9 Nyíl

PDC-s sztárok, magyar győzelmek Szlovéniában

2016. szeptember 01. 10:32 - II. János Pál

Az European Darts Federation szokásos Európa-bajnoksága idén augusztus 24-től 31-ig került megrendezésre Szlovéniában. Ezen a jeles eseményen az elmúlt években kis hazánk részéről is egyre többen képviselik ezt a csodás sportot, illetve annak soft szakágát. Lássuk, mi is történt ebben a magyar sikerekkel és PDC-s sztárokkal fűszerezett héten. 

received_1341409342565743.jpeg 

Ezen az EB-n az utóbbi évek legerősebb mezőnye jött össze, hiszen PDC kelet-európai selejtezőjének a krémje is megjelent, Mensur Suljovic, a Rodriguez-testvérekMichael Rasztovits és még sorolhatnám. Az egyik legnagyobb meglepetést Kim Huybrechts és felesége, Dana Huybrechts részvétele okozta. Dana amelyik versenyszámban elindult, gyakorlatilag átgázolt a női mezőnyön és megnyerte azokat. Talán nem is csoda, ha Kimmel gyakorol. :)

Az első napon sajnos nagy eredmények nem születtek magyar részről, hiszen hazánk legjobb eredményét tripla mixben a 17. hellyel Törő Zsuzsanna érte el két osztrák férfi társával együtt. A versenyt egyébként a Dana Huybrechts/Mensur Suljovic/Kim Huybrechts trió nyerte.

A második nap azért jobban sikerült, a női párosban az előkelő 7. helyet szerezte meg a Törő Zsuzsanna - Szatmári Zsuzsanna páros. A férfiak is jobban végeztek, a Melisek Zsolt - Végső János duó az 5., az Alexits Tamás - Bölcs Zoltán kettes a 17., míg a Varga Viktor - Mravik Bence összeállítás a 65. helyet szerezte. A nyerő páros a Mensur Suljovic - Kim Huybrechts PDC-páros lett.

received_1341409569232387.jpeg

A többi napon is születtek kisebb eredmények, de inkább kiemelném a legfontosabbakat: Végső János megnyert egy 501 tripla kiszállós open versenyt, Szatmári Zsuzsanna második helyet szerzett egy openen, majd hogy egy kis csattanót hagyjak a végére, a 2016-os EDF Európa-bajnokság csapat Európa-kupájának férfi A-kategóriás győztese a Szalon DK csapata, akik - hogy megkoronázzák ezt a hetet - a női Európa-kupát is bezsebelték! Teljes eredménylista itt!

Úgy gondolom, hogy az alábbi eredmények, egy ilyen erős mezőnyben fantasztikusak, és reméljük, hogy az elkövetkező években legalább ugyanilyen eredményes tud maradni ez a csapatnyi magyar, akik egy már egyre népszerűbb sportot űznek, aminek a neve DARTS!

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7611667616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása