9 Nyíl

Gerwen ilyet már régen nem élt meg

2017. március 26. 23:05 - Denis Potvin

Igazi döntővé fajult (nagyon rossz szó, de ez a lényeg) a European Tour idei első állomésa Hildesheimben. Michael van Gerwen és Peter Wright jutott el a legjobb kettőbe, azaz a döntőbe. Aztán a Raymond van Barneveld utáni vereség után Snakebite is elintézte a világelső hollandot.

17458355_1252955524788257_555212913268251532_n.png

Igen. El lehet gondolkodni azon, hogy tényleg igaz az az állítás, hogy senki sem verhetetlen, még az annak gondolt sem.

De nézzük a harmadik körtől, hogy mit történt vasárnap. Gerwen Cristo Reyest győzte le, nem kis meglepetésre Chizzy elég simán kikapott Jelle Klaassentől, Gerwyn Price és Mensur Suljovic győzelmét kell még ide citálni, mint érdekesség.

Jöttek a negyeddöntők és ott aztán tényleg az esélyesek győztek. A legérdekesebb talán Gerwyn Price sikere volt, aki Suljovicot intézte el. Ráadásul elég simán. Az elődöntőben Gerwen simán sétált a döntőbe, Peter Wright viszont alaposan megküzdött érte. Olyannyira, hogy csak a döntő legben tudta felülmúlni Price-t.

Aztán jött a döntő, 2-2-ig még szoros csatának nézett ki, aztán Wright irtózatosan beindult, vagy inkább Gerwen nem volt annyira koncentrált. Ezt támasztotta alá Wright meccs utáni első nyilatkozata is. A skót azt mondta, ellenfele nem volt elég koncentrált, nem játszotta igazából azt, amit tud. És még hozzátetette:

Bárcsak mindig így tudnám dobálni a tömeget.

Michael van Gerwen elmondta, akkor boldog igazán, ha nyerni tud: „Elrontottam kiszállókat, csak magamat hibáztatom ezért.”

Michael van Gerwen 93,29-es, Peter Wright pedig 95,36-os átlaggal zárta a döntőt. Skót barátunk a UK Open után újabb fontos tornát nyert. Talán mégsem ennyire egyeduralkodó lesz a darts elitje?

c730bkhxwaamsmk.jpg

Nyolcaddöntő

Michael van Gerwen 6-3 Cristo Reyes

Ian White 6-2 Darren Johnson

Jelle Klaasen 6-3 Dave Chisnall

Benito van de Pas 6-0 Jan Dekker

Peter Wright 6-2 Stephen Bunting

Kim Huybrechts 6-4 Alan Norris

Gerwyn Price 6-4 Kevin Painter

Mensur Suljovic 6-2 Joe Cullen

 

Negyeddöntő

Michael van Gerwen 6-3 Ian White

Jelle Klaasen 6-4 Benito van de Pas

Peter Wright 6-2 Kim Huybrechts

Gerwyn Price 6-2 Mensur Suljovic

 

Elődöntő

Michael van Gerwen 6-1 Jelle Klaasen

Peter Wright 6-5 Gerwyn Price

 

Döntö

Michael van Gerwen 3-6 Peter Wright

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3712372907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása