9 Nyíl

Peter "Snakebite" Wright és a történelem

2019. október 14. 19:29 - Dart Major

PDC Players Championship 29 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

Ma és holnap fontos dolgok jönnek a PDC-ben. Egyrészt végére ér az idei Players Championship sorozat és lezárul a Pro Tour is. Holnap már tudni fogjuk kik alkotják a 64-es táblát a P.C. Finals év végi versenyén és tudjuk kik szereznek kvótát majd a Pro Tour ranglistáról. De ennyire ne szaladjunk előre, lássuk a mai napon mi történt.
players-championship_8.png

Első forduló:
Meglepetések helyett nézzük a szokásos meglepő kiesőket. Jermaine Wattimena nem érte el a 90-es átlagot így 6-3-ra kikapott Mark Webster ellen. Jelle Klaasen döntő legben szenvedett vereséget Gabriel Clemens ellen, mind a ketten 94 fölött dobtak. Chris Dobey 96 fölé jutott de a meccset döntő legben elvesztette John Michael ellen. Cristo Reyes 6-4-re vérzett el Richard North ellen, Robert Thorntont pedig Alan Norris győzte le. Dimitri van den Bergh csak 84-es átlagra volt képes és így kikapott 6-5-re Tony Newelltől aki csak 80-as átlagot ért el. A mostanában jól teljesítő Justin Pipe is kiszállt, neki Robert Owen jelentette a végállomást.
A nagyok közül Dave Chisnall 104,2-es átlaggal csapott oda és verte Mario Robbet. Jeffrey de Zwaan 106 fölé ért és ezzel 6-3-ra verte  96 körül dobó Benito van de Past. José de Sousa 103-as átlagot és 6-1-es sikert ért el Martin Schindler ellen. Ian White 105,8-at dobott Andrew Gilding ellen és győzött 6-2-re.  Peter Wright 106,1-es átlagot dobott és lenullázta Wessel Nijmanst. Gerwyn Price, Daryl Gurney, Glen Durrant, Steve Beaton, Krzysztof Ratajski mind-mind tovább tudtak jutni.

Második forduló:
Ez a kör volt a végállomás Vincent van der Voortnak aki 6-5-re kikapott Darren Johnsontól.  Simon Whitlock 6-4-re bukott el Steve Lennon ellen, szintén ilyen arányban szenvedett vereséget Danny Noppert is Joe Murnan ellen. 
Dave Chisnall most épp 110-es átlagot hozott össze és nyert 6-4-re a 97 fölé jutó Alan Norris ellen. de Zwaan megint átlépte a 100-at és megint nyert most épp Darius Labanauskas ellen 6-1-re. Devon Petersen szintén 100 fölé jutott és verte John Michaelt. Gerwyn Price 6-2-re verte Marko Kantelet szintén 100 feletti teljesítménnyel. Glen Durrant döntő legben nyert Cody Harris ellen és Duzzának is kellett a 100 feletti. Brendan Dolan döntő legben verte Mark Webstert, az észak-ír átlaga 104,9 volt.  Ratajski egy 109,6-al kínálta meg Mark Dudbridget és győzött a lengyen 6-2-re. Peter Wright döntő legben verte Madars Razmát, Steve Beaton 6-4-re Adam Huckvalet, Gurney 6-4-re Yordi Meuwisset, John Henderson pedig Adam Huntot győzte le két leges különbséggel.

Harmadik forduló:
Adrian Lewis számára itt volt a végállomás, 86-os átlaggal kikapott Joe Murnantől. de Zwaan 102-es átlagot dobott de kikapott Stephen Bunting ellen aki 95,3-at hozott össze. Callan Rydz nagy halat fogott miután 6-4-re verte Durrantot.  Richie Edhouse 106,7-es átlagot dobott de kikapott de Sousa ellen 6-3-ra. A portugál átlépte a 114-es határt!! Wright 100-as átlaggal verte Mervyn Kinget.


Ian White 6-4-re Ross Smitht, Dolan 6-2-re nyert Henderson ellen. Meulenkamp lenullázta Tony Newellt, Ratajski pedig 6-3 arányban nyert Kluivehoven ellen. Price, Chisnall, Cullen és Michael Smith is győzni tudott ebben a körben.

Nyolcaddöntők:
Szokás szerint tükörsima és nagyon szoros partik is akadtak. Simából konkrétan csak kettő született és mind a kettő 6-2 lett. Dolan 99-es átlaggal nyert Rydz ellen, Wright pedig 103,4-el Jonny Clayton ellen.
És akkor a szoros meccsek. Price 6-4 arányban nyert Petersen ellen, a dél-afrikai ráadásul 100-as átlagot dobott. Joe Cullen szintén 6-4-re verte Murnant, Cullen 98-as átlagot ért el. Döntő leges meccsből négy is akadt. A White - de Sousa meccs mára rangadóvá vált, most az angol nyert 92-es átlaggal.


Meulenkamp bravúrt ért el és verte Gurneyt.  Chisnall jó barátját Buntingot tudta legyőzni, mind a ketten jól dobtak, Bunting 93-as, Chisnall 99-es átlagot produkált. Ratajski pedig 97-es átlaggal győzött Michael Smith ellen.

Negyeddöntők:
Peter Wright - Krzysztof Rajtaski 6-0. Wright nyilai: 14-13-11-11-12-12. 123,53-as átlag. A valaha volt legnagyobb közvetített átlag. MvG 123,4-es átlagát adta át a múltnak.
Dolan is szépen játszott 104-es átlagot dobott és verte 6-2-re a szintén 100 felett dobó Pricet. Meulenkamp sem viccelt, 108,4-et ért el és megverte a 106,3-t összehozó Chisnallt három leges különbséggel. White lesimázta a Cullen elleni meccset és győzött 6-1-re 100-as átlaggal.

Elődöntők:
Peter Wright erős menetelése némileg kifárasztotta. Erre utal, hogy "csak" 94,8-as átlagot dobott. 2-1-re és 4-2- re még így is vezetett a skót, de Dolan fordított 6-4-re. Az észak-ír dobott 12 és 13 nyilast is. Wright erre két négy körössel egalizált, de a döntő leget az észak-ír öt körből hozta és továbbment. 92-es átlaga és 39%-os kiszállózása gyengébb volt mint Wrighté, de sikerült nyernie.
White és Meulenkamp mérkőzése a holland számára kezdődött jobban, ugyanis 2-1-re és 4-2-re is ment. Majd 5-3-ra is vezetett vagyis két legre volt a győzelemtől. Egy kivétellel csak hat körösöket dobott a holland, szóval nem volt túl nagy az átlag. Ámde White felpörgött és így felelt: 14-12-12-12. És ezzel 100-as átlag fölé ért és nyert.
 
Döntő:
Ian White harmadik alkalommal jutott döntőbe, Dolan pedig másodszor. A mérkőzés 3-3-ig elment különösebb izgalom nélkül, mindenki hozta a kezdését. Dolan jobb volt, ő két öt és egy négy köröst dobott eddig. A hetedik leg után Dolan nagyon beindult és 7-3-re elhúzott.  White ebben benne volt, rontott fontos duplákat. De az angol azért küzdött és 7-6-ra visszajött, köszönhetően három 15 nyilasának. Ám Dolan a következő leget 14 nyílból megoldotta és ezzel 8-6 arányban győzött.
Ez volt a "History Maker" második győzelme idén, ez pedig sokat ér számára a végelszámolásnál.

st_1.jpgpcom_10.jpgÍgy fest a vége előtt a ranglista. A kékkel jelöltek már biztos ott lesznek a döntőben.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2015222726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása