9 Nyíl

2019 legjobb játékosa máris csomagolhatott

2020. február 01. 10:13 - Denis Potvin

Landbrokers Masters, 2020 – első nap, összefoglaló

Bizony, nem kis meglepetésekkel kezdődött az év első fontos versenye Milton Keynes-ben. Rögtön az első napon kiesett a Masters elmúlt öt évének bajnoka, Michael van Gerwen. Ráadásul nem is valami irgalmatlan nagy rangadón szenvedett megsemmisítő vereséget. Rob Cross és James Wade is keresi egyelőre önmagát, míg Michael Smith továbbjutása inkább papírforma. Nézzük a részleteket.

masters-rd1-vangerwen12_1920.jpg

Michael van Gerwen 94,24-es átlaggal 10-6-ra kapott ki Jonny Claytontól, aki egy 116-os kiszállóval már 3-0-ra vezetett. Ekkor van Gerwen készletet cserélt. Nem tudni, hogy éppen emiatt, de 5-5-tel jött vissza a meccsbe. De hamar összekapta magát Clayton, és 9-5-re húzott el. Dobott kétduplás kiszállót, illetve 66-ról bullal kezdve, két nyíllal. Egy pillanatra fellángolt még az év legjobb játékosának választott holland egy 164-es kiszállóval, de Clayton saját kezdésével bevitte a végső csapást. Érdemes megfigyelni van Gerwen kiszállózását is.

„Én vagyok most a legboldogabb walesi ember – mondta a meccs után Clayton – Amikor Michaellel játszol nagyjából tudod mire számíthatsz, de belementem ebbe a játékba. Jó meccseket játszottam vele az elmúlt időszakban. Nagyon boldog vagyok, élvezni fogom a szabadnapot, é s megnézem a tv-ben walesi rögbi-válogatottat. Hogy meddig fogok eljutni? A világ legjobb játékosának legyőzése számomra már óriási lépés volt.”

Clayton majd Nathan Aspinall ellen játszik vasárnap, aki meggyőző magabiztossággal intézte el James Wade-t. Asp a meccs után azt mondta, nem volt elégedett a teljesítményével. De akkor mit mondhatott James Wade, aki mindössze 87,55-ös átlagot hozott össze, a kiszállózása pedig 4/26 volt. Az eleje még szoros volt, hiszen 4-4-nél még együtt álltak, aztán Aspinall begyűjtotta a rakétákat, és hat leget nyert egymás után. „Két évvel ezelőtt elvesztettem volna egy ilyen meccset.” - mondta később Aspinall.

A nap legmagabiztosabb játékát és a legjobb átlagát is Michael Smith mutatta. Bully Boy 101,85-ig jutott. 2-2 után 5-2-re, majd 8-3 húzott el, egyértelmű volt a sikere, 17 dupla kísérletből 10-szer sikeresen oldotta meg. Adrian Lewis sem volt túl büszke a 87,8-as átlagára, de legalább továbbjutott, míg Rob Cross máris csomagolhatott. A Phil Taylort nyugdíjba küldő korábbi világbajnok alig jutott túl a 80-as átlagon, ez pedig tőle – saját bevallása szerint is – nagyon karcsú dolog volt.

2020 Ladbrokes Masters

Január 31., péntek

Első forduló

  • Michael Smith 10-6 Mensur Suljovic
  • Nathan Aspinall 10-4 James Wade
  • Jonny Clayton 10-6 Michael van Gerwen
  • Adrian Lewis 10-5 Rob Cross

Február 1. (szombat, 20 óra)

Első forduló

  • Daryl Gurney v Dave Chisnall
  • Gary Anderson v Ian White
  • Peter Wright v Joe Cullen
  • Gerwyn Price v Simon Whitlock
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2315449726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása