9 Nyíl

Három kilenc nyilas és angol győzelem a mai nap mérlege

2020. február 09. 21:03 - Dart Major

2020 PDC Players Championship 2 - Barnsley

Tegnap végre elstartol az idei Pro Tour sorozat, ma pedig ahogy lenni szokott jött is  a folytatás. A tegnapi nap verseny átlaga 92.2 pont lett, ami egészen kiváló. Gary Anderson tegnap végre újra tornát tudott nyerni, MvG viszonylag korán kiesett, volt két kilenc nyilas is, szóval jó kis nap volt. Nézzük mi történt ma:
players-championship_9.png

A mai napon a legjobb négy közé két igazi gigász és két meglepetés ember került.
Már amennyire Gabriel Clemens négybe jutása meglepő. A hatalmas termetű német játékos első ellenfele Jelle Klaasen volt, akit simán 6-2-re győzött le 92-es átlaggal. A második meccsét Stephen Bunting ellen vívta és győzött 6-3-ra. Mind a két játékos 97-es átlag fölé ért. A legjobb 32 között a tegnap jól szereplő Maik Kuivenhoven volt ellenfele, őt is sima 6-2-vel intézte el. A legjobb 16 között meglett az első 100-as átlag a németnek, kellett is mivel James Wade volt az ellenfél. De 6-4-el ez a meccs is meglett. A legjobb nyolc között Jamie Hughes következett, aki az előző körben MvG-t győzte le. Ez a meccs nem volt kiemelkedő, csak 82-es átlagot hoztak a felek, a végén 6-2-re nyert a német.
Dirk van Duijvenbode négybe jutása azért némileg meglepő, nem sűrűn jár ő ilyen magasságokban, az egyébként jó kezű holland. Menetelését egy 100.6-os átlaggal és 6-2-es sikerrel kezdte William Borland ellen. Ezután jött Ricky Evans akit 6-3-ra vert, 98-as átlaggal. A legjobb 32 között kiütötte 6-1-el Glen Durrantot, egy olyan meccsen ahol mind a ketten 89.4-es átlagot dobtak. A 16 között a tegnap remeklő Jeff Smith volt az ellenfél akit döntő szettben tudott legyőzni. A nyolc között Ross Smith következett, őt 6-4-el intézte el, és jutott négybe.
A két nagyágyú közül Gerwyn Price útja némileg hullámvasutasra sikerült. Az első meccsén csak döntő legben tudta Antonio Alcinast legyőzni, aki csak 83-as átlagot ért el. A második meccsén 93-as átlaggal 6-2-re nyert John Michael ellen, majd jött egy 6-0 Ryan Joyce ellen. Ehhez 88-as átlag is elég volt, mert Joyce csak 80-ast ért el. Jött egy rangadó a legjobb 16 között Michael Smith ellen, itt is döntő legben volt jobb a walesi. A 100-as átlag is megérkezett a nyolc között Pricenak, konkrétan 106.1-et dobott és nyert 6-0-ra Mickey Mansell  ellen.
Nathan Aspinall útja sem volt éppen sima. Egy laza 6-1-el nyitott Carl Wilkinson ellen, ahol 95-ös átlagot dobott. A következő meccse szorosabb volt, 6-4-re verte Peter Jacquest, itt már 97-es átlaggal. A legjobb 32 között az első fordulóban kilenc nyilast dobó Keegan Brown következett. Itt 103.3-as átlag született Aspinall jóvoltából, kellett is, mert a meccset döntő legben tudta megnyerni. A legjobb 16 között 6-3-ra nyert Jason Lowe ellen, aztán jött a csoda. A nyolc között Peter Wrightot verte 6-4-re. 117.5-ös átlaggal, kilenc nyilast dobva. Wright pedig 113.7-es átlaggal zárt. Ha közvetítették volna új kombinált világrekord született volna. Kár érte.
A két elődöntő közül az Aspinall - Clemens lett simább. Tükörsima. 7-0 az angolnak. Pedig Clemens 99.7-es átlagot ért el, de ötből egy duplát sem talált el. Ezzel szemben Aspinall 103-as átlag mellett 58%-al szállt ki, vagyis megint ihletett formában dartsozott.
Gerwyn Price és Dirk van Duijvenbode meccse izgalmasabb volt. 1-0-ra Price vezetett, aztán kettőt nyert zsinórban holland köszönhetően két öt körösnek. Ezután a walesi nyert kettőt és 3-2-re vezetett. A menetrend nem változott, kettőt nyert megint van Duijvenbode. De ezután már csak Price volt a táblánál. Dobott zsinórban négy darab öt köröst és megnyerte a meccset. A holland 93-as, a walesi 94-es átlagot hozott össze.
A döntőbe tehát Nathan Aspinall és Gerwyn Price került. Aspinall két tizenöt nyilassal kezdett egymás után, Price pedig csak zárkózott. Előbb 2-1-re majd 3-2-re. 4-2 után viszont jött a "durvulat" az angoltól: 11-14-12 nyilas köröket dobott és 7-2-re ellépett. Egy négy körössel a walesi kozmetikázott, de a tizenegyedik leget megint Aspinall nyerte, és ezzel övé lett a mérkőzés. Aspinall 101.3-as átlagot hozott össze, remek 53%-os kiszállózással fűszerezve. A walesi 97 feletti teljesítménye sem rossz, de a 10/3 kiszálló mutató nem túl fényes.

A nap krónikájához tartozik, hogy Scott Baker is dobott egy kilenc nyilast, Danny Noppert ellen, de a meccset elbukta.
Pár szó a többi nagyról. Gary Anderson ma első meccsén kikapott 6-5-re Steve Beaton ellen. Simon Whitlock 6-3-ra bukott Joyce ellen szintén az első körben. Itt búcsúzott még Cullen, van den Bergh, van der Voort, Darren Webster és Max Hopp is.
Krzysztof Ratajski a második körben esett ki Niels Zonneveld ellen, Daryl Gurney bukását Jeff Smith okozta, Mensurt Maik Kuivenhoven ütötte ki, Mervyn King pedig Ryan Searle ellen kapott ki.
A 32 között ért véget a nap Steve Beatonnak, Ian Whitenak, Jonny Claytonnak, Adrian Lewisnak és Brendan Dolannek is.

A végén pedig jöjjön a Pro Tour és a Players Championship aktuális állása:
prot_10.jpg
pc_8.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4515466572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása