9 Nyíl

Queen of the Palace

2019. december 22. 09:18 - Denis Potvin

PDC-világbajnokság, Alexandra Palace – 9. nap (esti összefoglaló)

Egész egyszerűen nem lehet szavakat találni arra a produkcióra, amit Fallon Sherrock mutat ezen a vb-n. Ted Evetts után a 11. kiemelt, Mensur Suljovicot is kiütötte. Ez már nem egy kifutott győzelem volt, Sherrock félelmetesen dobált, a tökéleteshez közelítően kiszállózott. Mellette Daryl Gurney, Glen Durrant és Dimitri Van den Bergh hozta a papírformát szombat este.

wldchamps-rd2-sherrock11a.jpg

Daryl Gurney-Justin Pipe 3-0 (3-1, 3-0, 3-1)

Gurneyt nem zökkentette ki Pipe dobási stílusa, és azt se, hogy az első leget az esélytelenebb nyerte. Elég könnyedén letudta az első meccsét a vb-n. Szépen dobálta az ötkörösöket, aminek a vége az lett, hogy 96,02-es átlaggal zárt. Pipe a harmadik szettben még összehozott egy leget, aztán nyila volt egy 108-as kiszállóhoz is, de a D14-et a végén elrontotta. Bár Gurney is hibázott, de végül egy D16-tal lezárta a meccset. Pipe-nak csak 10 lehetősége volt a duplákra dobni.

emvgql5xkayilti.jpg

Glen Durrant-Damon Heta 3-0 (3-0, 3-1, 3-2)

Damon Heta ereje is elfogyott a végére, de Durrant nagyszerűen játszott, nehéz lett volna legyőzni, de így is egy remek kis meccs lett belőle. Durrant egy 13 nyilassal nyitott, aztán jött két gyengébb kör, előbb a tömegek, utóbb a kiszállók miatt. A második szettben Heta egy 14 nyilassal jelezte, hogy azért ő is ott van, de komolyabban nem tudott beleszólni a meccsbe, elsősorban 3/12-es kiszállózása miatt. Közben Durrant is megcsinálta a Big Fish-t, 12 nyílból 170-ról szállt ki. Az utolsó szettben Heta két saját kezdését megnyerte, de aztán 2-2 után jött megint Durrant: 100, 180, 180 után 41 pontról a harmadik nyíllal kiszállt, és minden bizonnyal a fejében már a Gurney elleni következő forduló járt.

emvtmxgwwamhobp.jpg

Mensur Suljovic-Fallon Sherrock 1-3 (2-3, 3-2, 2-3, 2-3)

Aztán pedig jött ez a törékeny lány, Fallon Sherrock, aki már az első fordulóban csodát okozott, ezt pedig továbbélte. Nem csak, hogy betette a lábát a PDC ajtaján, hanem be is rúgta. Ennek most Mensur Suljovic látta a kárát. Azt is jó lenne tudni, hogy Suljovicot mennyire zavarta a nézők nem túl szimpatikus megnyilvánulása. Biztosan hozzájárult az eredményéhez a háta mögötti folyamatos szimpátiatüntetés. Fallon pedig olyan felszabadultan játszott, úgy élvezte a játékot, és a színpad adta lehetőségeket, hogy szinte a homlokára volt írva.

Mind a négy szettet a végsőkig kijátszották, kiszolgálva ezzel a nézőket. Az elsőben Sherrock állt fel 0-2-ről, egy kiváló, 131 pontos kiszállózással, két ötkörös leggel. A másodikban 104 pontos kiszállót is dobott, akkor éppen ő vezetett 2-0-ra, de Mensur meg tudta fordítani. Nagyon magas színvonalú játék folyt a második szünet után is. Megint az osztrák kezdett jobban, 13 nyilas köre is volt, de Sherrock megint 0-2-ről fordított, hihetetlen lelki nyugalomról és koncentrációról téve tanúbizonyságot. Úgy dobott 11 nyilas leget, hogy két 180-at dobott egymás után. Suljovicnak viszont nem jöttek a duplák, nyilván roppant frusztrált volt. Jött a negyedik szett. Sherrock brékelt, majd Suljovic egyből visszavette, majd mindketten hozták a kezdésüket. Így értünk a döntő leghez, amit az osztrák kezdett, és 79-nél járt, Sherrock pedig száz pontossal tette le magát 86-ra. Mensur a D20 helyett a végén az 5-ös szektorba dobta, Sherrock pedig két 18-as után a bullt célozta, és eltalálta. A csarnok pedig felrobbant. Ekkora csodát az AllyPally falai sem láttak eddig.

„Nem tudom elhinni. Legyőztem a világ egyik legjobb játékosát, és ez most a világ legjobb érzése. Annyira boldog voltam, amikor a bullban landolt a nyilam, ez egy csodás pillanat volt számomra. Nagyon jól éreztem magam a színpadon. Nem akarok mást, csak felmenni, és újra játszani, élvezni a játékot. Elmondhatatlanul boldog vagyok.”

Az angolok meg roppant büszkék, egyből a Palace Királynőjének nevezték el. Fallonban biztos ott buzog a bizonyítási vágy, neki nem frusztráló férfiak ellen játszani. De nagy kérdés, hogy a férfiak mit éreznek viszont. Vajon Evetts és Suljovic számára mennyire lehetett furcsa, és egyben bénító érzés, hogy törékeny, szőke hölgy áll előtte, és nem mellékesen kiválóakat dobva. Hiszen a 90,67-es átlag, és a 11/16-os kiszállózás az egy fantasztikus eredmény. A történetnek pedig még nincs vége. Rövidesen jöhet a következő áldozat, Chris Dobey?

emv-jatw4aid2f.jpg

Dimitri Van den Bergh-Josh Payne 3-0 (3-0, 3-0, 3-2)

Az előző meccsen látottak mindkét játékost doppingolhatták, mert olyan meccset vívtak egymással, mint még ezen a vb-n senki. Van den Bergh vb eddigi legjobb átlagával, 103,81-el nyert 3-0-ra, de Payne 97,52-je is dicséretet érdemel. A két játékos közti különbséget inkább a kiszállók mutatták. Míg a belgának 9/17 volt, addig Payne-nek csak 4/9, ami óriási különbség azért. Már csak a duplákra dobott nyilak számait is tekintve. Van den Bergh egy 124-es kiszállóval nyitott, 12 és 14 nyilas lege is volt. A második szettben egyszerűen nem volt ellenszer a játéka ellen, 13, 14, 11 nyilas körök, százas kiszálló, nullázás. A harmadikban Payne is odavert egy 120-as checkoutot, de ez már csak gyógyír volt. 11 nyilas kör volt a válasz. Még a szépítés is belefért volna a végére, de Payne a 64-re dobott három nyila csak 48 pontot ért, míg Van den Bergh 36-ról, ha három nyíllal is, de megoldotta.

emwltoyxuacryyx.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9615362156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása