9 Nyíl

A világbajnok legyőzésével kezdődött a 2020-as Premier League

2020. február 07. 09:22 - Denis Potvin

2020 Unibet Premier League, Night One – P&J Live, Aberdeen

Azért azt senki nem gondolta komolyan, hogy innentől kezdve mindig Peter Wright fog nyerni, és Michael van Gerwent mindig le fogják győzni. Nem is lett így. A Premier League nyitó fordulójában Glen Durrant egy újabb lépést tett a szűk elit felé, kisebb meglepetésre legyőzte Michael Smith-t. Nyert Anderson és Aspinall is, Price és Cross pedig megosztozott a pontokon.

premlge-aberdeen-group1_1920.jpg

Michael Smith-Glen Durrant 3-7

Nem mondjuk azt, hogy pont ezt az eredményt vártuk a 2020-as Premier League nyitómeccsén. Smith nem kezdte rosszul az évet, hiszen Smith a Mastersen egészen a döntőig menetelt, de Durrant felkészültségét is jól ismerve, azért benne volt ez az eredmény. A legek közti különbséget inkább a a kiszállók közti differenciák adták. Smith oldalán 3/8, míg a másikon 7/9, ami azért elég durva különbség. Smith pedig nem kezdett rosszul, 13 és 11 nyilas legekkel még 2-2 is volt, majd jött egy elrontott saját kezdés, és két rossz nyíl a D16-ra, és máris elment a meccs.

premlge-aberdeen-trophy6_1920.jpg

„Nagyszerű kezdés, ma este legyőztem egy csodálatos játékost, karrierem egyik fontos meccsén. Ma nagyon ideges volt, már kora reggeltől, aztán kaptam a feleségemtől egy kedves hívást, még a meccs előtt, és ez tényleg segített. Három éve, egy stocktoni klubban, a tv-ben néztem a Premier League-et. Akkor a barátaim azt mondták, hogy egyszer én is itt lehetek. Most itt vagyok, ez egy csodálatos történet.” - mondta a meccs után Durrant.

smith-durrant.png

Gary Anderson-Daryl Gurney 7-5

Ezen a meccsen egy picivel alacsonyabb átlagok születtek, a kiszállózás is alul maradt a várakozásoknak, főleg Gurney-é, aki 21 kísérletből mindössze 5 duplát talált el. 3-3-ig mindketten hozták a kezdésüket, 5-5-ig viszont mindig a másikét vették el. Aztán 6-5-re Anderson vezetett egy 12 nyilassal, majd az utolsó legben, hátsó pályáról, 104-es kiszállóval, ismét egy négykörössel meg is nyerte a meccset.

„Ma este úgy éreztem magam, mintha először játszanék nagy tömeg előtt, és remegtem. Daryl nagyot küzdött, de sikerült fordítanom. A közönség amúgy fantasztikus volt, öröm volt előttük játszani.” - nyilatkozta Anderson.

anderson-gurney.png

premlge-aberdeen-vangerwen15_1920.jpg

Michael van Gerwen-Peter Wright 7-5

Jött a vb-döntő visszavágója, és az AllyPallyban elszenvedett vereség, valamint a Mastersen a korai búcsú miatt is egy nagyon felspanolt van Gerwent láttunk. Kilencből hét tökéletes kiszálló, ráadásul ebből négy száz feletti (106, 120, 144, 106), nem mellékesen az egész nap legjobb, 104,13-as átlagát dobta. Az első két leg a szintén kiváló átlagot, 97,71-et dobó Wrighté volt, aztán három van Gerwené. Utána 4-5 körös legekkel 5-5-ig jutottak, a skót is odavágott egy 157-es kiszállót (korábban egy 120 pontosat is). Az utolsó két leg viszont van Gerwené volt, 14 nyilas, majd egy 106 pontos kiszálló.

„Szerintem ma este jól ment, nem panaszkodhatom. Jelenleg még szokom az új dartsomat, más versenyeken simán menne, de azért a színpadon nehéz. De a változás mellett kellett döntenem, hogy minél hosszabb karriert tudjak befutni. Természetesen nyomást is gyakoroltam ma este, hogy nem én vagyok a világbajnok, azt gondolom, innen építkezhetek.” - mondta van Gerwen a meccs utáni interjúban.

gerwen-wright.png

Nathan Aspinall-John Henderson 7-3

Az aberdeeni közönségnek kedveskedve szólították a színpadra a Hegylakót, aki azért a csütörtöki produkciójával nem véste be magát a Premier League aranykönyvébe. Mindössze 81,93-as átlagig jutott, így Asp-nek elég volt egy 89,19 is a sima sikerhez, aki még csavart egyet a teljesítményén azzal is, hogy az utolsó legében 170-ről szállt ki.

aspinall-henderson.png

premlge-aberdeen-henderson10_1920.jpg

Gerwyn Price-Rob Cross 6-6

Benne volt a levegőben a döntetlen, és végül is a korábbi világbajnok magát okolhatja csak. Illetve mégse, hiszen azért száz feletti átlagot ért el, a kiszállózása is 60 százalékos volt, csak éppen a végén nem úgy alakult. Cross brékelt először, de 2-1-ről 4-2-re fordított a walesi. Ráadásul dobott egy 124-es, bullos kiszállót is. Onnan viszont Cross nyert négy leget, 6-4-re egy 12 nyilas, százas kiszállóval, és már a biztos egy pont megvolt, és az is maradt. Egy 130 pontos kiszállóval szépített Price, majd egy 13 nyilassal fejezte be a meccset. Az utolsó két legben Crossnak kiszállója sem volt.

price-cross.png

A torna a jövő csütörtökön, február 13-án, Nottinghamben folytatódik. Ezúttal Fallon Sherrock lesz a challenger, aki Durrant ellen fog játszani. Míg egy skót háziderbit, Anderson-Wright meccset is látni fogunk. Soha rosszabb szezonkezdetet.

Premier League, Night One

Glen Durrant 7-3 Michael Smith

Gary Anderson 7-5 Daryl Gurney

Michael van Gerwen 7-5 Peter Wright

Nathan Aspinall 7-3 John Henderson

Gerwyn Price 6-6 Rob Cross

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6615463144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása