9 Nyíl

Csodálatos szombat: Czipó Vivien és Neumajer Kitti megvédte tavalyi Eb-címét

2016. július 16. 15:09 - Denis Potvin

Megvédte Európa-bajnoki címét a lányok páros kategóriájában Czipó Vivien és Neumajer Kitti a Budapesten zajló  ifjúsági Európa-bajnokságon. A döntőben végig nagy csatát vívtak a sportág őshazájából érkező angol duóval. Czipó Vivien zseniálisan játszott, és lehet, hogy ez a győzelem talán sokkal értékesebb, mint a tavalyi, de legalább annyira fontos siker, mint az volt.

2_3.jpg

Fotó: Barta Zsolt

A döntő az eddigi öttel szemben már hét győztes játékig ment. Az angolok kezdtek egy sokkoló 140-essel, aztán Greaves még egy 180-ast is rádobott. A törékeny magyar lányokkal szemben a robosztus angolok egy D6-tal zárták le az első leget.

A második legben aztán pontosabban dobáltunk, főleg Czipó aki a leget egy D10-es kiszállóval zárta le, és egyenlített. Aztán ő dobott egy 125-öst a harmadik legben, majd 127-ről egy dupla bullal szállt ki, így máris 2-1 volt ide. Azonban a jobbik angol, vagyis Beau Greaves megint nagyszerűen szállt ki 56-ról (T12 - D10) és 2-2-re módosította az állást. Aztán megint Czipó jött 25-ről egy 9-es és D8-as kiszállóval így rögvest 3-2 volt ide, egyetlen legre kerültünk az Európa-bajnoki címtől.

Borzasztó idegessé vált a magyar csapat a végére. Az angolok egészen négyig mentek le, végül megint Greaves dobta be a D2-öt, így jöhetett a mindent eldöntő csata az aranyért.

A hetedik legben elképesztő tömeget dobott mind a két csapat, aztán a kiszállót Neumajer próbálta megoldani, de elsőre nem sikerült. Szerencsére semmi baj nem volt, mert az angolok is hibáztak, ebben a kiélezett szituációban túldobták magukat. Jött Czipó Vivien és bevágta a D20-at, ismét Európa-bajnok lett a magyar páros, 2015 után újra. Óriási siker.

Női páros döntő:

Czipó Vivien/Neumajer Kitti (Magyarország) – Danielle Ashton/Beau Greaves (Anglia) 4-3

A magyar lány páros az elődöntőben azt a német Schuler, Neiz párost verte 3-2-re, akikkel egy csoportban szerepeltek a selejtezőben. Akkor a németek arattak, hiszen csak a holland Frauenfeld, Brussel kettőssel és éppen Czipóékkal szemben buktak 1-1 leget. Sőt, az elődöntőben az osztrák Rechberger, Fasching kettős ellen még leget sem vesztettek. A magyarok viszont zseniálisan játszottak az elődöntőben, gigászi csata volt. 

A másik ágon az angolok a fent említett holland kettőst verték, akiket a magyarok tavaly már a negyeddöntőben búcsúztattak. Az Ashton, Greaves duó 3-1-gyel jutott a fináléba.

Az utolsó fontos momentum, hogy a tavalyihoz képest a fiúk előreléptek, ugyanis három csapatot, a svédet, Gibraltárt és a norvégokat előzte meg a ponttáblán. A lányoknál pedig Anglia, Németország és Hollandia mögött a negyedik helyen végeztünk. Nézzük meg az előttünk álló három országot és rájövünk, igen, nagyon büszkének kell lenni.

Az Európa-bajnokság további döntői

Férfi páros: Justin van Tergouw/Maikel Verberk (holland) - Levy Fraunfelder/Wesley Hurrebrink (holland) 4-1 (Justin van Tergouw 180-asa és háromszor is 140-es a győztes hollandoktól)

Fiú döntő: Keane Barry (ír) - Justin van Tergouw (holland) 1-3 (a holland fiúra nagyon figyelni kell, a kis MvG így első benyomásra)

Lány döntő: Beau Greaves (angol) - Christian Schuler (német) 4-1 (Greaves már a páros döntőben is bizonyította, hogy nagyszerű játékos, 180-asa, száz feletti dobásai voltak, a kiszállókat többnyire ő dobta be Vivienék ellen, teljesen megérdemelten nyert)

Fiú csapat: Hollandia (van Tergouw, Verberk, Frauenfelder, Hurrebrink) – Németország (Schlund, Troppmann, Ralfhs, Heller) 9-4 (Ez sem meglepetés, főleg, hogy a párosban, az egyéniben is holland siker született. Az angoloknak fel kell kötni a gatyájukat).

Az egész Európa-bajnokság szervezéséért óriási köszönet jár a Magyar Darstszövetségnek, a blognak adott segítségért pedig Barta Zsoltnak, Vereczkey Lajosnak és Ziegenhám Medárdnak. Emlékezetes marad. Köszönjük!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr818893782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása