9 Nyíl

Ilyen még nem volt! Van Gerwen történelmet írt

2016. november 28. 08:35 - Denis Potvin

Cash Converters Players Championship Finals - a döntők

Nincs a világnak hozzáfogható dartsosa, Michael van Gerwen idén már a 25. tornagyőzelmét ünnepelhette, mivel vasárnap megnyerte a Players Championship-et is elképesztő magabiztossággal. Még úgy is, hogy az elődöntőben voltak pillanatok, amikor izzadt a tenyere. Egy majdnem tökéletes szezon és a kérdés már csak az, a világbajnokságra maradt-e még annyira ereje, hogy hasonlóan leigázza a mezőnyt.

jwsagpxzs34o1s2u7jrj232ox.jpg

Haladjunk szépen sorban, a vasárnap történteken. Előbb Darren Webster állította meg Christian Kistet. Két, közel hasonló átlagot dobáló játékos közül a jobban kiszállózó Webster nyert végül, míg mindkét játékosnak volt 120-as kiszállója is.

Szörnyű érzés lehet kilencből kilencszer eltalálni a 20-as mezőt, ebből ráadásul kétszer a triplát is és mégis azt látni, hogy az ellenfél már 44-es kiszállón áll. Valami hasonlót érezhetett Raymond van Barneveld, amikor Michael van Gerwen egy 11 nyilas leggel nyitott ellene. Aztán 3-0-ig nem is volt megállás. Azért Barney is megmutatta, hogy tud ő még valamit. 12 nyíllal, 161-ről befejezve szépített. De csak megközelíteni tudta honfitársát, aki 6-2-ig meg sem állt. Itt már csak az volt a kérdés, hogy mennyit leget enged MvG miután neki is volt egy 145-ös checkoutja. Ötöt engedett és végül egy 111-es kiszállóval húzta be a negyeddöntőt. 108,03-as átlaga volt, Barney 103-val szemben úgy, hogy utóbbi 71,43 százalékon kiszállózott. Zseniális meccs volt így is.

Dave Chisnall viszonylag könnyedén elintézte Robbie Green-t, akinek ezúttal nem ment, csak 85,67-es átlagot ért el és 17,86 százalék volt a kiszállója. Még 1-0-ra ő vezetett, de aztán 5-1 után nyert megint leget. A különbség aztán végig megmaradt a két játékos között, bár Chizzy-nek is voltak nagyon rossz partijai, egyszer 18 után 4-ről sem ment neki. De, mondhatni félgőzzel is sikerült neki a meccs.

Kim Huybrechts ismét bizonyította, hogy megérkezett a világ elitjébe. 100 feletti átlaggal, 140-es kiszállót is dobva a végső csatára kényszerítette Peter Wright-ot, aki az elején 2-0-ra elhúzott, de a belga 3-3-nál utolérte. Wright megint ellépett, volt egy 12 nyilas legje, és úgy nézett ki, ez a meccs itt ér véget. De Huybrechts hihetetlen összpontosítással visszajött 6-6-ra és 8-7-re, majd egy ragyogó, 140-es kiszállóval 9-7-re is vezetett, ám ekkor Wright jött vissza. 9-8-nál volt egy érdekes leg: Huybrechts 128-nál megpróbálta megnyerni a meccset, a T18 kétszer is jött, de a D10 mellé ment. Az utolsó legben Wright nagy előnyt szerzett és végül 32-ről, a harmadik nyíllal befejezte a meccset.

Jöttek az elődöntők, ahol elsőként van Gerwen meccselt Darren Websterrel, aki majdnem csodát tett, pedig a holland kilenc száznyolcvanast is bevert. 6-0-t mutatott az eredményjelző, de ezúttal Websternek, kevesen fogadtak volna a hollandra, aki viszont szenzációs játékkal visszajött és 6-6-ra egyenlített. Döbbenetes, de csak 9-8-nál vezetett először a meccsen, de innen már leget sem veszített. A végére belejött és tőle szokatlan, nem túl magas 94,59-es átlaggal ugyan, de megnyerte a meccset.

Izgalmas meccs volt Peter Wright és Dave Chisnall elődöntője is. Chizzy kezdett jobban, és bár sikerült elhúznia, Wright visszajött, de néhány leges előnyét végig tartotta. A hatodik legben repkedtek a 180-asok, végül 12 nyíllal Chizzy nyert. Aztán 8-2-es Chizzy vezetésnél már sokan harangoztak Wright-nak, aki 10-6-nál még egy utolsó próbát tett a visszakapaszkodásra, de csak nyolcig sikerült jutnia, míg Chizzy végül 100,58-as átlaggal jutott a van Gerwen elleni döntőbe.

A döntő viszont borzasztó sima volt, már ami az eredményt illeti. A holland ismét visszatalált a helyes útra, jól szórta a tömeget, 108,34-es átlagig meg sem állt, míg Chizzynek a majdnem száz is csak három legre volt elég. 3-2-ig volt szoros a meccs, innentől Gerwen elképesztő magabiztossággal húzta be a legeket. 8-2 után nyerte Chizzy az utolsó legjét a döntőben, a holland pedig megint az utolsó körben dobta a legmagasabb kiszállóját: 87-tel nyerte az egy naptári évben a 25. tornagyőzelmét, ilyenre pedig még nem volt példa a darts történetében.

Cash Converters Players Championship Final - Butlin's Resort, Minehead

Negyeddöntők:

Christian Kist 6-10 Darren Webster

Michael van Gerwen 10-5 Raymond van Barneveld

Dave Chisnall 10-5 Robbie Green

Kim Huybrechts 9-10 Peter Wright

Elődöntők:

Michael van Gerwen 11-8 Darren Webster

Peter Wright 8-11 Dave Chisnall

Döntő:

Michael van Gerwen 11-3 Dave Chisnall

PDC Unicorn Ifjúsági Világbajnokság - döntő:

Berry van Peer 2-6 Corey Cadby

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912005398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása