9 Nyíl

Szlávok, hollandok és a Mikulás

2016. december 20. 15:00 - adam_f

William Hill PDC darts-világbajnokság - 6. nap (beharangozó)

A vébé hatodik napjára is négy mérkőzéssel készültek a szervezők, így megint csak az estére maradnak a válaszok a kérdőjelekre. Lesz itt minden, orosz-horvát baráti találkozó, újabb két holland versenyző is megkezdi a szereplését, és az ausztrál Télapó Varázsló ismét előveszi zsebéből a varázspálcáját nyilait. Nézzük, hogy kik is csapnak össze egymással - továbbjutásban reménykedve - a keddi nap alkalmával.

pdc_1.jpg

Borisz Kolcov (RUS) - Dragutin Horvat (CRO) - előselejtezős mérkőzés

 

Aki esetleg az orosz Baggio-t, vagyis Alekszander Oreskint várta a világbajnokságra, annak sajna most rossz hírrel kell szolgálnom: ő nem tudta magát kvalifikálni a megmérettetésre. Ugyanis az orosz selejtező elődöntőjében attól a Borisz Kolcov-tól kapott ki, aki később a döntőt is sikerrel vette, ezzel pedig jegyet váltott magának az AllyPally-be. Boriszt a többség a PDC páros-világbajnokságán láthatta (éppen Oreskin párjaként), ahol hamar véget ért neki a kaland (a hollandok ellen). Második vb-jén vesz részt egyébként, az első még 2015-ben volt, ahol a 64-ben Kevin Painter ellen próbálkozott - kevés sikerrel. Remélhetőleg most jobban kijön neki a lépés, bár ehhez túl kell jutnia aktuális ellenfelén. Ebben az évben egyébként egész jó termése volt, három győzelmet is elkönyvelhetett az eurázsiai zóna tornáin, valamint a WDF-versenyeken is ott volt a tűz közelében, ahol egy negyed- és egy elődöntőig jutott. Hogy itt mire lesz képes, majd kiderül.

boris-koltsov-2015-william-hill-world-darts-championship-lawrence-lustig-pdc_1h54pc4bi04jn13sq8n04t3p8z.jpg

Borisz Kolcov 2015 után újra megadta az irányt: Minél tovább, amíg lehet... (fotó: Lawrence Lustig/PDC)

Ehhez viszont azt a Dragutin Horvat-ot kell legyőznie, aki ebben az évben megnyerte a német selejtezőtornát. Egyébként ő teljesen új név a világbajnokságon, tehát nem kevés bizonyítási vágy élhet benne, hogy továbbdobja magát az előselejtezős mérkőzésről. Ebben az évben a Pro Tour versenyeken bukkant fel többnyire, ahol egy ízben negyeddöntőig is jutott, olyan neveket kiejtve, mint Ricky Evans, Gerwyn Price, és Ian White. Egy WDF-versenyen pedig döntőzhetett (Kirchheim Classic), és a második helyen végzett rajta, szóval azért rá is oda kell figyelni.

1355238570-e691b4aa-669f-49a4-868b-3cef03a08032-1bk4weta7.jpg

Egy mosolygós horvát...reméljük, a mérkőzés után is lesz oka a mosolyra

A tippem? Kemény dió, hiszen mindkét játékos képes lehet meglepetést okozni leendő ellenfelének, ha jó napot fognak ki. Ezért azt mondom, hogy az eddigi eredmények alapján Horvat-nak van nagyobb esélye a továbbjutásra, de ehhez meg kell várni a mérkőzés végét. Annyi biztos, hogy feszes lesz a tempó, hiszen mindketten tovább akarnak jutni.


Brendan Dolan (NIR - 23) - Christian Kist (NED)

 

Brendan Dolan ismét a vébén bizonyíthat. Tavaly nem jött össze neki a továbbjutás (Kyle Anderson ellen szenvedett sima vereséget a 64 között), idén viszont kiemeltként sikerülhet. Bár ebben az évben csupán egy negyeddöntőt és elődöntőt játszott a kiemelt tornákon, nagyon sok versenyen elindult, és általában nem tért haza üres kézzel róluk. Nagyon jót tett a játékának az is, hogy az egyik nagy nyílgyártóhoz szerződött, valamint feleségül vehette élete párját. Úgy gondolom, hogy nehéz dolga lesz ellene bárkinek is, aki vele fog szembekerülni.

dolan.jpg

Brendan Dolan újra történelmet írhat ezen a vb-n is...legalábbis ő ebben bízik

Jelen esetben ez a valaki most Christian Kist lehet. A "Lipstick" (ajakrúzs) becenévre hallgató holland játékos 2014 óta erősíti a PDC mezőnyét, előtte a BDO-nál érte el legnagyobb sikerét 2012-ben, amikor megnyerte a világbajnokságot. Ebben az évben négy negyeddöntő, és egy döntő írható fel a neve mellé, melyek mellett főleg a Pro Tour versenyeken próbált meg vitézkedni - több-kevesebb sikerrel. Neki ez a második éve, hogy vb-n szerepelhet, a 2016-os versenyen a 32 között kapott ki Dave Chisnall-tól. Ezen a tornán talán majd jobb lesz a teljesítménye - reménykedik benne mindenki, aki neki szurkol, és talán nem fogják őt úgy elkenni, mint a rúzst a nők.

grandslam-rd2-kist15.jpg

Christian Kist pedig sok női pusziban reménykedhet az esetleges győztes mérkőzés után...

Jó kis meccsnek nézünk elébe, ahol a kimenetel erősen kérdéses, ám ha az ezévi teljesítményt nézzük, akkor nálam Dolan lehet a befutó, mivel az eddigi egymás elleni négy meccsükből hármat az északír nyert meg. 

 
Raymond van Barneveld (NED - 12) - Robbie Green (ENG)

 

A jó öreg Barney...az ötszörös világbajnok, a sokszoros tornagyőztes, a kedves nagy mackó. Nem lehet róla nagyobb szuperlatívuszokat írni. Nagyon jó kis éven van túl, és kezd visszatalálni a régi formájára. Bár magyarként arra azért büszkék lehetünk, hogy Végső Jani belerondított ebbe az egész jó évbe egy 6-3-as sikerrel ellene. Ettől függetlenül azonban elmondható, hogy Barney akár a végső győzelemre is esélyes lehet, persze ehhez szüksége lesz egy jó adag koncentrációra, és minden tudására, ami eddig is sikerre vezette őt.

raymond-van-barneveld_1.jpg

Mindent bele, százados úr! A Barney Army Ön mögött áll.

Elsőként pedig arra, hogy legyőzze Robbie Green-t. Az angol első világbajnokságán bizonyíthatja, hogy nem akármilyen fából faragták őt, hanem a legkeményebből. Ez az év nála is inkább a Pro Tour versenyekről szólt, no meg a Players Championship-ről, ahol többször elődöntőzhetett is, így ez kellő gyakorlást és ösztönzést adhatott neki a mostani világbajnokságra.

kong.jpg

Robbie Green reményeink szerint nem "Kong(atja)" meg a vészharangot az este

A tippem: Az egymás elleni mérlegük döntetlenre áll, így Kong biztosan nehéz ellenfél lesz Barney-nak, de a holland mellett szól az öt vb-cím, valamint a rutin, így a ennek a mérkőzésnek a győztese nálam Raymond van Barneveld.

Simon Whitlock (AUS - 17) - Borisz Kolcov/Dragutin Horvat

A végére maradt a Varázsló, aki mostanában kezd újra magára találni. Eddig valahogy elkerülték a nagy sikerek, amelyek karrierje korai szakaszát jellemezték, és sokan már attól féltek, hogy esetleg eltűnik a süllyesztőben. Ám Simon Whitlock mindig tart egy ászt a kabátujjában, amit, ha kell, akkor előhúz. Ebben az évben ez az ász két PC-győzelmet, és két kilencnyilast is hozott neki. Ezeken felül játszott még elődöntőt a UK Openen, valamint többször negyeddöntőig is jutott azokon a versenyeken, ahol elindult. Tizenhetedik kiemeltként kötelező győzelem van neki előírva a selejtezőmeccs győztese ellen, és ha ezt meg is valósítja, akkor már biztos nem esik meg vele az a szégyen, hogy a már legjobb 64 között elbúcsúzzon, mint ahogy ezt tavaly tette.

simon-whitlock-wins-players-championships-18.jpg

Whitlock olyan lehet, mint Sámson...a hajában (és a szakállában) az ereje

Eme rövid esélylatolgatások után lássuk, hogy Ti mit gondoltok az esti mérkőzésekről. Egereket elő, és kattintsatok bátran:

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6412059113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása