9 Nyíl

Majdnem kiesett a BDO-vb elődöntőse

2020. január 05. 11:30 - Denis Potvin

BDO-világbajnokság, London - 1. nap, összefoglaló

Viharos felvezetéssel, néhány sztár visszalépésével, de végül elkezdődött a BDO 2020-as világbajnoksága. Hosszú évek után ezúttal nem a Lakeside-on, hanem a londoni O2 Arenában indult el a selejtezőkkel, illetve a férfiak és a nők első körös meccseivel a torna. Akadt meglepetés már az első napon is. The Boss, azaz Ross Montgomery, aki korábban negyeddöntőt is játszott, a selejtezőben kizúgott. Csak nehezen jutott tovább a tavalyi elődöntős, a PDC-ben is próbálkozó Jim Williams.

jim-williams2.jpg

Mario Vandenbogaerde simának mondható sikere nyitotta a világbajnokságot. A belga mindössze két leget engedélyezett lengyel ellenfelének. Vandenbogaerde 88,96-os átlagon zárt, öt 180-ast is dobott. Az ausztrál Justin Thompson is teljesítette eddigi legjobb eredményét, bejutott a második fordulóban a BDO-ban csak tavaly bemutatkozó Scott Williams ellen 3-2, 3-1, 3-1-re nyert, az ő átlaga 83,74 volt. Williams teljesítményét is el kell ismerni, egyszer 111-ről, egyszer pedig 116-ról szállt ki. Máris megvan az első 170-es kiszálló a vb-n, amelyet Chris Landman mutatott be.

A hölgyek is bemutatkoztak, délután Corrine Hammond, délután Beau Graves jutott tovább, azaz a papírforma érvényesült. Hammond a nemzetközi selejtezőből jött, Pruim pedig a PDC színpadon bravúrosan bemutatkozó, a BDO-vb-től azonban visszalépő Fallon Sherrock helyére ugrott be, Greaves pedig a hatodik kiemelt, nagyon szép, 80,37-es átlaggal zárt.

Az esti szakaszban jött a nap legjobb átlaga, Ross Montgomery 93,08-ig jutott, de ezzel sem került a következő körbe, a francia Thibault Tricole-tól kapott ki. A döntő szettben, tie-breakben kapott ki 6-5-re. A meccsen tí darab 180-as volt, Tricole átlaga 86,19 lett.

BDO-világbajnokság, 1. nap

délután eredmények

  • Mario Vandenbogaerde 3-0 Sebastian Steyer (1. forduló)
  • Justin Thompson 3-0 Scott Williams (Selejtező)
  • Vicky Pruim 0-2 Corrine Hammond (1. forduló, nők)
  • Dave Parletti 2-3 Chris Landman (1. forduló)

Esti szakasz

  • Darren Herewini 3-1 Simon Stainton (Selejtező)
  • Beau Greaves 2-0 Tori Kewish (1. forduló, nők)
  • Thibault Tricole 3-2 Ross Montgomery (Selejtező)
  • Jim Williams 3-2 Gary Stone (1. forduló)
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8715394170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása