszebb jelenete egyébként Lewis 126-os kiszállója volt, ilyeneket azért jó tőle látni, de a játéka sajnos még mindig nem az igazi. Kérdés, hogy egyáltalán visszatér-e a régi Adrian Lewis valaha...

adrian_lewis_4.jpg

Daryl Gurney - Danny Noppert 6-5

A délután egyik, ha nem a legizgalmasabb mérkőzését játszotta egymás ellen Daryl Gurney és Danny Noppert. Egészen 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, mindketten hozták a saját kezdésüket. Teledobták a táblát csupa ötkörössel. Ekkor érkezett az első break, Gurney nem tudta hozni az ötköröst, Noppert pedig igen. Noppert a kezdését is abszolválta, ezzel két leges előnyre tett szert, óriási esély nyílt arra, hogy Gurney búcsút intsen a versenytől. Gurney azonban nem így gondolta. Zsinórban megnyert három leget (tizenhét, tizenhárom, tizenöt nyilasokkal) és a nagy örömködés után kezet nyújtott Noppert-nek. Bánhatja Noppert, hogy nem tudta kihasználni az előnyét, azonban Gurney megérdemelte a meccset végül.

Steve Beaton - Luke Woodhouse 6-4

Steve Beaton továbbra is elnyűhetetlen. Jelenleg a tizennegyedik helyen volt kiemelt. Mondjuk Woodhouse-t ez egy cseppet sem érdekelte, úgy elhúzott 3-0-ra a mérkőzés elején, hogy még Beaton is csak a fejét kapkodta. Egyébként ez nem igaz, halálos nyugalommal kezelte a szituációt az öreg, mondjuk élt már át egy-két hasonló pillanatot karrierje során, az biztos.:-) Szóval 0-3, mit csinál akkor a jó dartsos? Bizony, nyer zsinórban öt leget. Köztük tizenhárom nyilasokkal. Woodhouse-nak erre nem nagyon volt ellenszere. 5-3 után jutott még neki egy leg, de aztán Beaton lezárta a meccset és boldogan távozott a színpadról a miniinterjú után.

steve_beaton_3.jpg

Gerwyn Price - Kyle Anderson 6-4

Múlt héten is volt hasonló produkciója Price-nak, mint a mai. 106-os átlag, remek tömeg, elfogadható kiszállózás. Az ellenfél Kyle Anderson, 100 feletti átlag, remek tömeg, remek kiszállózás, kettő száz feletti kiszálló. A délután zárasaként kívánni sem kívánhattunk volna jobbat. Egymásnak estek, mint óvodások a lekváros kenyérnek, ment az adok-kapok rendesen. Itt egy leg, ott egy leg, aztán az ötödik legben átvette a vezetést Anderson. Price itt rákapcsolt, hozta a kezdését egy tizennégy nyilassal, majd jött egy pazar tizenkét nyilas break. Az ezt követő leg is a walesié lett, azonban Anderson nem adta könnyen a bőrét. 5-3 után nyert még egy leget, de ez csak a kezdése volt. Price tehát a következő legben a győzelemért kezdett és meg is oldotta a feladatot egy tizenhárom nyilas leggel, ami akár tizenegy nyilas is lehetett volna, ha 98-ről nem kezd el kerekítgetni. A délután legszínvonalasabb mérkőzését láthattuk, remek teljesítményt nyújtott mindkét játékos.

gerwyn_price_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7115092430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása