9 Nyíl

A PDC elnöke már tudja, hogyan folytatódik a szezon

2020. április 14. 13:37 - Denis Potvin

Barry Hearn, a PDC elnöke nyilatkozott a Weekly DartsCast-nek. A szervezet első embere ebben arról beszélt, a szövetség milyen lépéseket tervez a normál állapothoz való visszatérésre, illetve milyen elképzelések, verziók léteznek a következő időszak versenyeire.

evfc0aducaeshro.jpg

„Megvizsgáljuk, mi lehetséges, és mi nem lehetséges. - mondta Hearn – Tudjuk, hogy a következő három-négy hétben jelentős változás nem fog történni, és meghosszabbítják az otthoni karanténokat.

Három, vagy négy opciót dolgoztunk ki. Az egyik a zárt ajtók mögött, de otthoni versenyek, amelyek most is nagy sikerrel zajlanak. A másik szint zárt ajtók mögött, de a nézők kizárásával. A harmadik megoldás egy korlátozott nézőszámot takar, míg a negyedik lenne a visszatérés a normál élethez...”

Hearn arra is figyelmeztetett, hogy ezek a folyamatok időbe fognak telni, még akkor is, ha egyes országokból már pozitív hírek érkeztek az elmúlt napokban.

„Változóak a becslések, hogy ez az állapot mennyi ideig fog tartani. Spanyolországban és Olaszországban lassulás tapasztalható, az Egyesült Királyságban majd a következő hetek döntik el az irányt. De ne felejtse senki, mi egy globális sportág vagyunk, így sok feltételnek kell egyszerre teljesülni.

Nem kérdés. A Players Championshipet, ahogy eddig is, zárt ajtók mögött rendesen meg lehetne rendezni. Ehhez viszont azt kell, hogy a teljes tagság problémák nélkül tudjon a helyszínekre utazni. Nagy kérdés, hogy a Q Schoollal mi történik a következő évben. Számos kérdés van, amely még döntésre vár. Várnunk kell még, és elemezni a helyzetet.”

Mostanában a Home At Darts, ami hódit. Szerencsére a magyar játékosok is találtak maguknak kiváló terepet, például a C.O.V.I.D. (Championship Of Various International Darters) tornán, ahol a legjobbjaink szép eredményeket értek el. De megemlíthető a CDFŰ által szervezett WebCamDarts torna is, hála Kass Zoltán barátunk áldozatos tevékenységének. A nemzetközi színtéren a Modus Icons Live Darts League, illetve a most kezdődött Night At Darts-torna, valamint a Barney és a Phil Taylor közötti meccs is bizonyítja, hogy ennek is van létjogosultsága.

„A jövő héten bejelentünk a „Dartsozz Otthon” mozgalom fejlesztésének egy jelentős lépését. Van egy ragyogó csapatunk, amely egy turné jellegű főterv fejlesztésén dolgozik. Természetesen hiányzik a nézők okozta légkör, nem olyan szint ez, mint amit megszoktunk, de a lényeg, hogy rendszeresen lesz darts. Figyeljék tehát a jövő eleji bejelentésünket, és készüljön fel mindenki a dartsra.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9315612344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása