9 Nyíl

Elindult az idei BL a dartsban is

2019. október 19. 18:33 - Dart Major

Paddy Power Champions League of Darts - első forduló (összefoglaló)

Komoly kis rendezvénynek lehetünk szemtanúi ha vigyázó tekintetünket Leicester szép városára vetjük. A PDC-nek hála a dartsban is van Bajnokok Ligája, igaz kicsit másképp mint a többi sportban. Itt a világranglista első nyolc helyezettje csap össze két csoportban, majd jön az egyenes kieséses szakasz. A verseny ugyan nem ranglistás verseny, de azért komoly rangot ad az, hogy elmúlt két év nyolc legjobb játékosa vesz részt.
eavfehywkaua8ps.jpg

B csoport:
Peter Wright - Daryl Gurney 10-7
Nem mondani, hogy túl sok izgalomra számíthattunk volna az első három leg után. Gurney dobott három hat köröst és ellépett 3-0-ra. Wright nem találta még önmagát, és Gurney is rontott duplákat azért. Ez a Gurney-s vonal maradt a későbbiekben is, de 4-1-re még Ő vezetett. Ekkor jött négy szép ötkörös a játékosoktól, de maradt a viszonylag nagy előnye az észak-írnek. Wright ekkor elkezdte kihasználni ellenfele hibáit és mire Gurney kapcsolt volna már 7-6-ra a skót tudott vezetni. Egalizált az észak-ír, de ennél többet nem tudott már tenni. Elfogyott a tömeg ezt pedig Wright kihasználta és behúzta a meccset. Mind a ketten elmaradtak legjobbjuktól, de Gurney botrányos kiszállózása elintézte a meccset.
gw_2.jpg


Gerwyn Price - Rob Cross 10-5
A játék színvonala lényegesen jobb volt ennek a mérkőzésnek, igaz itt sok izgalomra nem volt ok. Price egy tizenkét nyilasnak is köszönhetően 2-0-ra elment, de Cross ezt gyorsan két öt körössel egalizálni tudta. 4-4-ig mindenki hozta a kezdését, Cross eközben dobott 127-es kiszállót is. Price egy tizenhárom és egy tizenkét nyilasnak hála újra két leggel vezetni tudott. Cross most csak szépíteni tudott 6-5-re, innentől pedig már csak a walesi tudott leget nyerni. 11-16-15-16 nyilasokkal zárta a meccset Price, Crossnak ekkor duplára dobni sem volt lehetősége. Magabiztosan, jól játszott Price, megérdemelte a sikert.
pc_7.jpg



A csoport:
Michael Smith - Gary Anderson 10-7
A mester és tanítványa meccsen a mester azaz Anderson kezdett jobban. Az első "etapot" 4-1-re nyerni tudta, dobott tizenhárom és két tizenöt nyilast, kiszállt 100-ról szóval rendben volt. 5-1-re növelte is előnyét egy négy körössel, de ekkor Smith két tizenöt nyilassal visszakapaszkodott a mérkőzésbe. Garynek sikerült 6-3 arányban vezetnie, de ezután Smith zsinórban négyszer dobott öt köröst és átvette a vezetést. És mindez abból indult, hogy a 7-3-hoz Anderson nem dobta meg a 81 pontot. 7-7-re még módosítani tudta Anderson az eredményt, de Smitht ez nem zavarta és behúzta a maradék három leget is. 100-as átlag fölé ért az angol, és összességében is remekül játszott és nagyot küzdött. Bár Anderson játékára sem lehet nagy panasz.
ms_2.jpg


Michael van Gerwen - James Wade 10-8
Remekül indult a meccs, 2-2-ig mindenki hozta a kezdését, van Gerwen ráadásul 13-12 nyilasokkal, de Wade is dobott egy tizenhárom nyilast. Az első breaket az angol hozta össze, majd a kezdését is behúzta, ezekkel 4-2-re vezetni tudott. Furcsa módon ez az előny Wade játékára rosszul hatott, kihagyott kiszállókat, elrontott fontos szektorokat és van Gerwen ezt megköszönte és 7-4-es előnyt épített magának. A legjobb legjét is ekkor szülte, a holland egy tizenegy nyilast hozott össze. Ekkor meg van Gerwen felejtett el kiszállogatni, nem jöttek a duplák és Wade pedig egalizált, ráadásul a tizennegyedik leget tíz nyílból hozta. Jött két saját kezdés öt körből és 8-8-ról mentek tovább az urak. MvG egy tizenöt nyilast, 100-as kiszállóval dobott, és vezetett újra. Wade viszont besült, nem jöttek triplák, ezzel pedig a holland malmára hajtotta a vizet. 103 fölötti átlagot dobott a holland, jól is kiszállózott, ám Wade teljesítménye is szép volt. Nüanszok döntöttek.
mvg_22.jpg

Az esti program:
Rob Cross - Daryl Gurney
Peter Wright - Gerwyn Price
Gary Anderson - James Wade
Michael van Gerwen - Michael Smith

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9515235320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása