9 Nyíl

Még majdnem gyerek, de már a 4. vb-je

2015. december 16. 16:30 - Turpi9

Hihetetlen élmény lehet 19 éves sportolóként a világ legjobbjaival küzdeni. Ez a lehetőség adatik meg most a német Max Hoppnak, aki a legfiatalabb dartsosként vesz részt a csütörtökön kezdődő PDC-világbajnokságon. Hopp nem újonc, olyannyira nem, hogy már éppen rutinosnak számít, és a névjegyét is letette már. Mire lehet képes a vb legfiatalabb játékosa?

A legfiatalabb a 64-es mezmaxxhopp.jpgőnyben a német származású Max Hopp a maga 19 évével. Fiatal kora ellenére nem ez az első felnőtt PDC-világbajnoksága, hanem már a negyedik lesz! A 2013-as és 2014-es világbajnokságokon nem tudott maradandót alkotni, mindkét alkalommal rögtön az első körben búcsúzni kényszerült. 

Meglepően fiatal és pimasz kora ellenére a 2015-ös viadalon az első körből továbbjutott a legjobb 32-be, a világrangsorban jelenleg 14. Mervyn King legyőzésével, azonban a másodikban a jóval idősebb és több versenyrutinnal rendelkező holland Vincent van der Voort nagyobb megerőltetés nélkül megállította a fiatal tehetséget.

Tizenkét évesen kezdte a dartsot, 2011-ben az Italian Grand Masterst, egy évvel később az Austria Opent nyerte meg. Három éve a PDC-vb európai kvalifikációjában lett az első. Idén megnyerte a a PDC World Youth Champiosnhipet, azaz a fiatalok között már van világbajnoki címe. 2014-et még a 76. helyen kezdte a világranglistán, ahol már a 45. helyre tornászta fel magát.

Vajon idén sikeresebb lesz-e a legfrissebb utánpótlás világbajnok, az kiderül december 23-án este 21:00-kor Benito Van de Pas ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr968174372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása