9 Nyíl

Darryl Fitton temette az ellenfeleket ezen a hétvégén

2016. október 12. 10:00 - adam_f

BDO-hírek

Darryl Fitton nyerte az október 7 és 9 között zajló Luxemburg Open férfi egyéni versenyét. A Target játékosát ezen a hétvégén senki nem tudta megállítani, így nem is ment csodaszámba a győzelme. A hölgyeknél is szigetországi lett a végső győztes, de ezen mi már meg sem lepődünk. Részletek lejjebb.

flyer.jpg

Darryl Fitton végzett a Luxemburgban, október második hétvégéjén lezajlott nyílt dartstorna férfiversenyének élén. Az angol játékos - aki civilben egyébként temetkezési vállalkozó - egész nap nagyon jó formában versenyzett, és olyan nevek estek áldozatául, mint például Ted Hankey, vagy Vaes Wouter. A döntőben végül azt a Gabriel Clemens-et verte 6-2 arányban, aki szintén komoly skalpokat gyűjtött be az Andy Fordham, vagy éppen a Gary Robson elleni sikerekkel, ám Fitton ellen ez is kevés volt számára a fináléban. Az angol játékos tehát győzelemmel hangolt a Grand Slamre, továbbá megerősítette 10. helyét a BDO összesített ranglistáján.

_80117139_mmdarwchfittonbeatsnorris_1.png

A hölgyek mezőnyében is angol siker született, ezt pedig az ügyeletes ranglista-vezető Deta Hedman szállította, aki a döntőben a holland Sharon Prins ellen tudott nyerni, egy végletekig kiélezett mérkőzésen. Hedman olyan neveken keresztül jutott el a fináléig, mint Paula Jacklin, vagy Anca Ziljstra, míg Prins nem akármilyen nevet tudott legyőzni, mint a hollandok jelenlegi legeredményesebb játékosát, Aileen de Graaf-ot, ráadásul elég simán. A végső csata méltó volt a verseny színvonalához, mivel az angol játékos "csak" 5-4-re tudta legyőzni Prinset. Győzelmével Deta Hedman továbbra is vezeti az összesített ranglistát, míg Sharon Prins a 9. helyen áll.

deta-hedman-3.jpg

A többi kategóriában is avattak győzteseket természetesen. A fiataloknál a fiúk versenyét Marvin Van Velzen, a lányok megmérettetését pedig Layla Brussel nyerte. A férfi párosoknál hazai siker született, Tom Burquel és Steven Miles személyében, míg a nőknél a Deta Hedman - Margaret Sutton kettős diadalmaskodott. A vegyes párosok küzdelmét a német Nelz - Clemens kettős húzta be.

Magyar versenyzők is indultak a hétvégi tornán, Oravecz Csaba és Pejó Balázs személyében. Csaba az 512 között egy hazai versenyzőt győzött le 4-0 arányban, ám a 256 között az 5. kiemelt Geert de Vos-t hozta elé a sors, és jött is a papírforma, mivel a belga 4-1 arányban kiejtette Csabát, aki párosban - az angol Clark-kal az oldalán - is elindult, de ott is vereséget szenvedett a Noster - Clemens német duó ellen. Balázsnak sem volt szerencséje, ő erőnyerőként a 2. körben a 10. kiemelt angol, Bradley Kirk ellen szenvedett 4-0-ás vereséget, de nekünk már ez is nagy öröm, hogy magyar játékosokat is láthattunk helytállni a luxemburgi tornán.

ocs.jpg

Oravecz Csaba (legutóbbi magyar klubja a Soul DC)

amator_3.jpg

A képen a jobb alsó sarokban guggol: Pejó Balázs

 

Eredmények:

Férfiak - egyéni döntő:

Darryl Fitton (ENG) - Gabriel Clemens (GER): 6-2

Nők - egyéni döntő:

Deta Hedman (ENG) - Sharon Prins (NED): 5-4

 

Ifjúsági döntők:

Fiúk:

Wesley Hurrenbrink (NED) - Marvin Van Venzel (NED): 2-4

Lányok:

Layla Brussel (NED) - Lerena Rietbergen (NED): 4-1

 

Párosok:

Férfiak:

Tom Burquel - Steven Miles (LUX)

Nők:

Ijpelaar (NED) / Jacklin (ENG) - Hedman (ENG) / Sutton (ENG): 2-5

Vegyes:

Nelz / Clemens (GER) - Ijpelaar (NED) / Labanauskas (LAT): 5-3

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7111796063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása