9 Nyíl

Aspinall állította meg van Gerwent

2020. február 21. 08:59 - Denis Potvin

Unibet Premier League, Nigth Three – Cardiff, Motorpoint Arena

Az ötszörös PL-győztes Michael van Gerwen két nagy meccs után, a harmadikon már vereséget szenvedett. Nathan Aspinallé az érdem, aki 7-5-re győzte le a holland dobógépet. Az öt meccsből ezúttal egy ért véget döntetlennel, ez pedig Daryl Gurney és a hazai pályán játszó Gerwyn Price csatája volt. Jonny Clayton beugrókét csak asszisztált Michael Smith sikeréhez, míg Glen Durrant ezúttal nagyon koncentrált volt, és legyőzte Gary Andersont.

cardiff-aspinall17_1920.jpg

Két walesivel a soraiban a harmadik fordulót rendeztek a Premier League-ben, a házigazda pedig Cardiff volt, ahol zsúfolásig megtelt a Motorpoint Arena. Két győzelem után először szenvedett vereséget Michael van Gerwen. A 101,12-es átlagot dobó Nathan Aspinall 1-1 után vette el van Gerwen kezdését egy 110-es kiszállóval, majd 4-2-re húzott el, de a holland ezt még ki tudta egyenlíteni. Sőt, hat tökéletes nyila is volt, végül 10 nyilas lett belőle. 5-5 után jött a meccs fordulópontja. Van Gerwen nem tudott 60 pontról kiszállni, Asp megoldotta, majd hozta a saját kezdését, és ezzel a meccset is.

„Úgy érzem, megérkeztem a Premier League-be. Egyáltalán nem voltam megelégedve az első két hét teljesítményével, és fontos volt, hogy számomra, és másiknak is bebizonyítsam, hogy itt a helyem a Premier League-ben. Csalódott voltam, ahogy a vb-n játszottam Michael ellen, így örülök, hogy azért is visszatudtam vágni.” - mondta a meccs után Aspinall.

Az első számú walesi játékos, Gerwyn Price ezúttal 93,70-es átlagig jutott, ez pedig csak egy döntetlenre volt elég Daryl Gurney ellen. Az északír kezdett, és 4-4-ig fej-fej mellett haladtak, aztán Price brékelt, de egyből vissza is kapta, így aztán nem is meglepő, hogy 6-6 lett a vége. Price a közönséget dicsérte, és kifejtette, nem elégedett, de az egy pont több a semminél.

Price válogatottbeli csapattársa, Jonny Clayton is átesett a tűzkeresztségen, de ebből nem lett egy emlékezetes este, bár a 97,44-es átlaga miatt egyáltalán nem kell szégyenkezni. Smith viszont ma félelmetes volt megint, 105-ös átlag fölé jutott. Clayton az első leget megnyerte, aztán többet nem. Smith 167-es és 142-es kiszállót is dobott, nagyon simán nyert 7-1-re, március óta először nyert PL-meccset.

„Most a föld felett járok, hogy megszereztem az idei első győzelmemet. Nem is akarom elhinni, hogy tavaly március óta képtelen voltam nyerni meccset a PL-ben. Amikor megszereztem a vezetést, csak arra koncentráltam, hogy ne járjak úgy, mint múlt héten. Akkor nagyon mérges voltam magamra.” - értékelte Smith.

A napot Peter Wright nyitotta, méghozzá kiváló játékkal, 101,95-ös átlaggal. A világbajnok 3-0-ra vezetett egy 13 nyilassal, bár Cross vissza tudott jönni a meccsbe, de Wright taktikusan tartani tudta két-három leges előnyét.

A napot a múlt héten elég frusztráltan játszó Glen Durrant és Gary Anderson meccse zárta. A korábbi BDO-világbajnok, most nagyon összeszedett volt, egy brékkel már 3-0-ra is vezetett, később pedig 5-1-re húzott el. 107-es kiszállót is dobott, és ezt az előnyét végig magabiztosan tartani tudta.

„Nem mondhatom, hogy élveztem a játékot a múlt héten, Fallon ellen. De most hihetetlen érzés, hogy a Premier League táblázatának elején állok.” - nyilatkozta Durrant a meccs után.

A 2020-as Unibet Premier League február 27-én, Dublinban folytatódik majd, ahol a World Cup of Darts második helyezettje, William O'Connor lesz majd a challenger, aki Michael van Gerwen ellen fog majd játszani.

result.jpg

tabla_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2915484148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása