9 Nyíl

A szerdai veszteséglista: Rob Cross, Peter Wright

2019. október 10. 15:50 - Denis Potvin

PDC World Grand Prix, Dublin – 4. nap, összefoglaló.

A szerdai nyolcaddöntőkben két sztár is. Peter Wright és Rob Cross is lehetőségek sorát szalasztotta el, ugyanakkor Glen Durrant ismét bebizonyította, hogy nem csak érdemes a PDC tagságra, még esélyest is kovácsolt belőle az elmúlt hónapok kemény munkája. Csütörtök este már a negyeddöntők jönnek Dublinban, a World Grand Prix-n.

wedsresults.jpg

Nyolcaddöntők, 2. nap

Nathan Aspinall 3-2 Danny Noppert (2-3, 3-0, 1-3, 3-1

Szegény Danny Noppert örökre megemlegeti azt az első beszállót. 16 elrontott nyila volt, mire képes volt a D20-at megdobni, de addigra Nathan Aspinall már 20 pontnál járt, ki is dobta egyből. Dehát ez egy ilyen játék. Noppert aztán egy 108-as első körrel, 13 nyilas leggel javított, majd nagyon magasan hagyta Aspinall-t, végül kihasználta, hogy ellenfele nem tud 40-ről kiszállni, és máris megvolt az első szett. A második szettben Noppertnek megint elment köre a beszállóra, majd két nyila a D20-ra a kiszállónál, végül pedig Aspinall egy 15 nyilassal egyenlíteni tudott a szettek tekintetében.

A harmadik szettet Noppert nyerhette volna 3-0-ra, ha nem szúr el megint három nyilat a kiszállóra. Viszont Asp megtette azt szívességet, hogy nem tudott jól beszélni, így megint ott volt az előny. Az Apsinall amikor bajba került, mindig összeszedetten tudott játszani, így nem volt kérdés, 2-2-vel fordulnak a mindent eldöntő szettbe. Aspinallnak volt egy csodás 12 nyilas lege a hátsó pályáról, majd saját kezdését a 15. nyílból megoldotta, így végül nullára nyert, és a negyeddöntőbe jutott.

noppert.jpg

Dave Chisnall 3-0 Stephen Bunting (3-2, 3-1, 3-0)

Chisnall sem kezdett valami fényesen, 8 nyila nem jött a duplára, 260 pontos hátrányból is majdnem utolérte Buntingot, aki a következő legben 106-ról szállt a ki a végén. De aztán Chizzy összeszedte magát, és 0-2-ről is képes volt megfordítani a szettet. Bunting aztán még egy kísérletet tett, hogy feltartoztassa Chisnallt, nyert egy leget, de mint később kiderült, ez az utolsó is volt a meccsen. A legvégén foghatott volna még eget, de ekkor a 8 pont okozott megoldhatatlan feladatot neki.

chizzy_7.jpg

Glen Durrant 3-2 Rob Cross (3-2, 0-3, 3-1, 2-3, 3-0)

Kiváló meccset játszottak, amelyen ismételten bebizonyosodott, hogy Glen Durrantnak már régóta a PDC-ben lett volna a helye. Szoros első szett volt, amelyben mindenki hozta a kezdését, Durrant a végén egy 13 körös leggel. A másodikban ez azzal módosult, hogy Durrantnak akadtak nehézségei a beszállóval, Cross pedig odavágott egy 144-es kiszállót, majd rögtön utána egy 134-est, hagy érezze mindenki ki is a PDC világbajnoka. Nem roggyant ebbe bele Durrant, vezetett, majd egy irgalmatlan hosszú leg végén (Cross 16 nyilat dobált el a kiszállóra, de Durrant még így sem tudta utolérni) lett 1-1 a legarány. Durrant aztán 109-es kiszállóval hozta a második szettet.

Betyárosan játszottak, amikor nagyon kellett. Durrant 116-os kiszállója, majd 2-1-es vezetése után elrontott két kör a beszállóra, majd Cross 12 nyilas, 138-as kiszállója megint őrületet, a döntő szettet hozta, ami csak ránézésre volt sima. Crossnak voltak nyilai a szépítésre, de nem tudta megdobni, így búcsúzott.

cross_12.jpg

Jermaine Wattimena 3-1 Peter Wright (2-3, 3-0, 3-2, 3-2)

Ahogy kisebb meglepetésre Petrer Wright is. Aki holland ellenfele ellen két elrontott beszálló körrel kezdett, majd dobott egy 111-es kiszállót, a döntő legben pedig egy csodálatos 148-asat. Nem úgy nézett ki, hogy ezt el fogja veszíteni. Aztán beindult Wattimena, két 16, majd egy 14 nyilas leggel abszolválta a második szettet. A harmadik szettben Wright már 2-1-re vezetett, de a holland egyenlített, hiába volt Wrightnak szettnyila is, Wattimena 100-as kiszállóval mégis megnyerte azt.

Pedig Wrightot a szerencse később sem hagyta el, két rossz beszállókör után, majdnem 200 pontos pontos hátrányból állt fel és 1-0-ra vezetett, majd 1-2-ről egyenlített. A végén azonban 130-ról nem tudott kiszállóra dobni, Wattimena pedig a D12-vel elsőre boldogult, így eldőlt a meccs.

wright_14.jpg

Negyeddöntők, csütörtök 20 órától

  • Ian White v Chris Dobey
  • Dave Chisnall v Nathan Aspinall
  • Michael van Gerwen v Mervyn King
  • Glen Durrant v Jermaine Wattimena
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8715216092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása