9 Nyíl

Amikor a két szervezet találkozik, azaz újra Grand Slam Of Darts

2016. november 07. 20:30 - Denis Potvin

A tegnapi World Series döntője után ma újra megmozdult az egyetemes darts világ. De tényleg. PDC, BDO, mindenki. Ma ugyanis megtartották a november 12-én kezdődő Grand Slam of Darts sorsolását. Azt hiszem, nem túlzás, hogy a világbajnokságok után ez (talán) a legnagyobb érdeklődéssel várt sorozat, hiszem itt egymásnak feszül a két nagy szervezet a PDC és a BDO színe-java. A 32 indulót előzetesen négy kalapba helyezték a ranglistán elfoglalt helyezetésük szerint, ezek pedig így néztek ki:

singha-beer-grand-slam-of-darts-lawrence-lustig-pdc_akyv9fat21sn14wqv41tci5y6.jpg

1. kalap: Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade, Mensur Suljovic, Robert Thornton

2. kalap: Dave Chisnall, Ian White, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Simon Whitlock, Gerwyn Price, Alan Norris, Brendan Dolan

3. kalap: James Wilson, Max Hopp, Darren Webster, Chris Dobey, Dimitri Van den Bergh, Nathan Aspinall, Nathan Derry, Ted Evetts

4. kalap (BDO): Glen Durrant, Scott Mitchell, Danny Noppert, Jamie Hughes, Martin Adams, Scott Waites, Darryl Fitton, Jeff Smith.

A versenyzőket ezután 8 csoportba osztották, értelemszerűen minden kalapból 1-1 játékos került be a csoportokba. Ne húzzuk tovább az időt lássuk hogyan is néznek ki a csoportok:

cwrdqx_wqaew30h.jpg

cwrb7olxgaawcto.jpg

 Hát lettek érdekes csoportok az biztos. MvG és Wolfie ütközete mindenképpen kuriózum lesz, a regnáló BDO bajnok Scotty Waites nem került megoldhatatlan helyzetbe, jó esélyekkel várhatja a torna kezdését. A PDC világbajnoka Gary Anderson pedig biztos érdekes meccset fog vívni a BDO ranglistát vezető Glen Durrant ellen. Barneynak fel van adva a lecke, hiszen Mensur mellett két fiatal tehetség került mellé a csoportba akik minden bizonnyal nagy skalpokat szeretnének gyűjteni.

A G csoport igen erős lett, az idén remeklő Wilson komoly feladat lesz Chizzynek és Wadenek, és a BDO ranglistán 4-ik Hughes sem akármilyen játékos. A H csoport sem életbiztosítás senkinek, Benito idén komoly eredményeket ért el, az ifjú Dobey párszor megmutatta már oroszlán körmeit, Mitchell pedig volt BDO világbajnok, úgyhogy Jackpot nem ülhet a babérjain.

Peter Wright és Phil Taylor nem panaszkodhatnak a sorsolásra, egyikük sem került túl nehéz helyzetbe (főleg jelenlegi formájukat elnézve).

A lebonyolítás pedig a következőképp fog alakulni: a csoportokból majd a legjobb 2 játékos kerül be a legjobb 16 közé. A csoportmeccsek 5 nyert legig tartanak és a küzdelmek majd 12-e és 14-e között zajlanak majd. A legjobb 16 között már Best Of 19 leg a lebonyolítás, azaz 10 nyert legig mennek a meccsek. Ez a forduló majd 16-án és 17-én kerül lebonyolításra. A negyeddöntőktől kezdve jönnek a maratoni meccsek, hiszen itt már 16 leget kell nyernie annak aki tovább akar menni. 18-án és 19-én lesznek a negyeddöntők, 20-án pedig a két elődöntő és a döntő kerül megrendezésre a wolverhamptoni Civic Hall színpadán.

És akkor a szokásos rész a pénzdíjakról:

Győztes: 100.000 font

Második helyezett: 50.000 font

Elődöntősök: 25.000 font

Negyeddöntősök: 15.000 font

Legjobb 16 között kiesők: 7500 font

Csoport harmadikok: 5000 font

Csoport negyedikek: 2500 font

A csoport győztesek bónusza 2500 font

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5711940039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása