9 Nyíl

Ian White megint elkapta a fonalat

2020. március 15. 21:59 - Denis Potvin

Players Championship 8. - Barnsley

Ian White jubileumot ünnepelt azzal, hogy ezzel a vészterhes, szinte sportesemény nélküli időszakban a 10. Players Championship versenyén, 2018 óta először tudott első lenni. Összeségében a 13. PDC-tornagyőzelmét nyerte a tavaly két European Tourt nyerő játékos. Nem akármilyen átlaggal.

etkzmekxsaqaign.jpg

Kicsit rendhagyó módon tekintsük át mindenek előtt White útját a döntőig. Mert azért van miről beszélni. Hét meccset játszott le vasárnap, a hétből hatszor száz feletti átlagot produkált, ami azért lenyűgöző. Egyszer sem volt az ellenfelének esélye a győzelemre, tehát minden ellenfelét legalább két leggel verte meg.

Kezdjük a sor William Borland ellen. 105,0-ös átlag, és 11, kétszer 13 nyilas leggel. Következett Diogo Portela, 102,4-es átlag, 12 és 13 nyilas leggel. John Henderson ellen volt a csúcs, akit 111,3-as átlaggal vert, 11, 12 és kétszer 13 nyilas leggel, a legvégén 136-os kiszállóval. Stephen Bunting ellen 103,7-es, Dave Chisnall ellen 109,7-es átlag úgy, hogy Chizzy 100,1-ig, Henderson 102,7-ig jutott. Tényleg bravúr. A végén Kim Huybrechts és James Wade sem tudott 90-es átlag felé, míg White pihent egyet a belga ellen, majd Wade-et megint 102 felettivel vert meg.

„Úgy érzem egész évben jól játszottam, de nem mindig volt szerencsém. Éreztem, hogy jól megy, és előbb-utóbb sikerülni fog. Sokan mondják, hogy a tv-s meccseken nem mindig úgy megy, ahogy szeretném, de szerintem azzal sincs semmi probléma, jó párszor értem el 100 feletti átlagot. Az első cél, hogy a legjobb tízben maradjak.” – mondta a torna után White.

white1.PNG

Nézzük, mi történt még a vasárnapi tornán. Már az első körben kiesett Michael van Gerwen, aki Maik Kuivenhoventől kapott ki 6-5-re. Az egész napon kiválóan teljesítő Derk Telnekes Steve Beatont ütötte ki. William O’Connor, Jeffrey De Zwaan, a szombati győztes, Nathan Aspinall is az első körben kiesett.

A második körben James Wade volt a nyerő, aki végül a döntőig jutott. Wade kétszer is 11 nyilas legig jutott, 101-es kiszállót is dobott. Danny Noppert 6-5-re kapott ki Luke Humphriestől. A legjobb 32 között Humphries, Daryl Gurney, John Henderson, Rob Cross volt a legnagyobb bukó. Ian White pedig megcsinálta a saját legnagyobb napi átlagát 111,3-mal.

A nyolcaddöntőben jött egy olyan meccs, amire kevesen számítottak, Peter Wright úgy kapott ki Kim Huybrechts-től, hogy még leget sem nyert. Megint White volt a legjobb. A Premier League-et vezető Glen Durrant fejezte be, Luke Woodhouse-tól kapott ki a döntő legben. Huybrechts tovább menetelt, Michael Smith-t is legyőzte. A belga csak az elődöntőben kapott ki, eddig pedig legutóbb a 2018-as World Cup of Dartson jutott, igaz, akkor csapatban versenyzett, egyedül tavaly májusban, a Dutch Darts Mastersen jutott legutóbb a legjobb négybe. White pedig a végét nagyon könnyedén behúzta.

dctv_matches_pdc_players_championship_08.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5815524330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása