9 Nyíl

Ma délután nem hullottak a "csillagok"

2019. december 20. 18:55 - Dart Major

2019 PDC-világbajnokság, Alexandra Palace – 8. nap (délutáni összefoglaló)

Ma délután újra csupa második körös mérkőzést láthatott a publikum Londonban. A tét továbbra is a legjobb 32 közé kerülés. Ahogy lenni szokott most is négy kiemelt lépett színpadra. Ám a kiemelt lét ezen a vb-n sem jelent automatikus életbiztosítást. Gondoljunk csak Michael Smith vagy Ian White esetére. Nézzük meg mit hozott a ma délutáni program.
pdc_1_1_1.jpg

Darren Webster - Yuki Yamada 3-0 (3;1, 3;0, 3;0)
A japán játékos megszerezte a vezetést az első legben, de aztán le is főtt neki a kávé.Két öt köröst is dobott az angol játékos, kiszállt 106-ról is és elvitette az első szettet. A második szettben sem történt érdemi változás. Dobott három öt köröst Webster, eközben Yamada a világ végén járt. Ellenállásnak a legkisebb nyomát sem mutatta a japán játékos. A harmadik szettben annyi változás történt mindössze, hogy a japán játékos dobhatott kiszállóra, de egyszer sem találta el. Webster némileg szolidabb üzemmódban is hozta a szettet és magát a meccset is.
dw_1.png


Mervyn King - Kieran Teehan 3-2 (3;0, 3;1, 1;3, 2;3, 4;2)
A meccs első legje nem sikerült túl magas színvonalúra. King elvitte mind a hármat, de ebből kettő hét körös volt és egy hat körös. Teehan ekkor nagyjából csak 70-es átlag körül szenvedett. A második szettet King egy 11-14 nyilas kombóval nyitotta, amire egy öt körössel felelt Teehan. De az egyenlítés a fiatal írnek nem jött össze egy tragikus negyedik legben. Így már két szettel ment King. A harmadik szettben Teehan 2-0-ás előnyt ért el, dobott megint egy öt köröst és már kifejezetten jól játszott a kezdéshez képest.. King szépített, de a szettet elvitte az ír. A negyedik szett egy 128-as King kiszállóval indult, majd egyenlített az ír. King egy 116-os kiszállót dobott a következőben, aztán megint jött Teehan válasza. Majd a slussz poén: a szettet is elvitte az ír. Tegyük hozzá King arca ekkor már elég megviselt volt, lehet a hőség és a háta is zavarta. A döntő szett King szája íze szerint indult, két hat körössel 2-0-ra vezetett. A harmadik legben meccsnyilat rontott, ezt kihasználva egy öt körössel feljött Teehan, aki a negyedik leget is megnyerte. Jött a hirtelen halál. Itt Teehan elrontotta a 24-et a vezetés megszerzéséhez, ez pedig megviselte és a meccset is elbukta. Jó és izgalmas mérkőzés volt, helyenként a színvonal is jó volt.
mk.png


Jonny Clayton - Jan Dekker 3-0 (3;2, 3;1, 3;0)
Jómagam izgalmas meccset vártam a két játékos harmadik meccsén. Az izgalmak jöttek is az első szettben, mikor is Clayton két hat köröst dobott, de a holland visszajött és egalizált. Az eltelt négy legből Dekker tudott egyszer öt köröst dobni. Ez tetszett a walesinek aki dobott erre egy tizenhárom nyilast és elvitte a szettet. A második szettben megint 2-0-ra ellépett a walesi, de itt már megjött az igazi Clayton is. Dobott egy négy köröst ráadásul 121-es kiszállóval. Egy öt körössel szépített a holland, akinek most is volt sansza egalizálni, de kihagyta a lehetőséget. Ezt Clayton büntette és már 2-0-ra vezetett a szetteket tekintve. Ez a tendencia maradt a harmadik szettben is, Dekker minden sanszot kihagyott, pedig az első és a harmadik szettben is dobhatott duplára. Míg Clayton 139-ről is kiszállt. A szett és a meccs vége is 3-0 lett a sokkal jobban dobó walesi javára.
jc_5.jpg


Ricky Evans - Mark McGeeney 3-1 (3;0, 3;0, 2;3, 3;0)
Igen érdekesnek tűnt a meccs, hiszen Evans idén bejutott a TOP 32-be, míg McGeeney első PDC-s szezonjában rögtön kvalifikált a vb-re. Ám a meccs első része nem hozott ufo-dartsot, hogy finoman fogalmazzak. Evans háromból három leget nyert, mindet hat körből. McGeeney előtt pedig volt esély megnyerni az első és a harmadik leget is. A második szett tükörsima Evans sikert hozott: dobott három tizenöt nyilast, miközben McGeeney csak küszködött. A harmadik szettet is egy öt körössel kezdte Evans, majd jött egy fájdalmas nyolc körös is tőle. 0-2-nél McGeeney igazából vesztenivaló nélkül kezdett dobni és 17-14-15 nyilasokat dobva megfordította a meccset. Evans itt némileg visszaesett, lehet elhitte, hogy már megvan a mérkőzés. Ez a pofon jót tett neki és a negyedik szettben két négy köröst is dobott. Ja és egy 170-es kiszállót is, amivel nyerte a mérkőzést. A világ leggyorsabb 170-es dobása volt.
rev.jpg



Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8315360392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása