9 Nyíl

Phil Taylor így lett világranglista-1.

2016. március 15. 09:43 - Denis Potvin

Egy kis időutazásra hívjuk az olvasót a Darts World Magazine jóvoltából. A havilapról annyit tudni érdemes, hogy 44 éve áll a dartsot szerető és művelő sportemberek szolgálatában. A lap most az 1997-es lapszámai közül tett közé néhányat és ezek közül azt választottuk ki, amikor Taylor egy belga tornagyőzelemmel, az akkor még WDC-nek hívott világranglista élére ugrott.

Taylor az első helyen végzett a Harrows Antwerp International Openen, a döntőben az akkori hatodik Alan „The Iceman Warrinert győzte le. Ezzel a sikerrel a The Power két ponttal megelőzte az akkori első Dennis Priestley-t – a PDC egyik alapítóját, az 1994-es világbajnokot – és az első helyre ugrott. Érdekesség még, hogy a mostani világelső, Michael van Gerwen ekkor már komolyan érdeklődhetett a darts iránt, hiszen 8 éves volt és öt évvel később kezdett el dobálni. És nem mellékesen az antwerpeni torna előtt nem sokkal kötött a WDC több millió dolláros szerződést a Sky Sports-szal.

Ez a meccs is Phil Taylor és Alan Warriner között zajlott, csak éppen a PDC World Matchplay döntőjében. Hasonlóan izgalmasan, és a közel 20 évvel ezelőtti technikát is érdemes figyelni.

Íme a korabeli lap a Darst World Magazineból, a mosolygós Phil Taylorral.

 cdjdsvpuaae0ezt.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr888478750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása