9 Nyíl

Michael Smith három év után dobott 9 nyilast a Premier League-ben

2020. február 27. 23:46 - Denis Potvin

Premier League, Night Four, 3Arena, Dublin

Voltak ennek a napnak csodálatos pillanatai. Michael Smith 2017. április 13-a óta először dobott tökéletes leget a Premier League-ben, de így is csak 88,19-es átlagot ért el. A negyedik forduló hozta az első napot, amikor nem volt döntetlen. Az eddigi első, Glen Durrant is vereséget szenvedett. A nap csalódása – főleg a hétvége után – Peter Wright szörnyű teljesítménye. William O’Connor szépen helytállt, de csak ennyire futotta tőle beugróként, de a bevonulása előhozta a libabőrt az embereken. Nem mellesleg 9000 néző, azaz teltház a dublini 3Arenában.

erz2uedxsaaushh.jpg

Szűkre szabták az esélyeket a bukmékerek, mégis inkább Nathan Aspinall-t látták esélyesebbnek, aki 7-5-re le is győzte Glen Durrantet. Hiába dobott az elején egy 13 nyilas kört Asp, Duzza egy 144 pontos kiszállóval, majdnem 100-as átlaggal 3-1-re vezetett. Aztán Asp fokozatosan megfordította a meccset, és végül 7-5-re nyerni tudott.

Gary Anderson egy picit megizzadt, de azért sikerült legyőzni Rob Cross-t, ez a meccs sem ért véget döntetlennel. Két brékkel kezdődött a meccs, aztán mindenki hozni tudta a kezdését, Anderson 3-3-ra egy 109 pontos kiszállóval jutott. 4-4-re pedig 12 nyilas, 106 pontossal. Nem kellett nagy jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, az veszít ezen a meccsen, aki először fog hibázni. Cross volt az, aki 68 pontról két kör után sem tudott kiszállni, Anderson megint brékelt, majd a saját kezdését hozva megalapozta a sikerét. Bár Cross még egy 128 pontos, bullos kiszállóval szépített, a skót egy újabb ötkörössel, 97,77-es átlagon zárva hozta a meccset.

Mondhatnánk akár azt is, hogy csodálatos dolgot tett Michael Smith, hiszen 2017. április 13-a óta az első kilencnyilast dobta a Premier League-ben. Akkor ez Adrian Lewisnak sikerült, Raymond van Barneveld ellen, a klasszikus módon. Bár a Players Championship idei versenyei potyogtak már a tökéletes legek, de gondoljunk csak bele, tv-s közvetítésen tavaly november óta egy sem volt. Sőt, 2019-ben is csak ez az egy.

Szóval Michael Smith odacsapott, de mégse. 88,19-es átlaggal, de legalább győztes meccsen fejezte be ezt a fordulót. Daryl Gurney 11 nyilassal vezetett 2-1-re, aztán jött a kilencnyilas. Smith zseniális egyszerűséggel csapkodta be a tűit a legjobb helyekre. Gurney 5-4-re is vezetett, de onnan nem tudott leget nyerni, pedig az egy ponthoz semmi mást nem kellett volna tennie, mint a 11. legben két körből megoldani a nyolc pontot. Nem sikerült neki. Aztán még a végén Smith is elszúrt majdnem három kört a kiszállóra, de a végén megoldotta.

Következett a heti challenger, William O’Connor, akiért egész Dublin szorított este. A Cranberries bevonulózenéje libabőrössé tette nem csak a tv előtt ülőket, de a helyszínen tartózkodókat is. Nagy dolog lett volna, ha O’Connornak sikerült volna valami apró sikert elérni. Végül nyert négy leget, 95,31-es átlaga is remeknek mondható, sőt, a 66,67-es kiszállózása is. De hát Michael van Gerwen nem véletlen a világelső. Nem sok esélyt hagyott a hazai játékosnak. 3-3-nál volt utoljára egyenlő a meccs, a holland végig vezetett, 134 és 110 pontos kiszállót is dobott, 12 nyilas lege is volt.

A végére maradt egy világbajnok verés. Ezen az estén Peter Wright nem találta önmagát. A hétvégi parádéja után nagyon enerváltan, kifejezetten rosszul játszott Gerwyn Price ellen, aki 7-1-re nyert. Price szinte végig száz feletti átlagon állt, amit aztán a befejezésre lerontott, így ezen a napon nem született 100 feletti átlag a Premier League-ben. Wright pedig, hát szóval, 83,59-es átlag nem az a teljesítmény, amit a világbajnoki cím elnyerése óta megszoktunk tőle. Dehát ő is csak egy ember, dartsjátékos, és mint ilyennek, vannak ilyen napjai.

er0p1cquuaajw1k.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9115494894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása