9 Nyíl

Anderson megállíthatatlan a World Series-ben

2016. július 07. 15:29 - Denis Potvin

A Tokyo Darts Mastersen csütörtök délelőtt a negyeddöntőkkel folytatódott a World Series sorozata. Phil Taylor nagy meccsen kapott ki Wade-től, és Chizzynél is sokáig úgy nézett ki, hogy legyőzi Michael van Gerwent. Peter Wright most is kikapott, míg Gary Anderson simán ment tovább. Aztán a Taylort kiverő Wade-et a holland világelső intézte el nagyon simán így Andersonnal játszhatta az álomdöntőt, ami álomjátékot hozott. Anderson idén harmadszor nyerte meg a World Series-t. Van egy csomó videónk is a döntő napról.

cmw-ls7wgaah5uz.jpg

Gary Anderson-Raymond van Barneveld 8-3

Egy nagyon magabiztos győzelemmel kezdődött a döntő nap. Anderson két 180-assal nyitott az első két legben, amellyel meg is adta a meccs alaphangját. Barneveld az ötödik legig tudta tartani a lépést, akkor dobta első maximumát és 81-ről ki is szállt, a végén egy D12-vel. Anderson ezután 5-2-re ment el, majd a harmadik 180-asa után 6-3-ra alakított a meccsen. A végén pedig egy újabb brékkel meg is ágyazta a győzelmét. Egészen lenyűgöző, 103-as átlaggal abszolút nyerő volt ezen a meccsen.

cmwkaz3waaayzdi.jpg

Adrian Lewis-Peter Wright 8-6

Ez a mérkőzés már küzdelem volt a javából. Wright 180-nal és D8-as kiszállóval kezdett. Lewis 3-3-ig csak faragta a hátrányt, de közben volt ideje egy bréket is összehozni, hogy aztán 4-3-ra át is vegye a vezetést. Ekkor mind a ketten 97-es átlagon álltak. Lewis kétszer is elrontotta a D16-os kiszállót, amit Wright büntetett, majd 71-ről D16-tal kiszállva már a skótnál volt az előny. Ám ezután Wright-nak is meggyűlt a baja a D16-tal, amit meg Lewis büntetett és úgy elkapta a hév az angolt, hogy 132-ről egy dupla bull-al zárta le a leget, és 7-5-re nőtt az előnye. Wright ekkor még szépített, de Lewis végül egy 12 nyilas leggel, D6-os kiszállóval lezárta a meccset.

Michael van Gerwen-Dave Chisnall 8-6

Szoros, és emellett jó kis meccs volt ez is. Chizzy vezetett, de aztán van Gerwen egy 161-es kiszállót elrontva is egyenlíteni tudott. A hollandnak továbbra sem ment a bull és Chisnall olyan jól tartotta magát, főleg a 6/8-as kiszállóival, hogy 4-4-ig fej-fej mentek, utána viszont Chisnall el tudott lépni. Ám pechjére a 10. leg volt az utolsó, amit megnyert. Egy 98-as kiszálló, majd 11 nyilas leg és máris döntetlen volt az állás. Chisnall-nek kockáztatnia kellett és bele is rontott a 125-ös kiszállóba, van Gerwen azonban nem hibázta a D18-at. 101,91-es átlagot produkálva győzte le végül a végig összeszedetten játszó Chizzyt, akinek ismét nem sikerült a bravúr.

cmwbo4wwcaacffo.jpg

James Wade-Phil Taylor

Nagyon izgalmas meccset hozott Wade és Taylor csatája is. A tizenhatszoros világbajnok rögtön egy brékkel kezdett, aztán egy 180-nal folytatta, ám Wade hamar válaszolt egy 107-es kiszállóval. Taylor nem állt le a maximumokkal, 177-ről majdnem sikerült kiszállnia, de csak harmadikra találta el a D12-öt, miközben Wade a bullra dobást rontotta el. Wade-nek is nagyon jól ment a játék ezen a napon. Egy 141-es, majd egy 98-as kiszállóval máris 4-4 volt az állás. Taylornak jött a bull és a 123-as kiszálló is, majd D16-tal már 6-4-re vezetett, úgy nézett ki, kezében tartja a meccset. De aztán Wade új erőre kapott, és 6-6-ra egyenlített. Amikor mindkét játékos maximuma után Taylor egy 140-es finissel brékelt, már mindenki biztos volt a sikerében. Csak James Wade nem, aki egy 120-as kiszállóval egyenlített, majd a saját kezdését is hozva megnyerte a végsőkig kiélezett meccset. Taylor 103 feletti átlaggal esett ki.

cmwleweweaape1l.jpg

Nagyon rövid pihenő után következtek is az elődöntők.

Gary Anderson-Adrian Lewis 8-5

Lewis két leget nyert gyorsan, valamint egy 180-ast is dobott, ám aztán jött a nagyon nagy fordulat. Anderson egymás után hat leget hozott és 6-2-re megfordította a meccset, a nyolcadik játék után már 102-es átlagon állt. Lewis próbált kapaszkodni, de csak kétleges hátrányig tudott zárkózni, így a világbajnok végül 104,71-es, egészen zseniális átlaggal jutott újra döntőbe.

Michael van Gerwen-James Wade 8-3

Sokat kivett Wade-ből a Taylor elleni csata, mert nem találta a hollanddal szemben az ellenszert. Elsőre egy 180-as, majd egy 81-es checkout, utána még egy maximum és egy 88-as kiszálló, így máris 2-0 volt az állás MvG javára. Wade is vágott ugyan három T20-at, de ezzel is csak 3-2-re tudott zárkózni. Gerwen 5-2-re elhúzott, közte egy 104-es kiszálló segítségével, utána pedig már nem volt megállás. Hiába dobta meg Wade a második 180-ast, Gerwen nagyon könnyen nyert.

A döntő

Gary Anderson-Michael van Gerwen 8-6

Egy dolog biztos volt: új győztese nem lesz egyelőre idén a sorozatnak, hiszen Anderson kétszer, van Gerwen egyszer nyert World Seriest 2016-ban. A hollandnak indult jobban a meccs, egy 180-assal és egy 100-as kiszállóval szerezte meg a vezetést. Utána fej-fej mellett haladtak. Anderson a negyedik körben egy 70-es checkouttal jött fel 2-2-re, után  pedig egy csodálatos 161-es kiszállóval egyenlített 3-3-ra. A holland egy 44-es kiszállóval nyerte meg a hetedik leget, miközben 101,5-ös átlagon állt. Anderson pedig 108-on!

A skót ezután 88-ról egalizált újra, van Gerwen viszont erre egy 102-es checkouttal reagált. Onnantól viszont a világbajnok megint megmutatta, miért nyert idén már két World Seriest. 7-5-re ellépett, a holland erejéből pedig már csak a szépítésre futotta. Végül a 14. legben dőlt el a Tokyo Darts Masters sorsa, amelyet a 103,72-es átlaggal (a hollandé 101,90 volt) záró Gary Anderson nyert meg, nem akármilyen dráma után. A hollandnak megint a D16-tal volt baja.

cmw_ka_wcaaufgs.jpg

Az idei győztesek

Dubaj: Gary Anderson

Auckland: Gary Anderson

Sanghaj: Michael van Gerwen

Tokió: Gary Anderson

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr828872662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása