9 Nyíl

Lehet, hogy ez lesz Taylor utolsó világbajnoksága?

2016. december 13. 12:00 - Denis Potvin

Seres István

Már csak néhány nap választ el minket a világbajnokság kezdetétől. Már mind a 72 játékos a december 15-én kezdődő tornára koncentrál, így többek között Phil Taylor is, aki a 17. címére pályázik, persze azt is tudja, hogy mennyire szoros az élmezőny. A PDC hivatalos honlapján a jövőjéről is beszélt.

phil-taylor-head-scratch-415012.jpg

"A felkészülés a kulcsa annak, hogy újabb sikert érjek el a világbajnokságon - mondta Taylor.

Az 56 éves Phil John Bowles vagy David Platt ellen játszik az első kőrben, és főleg az edzésekre összpontosít előtte.

"Jól érzem magam - mondja Taylor, akinek a világbajnoki cím 2013-ban jött össze utoljára. Volt pár hetem, hogy felkészüljek, és elégedett vagyok magammal. Most pihenek egy kicsit, de azért edzek még, mert ez most a legfontosabb.

Jól játszottam az idén, a félkészülésem nagyon jól sikerült. Minden erről szól most, csak erre fókuszálok.

Két játékos közt dől el, kivel is fogok játszani, Bowles vagy Platt. David már egy ideje benne volt a körforgásban, mielőtt Ausztráliába költözött volna, és tudom, hogy jó játékos, viszont John is odatette magát, hogy kvalifikáljon. Két jó játékosról beszélünk, így tőlük függ kivel játszom majd, de én várni fogom, bármelyikük is lesz."

Taylor stoke-i otthonából nézte végig Michael van Gerwen győzelmet a Players Championship fináléjában, ez a torna volt az első amin nem játszott, és úgy látszik, kezd visszavenni az iramból, mielőtt a karrierjét befejezne.

A darts legeredményesebb játékosa azt tervezi, hogy visszavesz a televíziós versenyeken való részvételből 2017-ben, és elismerte: "Szeretném élvezni az egészet, ezért visszafogok az iramból most már.

A versenynaptár sokkal sűrűbb, és nehezemre esik már a sok utazás, elvégre 25 éve ezt csinálom. Szeretnék kicsit lazulni és élvezni az életet most, hogy a karrierem vége fele érkezem. Még mindig játszom majd azokon a versenyeken, amire kvalifikáltam magam és amire meghívnak, de azért lassítok már."

83-03022014092211.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4712044535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása