9 Nyíl

Persze, hogy nem Taylor esett ki

2017. május 11. 23:52 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 15. forduló (összefoglaló)

Furcsa is lett volna, ráadásul pont az ellen a Lewis ellen, aki azért odatette magát. Befejeződött a Premier League alapszakasza, így a végső csatára négyen maradtak. Úgy kezdődött, hogy Dave Chisnall-nek nyernie kellett volna James Wade ellen. Ráadásul amennyire nagyon csak lehet, hiszen akkor lett volna esélye a később kezdő Phil Taylor ellen. A tét pedig a negyedik továbbjutó hely volt. De Chizzy nem nyert, Taylor pedig igen, ezzel pedig el is dőlt minden. Innentől kezdve csak az volt kérdés, ki kivel került össze a torna elődöntőjében majd. Aztán az eredmények alakulásával ez is eldőlt.

dave-chisnall-betway-premier-league-the-sse-arena-belfast-michael-cooper_18q7xl173coxx1i4415wgj035s.jpg

Dave Chisnall-James Wade: 6-6

Gyakorlatilag itt el is dőlt minden, hiszen Chizzy-nek minimum nagy különbséggel kellett volna nyerni ezt a meccset, de csak döntetlen lett. Lehet, hogy a tét miatt is, de nehezen indult be a játéka. Wade már 3-1-re is vezetett, sőt 5-2 is volt a javára. Chisnall ekkor már nagyokat fújtatott, mert innen már bravúr lett volna felállnia. Sőt, 2-6-nál el is dőlt, hogy kiesett, nem lehet ott a legjobb négy között a Premier League playoff-jában.

Becsületére legyen mondva, hogy felállt. Legalábbis annyira, amennyiben ebben a szituációban fel lehet állni. Négy leget nyert egymás után, közte pedig volt egy csodálatos 129-es kiszállója.

c_jnediwaai-xu5.jpg

Phil Taylor-Adrian Lewis: 7-5

Végül is mindegy volt, mi lesz ennek a meccsnek a végeredménye, de előtte mertünk volna fogadni rá. Az lett, amire számítottunk, de cserébe egy sokkal felszabadultabb összecsapást kaptunk, amelyet Taylor végig a kezében tartott. Két saját kezdés, és két brék után volt egy Lewis megugrás, amelyben egy 122-es, bull-kiszálló is megbújt. Lewis még produkált egy 114-es kiszállót is, ám aztán jött Taylor...

...aki 3-5-ről kapaszkodott vissza. Hihetetlen nyugodt és pontos játékával négy leget nyert egymás után. Mondjuk, ekkor már mindegy volt, hiszen biztos volt, hogy Taylor továbbjutott. Lewis egy kicsit kiengedett, amelyből egy nagyszerű meccs keveredett, szemet is gyönyörködtető játékkal. Taylor tehát élete utolsó Premier League szezonjában is eljutott a legjobb négybe.

c_jnundxoaabrhi.jpg


Peter Wright-Raymond van Barneveld: 7-1

Akkor még nem tudtuk, ki lesz Taylor ellenfele, de ezen meccs után ez is eldőlt. Peter Wright a Van Gerwen elleni 6-0-ás siker után megint ihletett állapotban dobált, persze azt is észrevettük, hogy Barney amolyan "minden mindegy" stílusban próbált az elején nyomást gyakorolni, majd amikor ez nem ment, gyakorlatilag fel is adta a meccset.

Wright pedig stílszerűen, egy 116-os kiszállóval zárta le a találkozót. Ez volt az egyetlen száz feletti kiszálló amúgy a meccsen.

c_jnwslxyaapfl_t.jpg

Michael van Gerwen-Gary Anderson: 7-4

Jött a Premier League idei szezonjának utolsó alapszakasz meccse. Ennek aztán már igazán nem volt tétje, mert akármilyen eredmény is született volna, ez a két játékos játszik majd egymás ellen a jövő heti elődöntőben. Presztízs persze volt, és ezt éreztette a skót közönség is, amely hatalmas füttyszóval kísérte MvG minden egyes megmozdulását.

A hollandot persze nem lehetett kirobbantani a saját maga állított, a külvilágot teljesen kizáró közönyből. A nap első olyan két teljesítménye volt, amikor száz feletti átlagot láthattunk, Gerwen 103,56-tal nyert, Anderson pedig 100,46-tal kapott ki.

Gerwen egy 124-es kiszállóval ment el 3-1-re, és gyakorlatilag ezt az előnyét végig tartani is tudta. A 6-4-hez kellett Andersontól egy csodálatos, 145-ös kiszálló is, de végül nem tudta döntetlenre menteni a meccset. A 11. leget Gerwen hozta, ezzel pedig győzelemmel fejezte be az idei Premier League-et.

c-lmuuyxuaa7w2w.jpg

c_ktb9_xkaalwia.jpg

A jövő héten tehát újra összecsap egymással a két világbajnok, ám ezúttal már a döntőbe jutásért teszik mindezt, míg a másik ágon Phil Taylor-Peter Wright összecsapás lesz. Reméljük, hogy akkor is velünk tartotok, mert mi biztos itt leszünk, és ez tuti...

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8112499741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása