9 Nyíl

Van Gerwen megint majdnem dobott egy kilencnyilast

2019. november 24. 00:47 - Denis Potvin

Players Championship Final, Minehead – második nap, esti összefoglaló.

Szombat este a nyolcaddöntőket rendezték a Players Championship Finalsban, Mineheadben. Michael van Gerwen megint majdnem dobott egy kilencnyilast. Raymond van Barneveld egészen zseniálisan játszott, ahogy Ian White, vagy Mervyn King is. Ahogy a torna közelit a végéhez jönnek a megmagyarázhatatlan, zseniális teljesítmények. Nincs üresjárat. Darts, én így szeretlek.

playerschamps-rd2-vangerwen6.jpg

Nyolcaddöntők

Itt már azért kellettek a teljesítmények a sikerhez, és Stephen Bunting kezdésnek megmutatta, mire is gondoltunk, 107,03-as átlaggal, gyakorlatilag lemosta Ryan Meikle-t. Nézzük sorban. Bunting egy 100-as kiszállóval kezdett, Meikle egy 101 pontossal egyenlített. Aztán Bunting 13, 10, 14, 14, 13 nyilas körökkel ment el 6-1-re. 7-1 után viszont Meikle megint megrázta magát, 104 pontról szállt ki. A szünetre már 8-2-vel mentek, esély sem maradt a rutintalanabb angolnak, sima is lett a vége.

bunting-meikle.PNG

Gerwyn Price is nehezen indult be Mensur Suljovic ellen, de aztán beindult és a walesi 101,88-as átlaggal simán nyerni tudott. Kiemelném az ötven feletti kiszállókat (10/19 – 4/7). Az is magáért beszél, hogy Icemannek 19 lehetősége volt Suljo hét lehetőségével szemben. Pedig az osztrák-szerb barátunk 2-0-ra vezetett az elején, de aztán onnan 7-2 lett Price-nak. The Iceman tényleg zseniális formában van, elgondolkodtató, hogy ebből a vb-re majd mit tud magával vinni. Price tényleg fantasztikusan játszik, kíváncsiak vagyunk, hogy ezen a versenyen ki fogja megállítani.

price-suljovic.PNG

Kicsit játszottunk ma, mármint fogadtunk a versenyre, a meccsekre. Ezen a találkozón azt gondoltuk elsőre, hogy az utóbbi időben egyre erősebb Gabriel Clemens képes lesz legyőzni William O’Connort. Tévedtünk. Az ír úgy is tudott 10-7-re nyerni, hogy német ellenfele 102,2-es átlagot dobott, na erre varrjunk akkor csomót. Az igazság az, hogy O’Connor már az elején megágyazta a sikerét. 4-0-nal indult, aztán Clemens egy 124 pontos kiszállóval szépített, de hát az első szünetre ez már tetemes előny volt.

oconner-clemens.PNG

Aztán jött egy csodameccs, de hát erre is számítottunk James Wade és Michael van Gerwen összecsapásán. 102,01-es a vesztes, 105,96 a győztesé. Mit lehet erre mondani? A 16 legből 12 volt maximum ötkörös. Egészen elképesztő játék volt. Van Gerwen ráadásul egy nap alatt majdnem megcsinálta a két kilencnyilasát. Történt az, hogy 8-6-os holland vezetésénél Wade kezdett, 100 pontot dobott, van Gerwen 180-at, aztán Wade is 180-at, aztán van Gerwen is 180-at. A hollandnak jött a hetedik tripla 20-as is, de aztán tripla 19 helyett egy sima hetes. Így aztán egy elrontott D10 után a 11 nyilas kör. Tényleg fantasztikus volt.

gerwen2.PNG

wade-gerwen.PNG

Ha már tippmixet emlegettük, Chris Dobey mellett is letettük a voksunkat. Nem tévedtünk, bár Dobeyt némileg sokkolhatta az elején, hogy a Hegylakó, azaz John Henderson 101 pontos kiszállóval kezdett, majd egy 110 pontossal folytatta, bár 5-2-re is vezetett 5-5 volt a második szünetnél az állás. Onnantól viszont csak Dobey nyert leget, egyszer 10 nyíl is elég volt hozzá.

dobey-henderson.PNG

Azt gondoltuk, hogy Glen Durrant képes lesz megállítani Raymond van Barneveldet. Aztán nem így lett. Barneynak az az utánozhatatlan, nyugalommal teli játéka, ahogy szét tudja zilálni az ellenfelet, nagyon fog hiányozni. Olyan tükörsimán nyert, hogy elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mi lesz majd a világbajnokságon. Van Barneveld utolsó vb-jén. Elárulok egy titkot, rögtön megtettük őt vb-győztesnek.

durrant-barney.PNG

Volt valami a levegőben, ha már így alakultak az eredmények, és Ian White győzelme sem volt egy válalhatatlan feladat. The Diamond meg is tette nekünk azt a szívességet, hogy az ő sikere mellé is behúzhattuk a pipát. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a 107,46-os átlaga majdnem belefért az eddigi top 10-be, akkor tényleg elégedettek lehetünk. Michael Smith pedig úgy kapott ki 10-4-re, hogy száz fölötti átlagig jutott. White-nak volt egy 130-as kiszállója is, no meg a 10/15-ös kiszállózása tényleg emberfeletti meló volt.

white-smith.PNG

Na jó, a szelónk már régen elment, amikor zárásként Mervyn King kifilézte Rob Cross-t. Erre sem gondoltunk. Drága, jó The King 1997 óta indul világbajnokságokon. Elődöntős, döntős is volt. Egy roppant szimpatikus ember, aki ezen az estén úgy odavert egy 105,09-es átlagot Crossnak, hogy a Butlin’s Minehead Resort adta a másikat. Cross első legben megnyert, 76 pontos kiszállója marad emlékezetes erről a meccsről egyedül a világbajnok részéről. King zseniálisan játszott. A szimpátia is mellette állt a végén. Akarod, és megcsinálod. The King megmutatta.

king-cross.PNG

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr315321888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása