9 Nyíl

Sporttörténelmi magyar arany...

2017. június 14. 09:24 - Denis Potvin

...és címvédés a soft darts EB-n!!!

Tegnap csak röviden írtunk róla, most azonban egy kicsit bővebben is emlékezzünk meg arról a sporttörténelmi tettről, amelyet Ihász Veronika és Horváth Klaudia, a Győri Darts Club két kiváló versenyzője ért el a Caorléban zajló soft Európa-bajnokságon. Nem csak az aranyérem a nagy dolog.

unnamed.jpg

Szóval a mieink ugyan hamar vigaszágra kerültek, de onnantól már egyetlen egyszer sem hibáztak, és a döntőben végül azt a spanyol válogatottat verték meg két mérkőzésen, akik a Boronat Boada Montserrat és Fajardo Ayuso Almudena összeállításban álltak fel. Az első mérkőzést sima 3-0-ra, a végső finálét pedig 3-2-re hozták lányaink.

Az Európa-bajnokságok történetében – női párosban – soha nem volt még címvédés, így Ihász Veronika és Horváth Klaudia teljesítménye sporttörténelmi eredménynek számít a magyar dartson belül.

Ugyanebben a számban egyébként a Mendelényi Linda - Harsányi Enikő kettős a 25., míg az Erdei Nóra - Fekete Nóra összetételű magyar duó a 65. helyen zárt.

Az MDSZ közleményében az is áll, hogy a sportág Magyarországon egyre eredményesebb és népszerűbb, erre jó példa a mostani EB-címvédés is, valamint az is, hogy 2018-ban Budapest rendezheti a steel Európa-bajnokságot. 

3 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6512592207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.R. Ewing 2017.06.14. 14:13:09

Ez kérem hülyeség.

adam_f 2017.06.15. 08:11:18

@J.R. Ewing: Megmondanád, hogy mégis mi ebben a hülyeség? Szerintem az a hülyeség, amit te feltételeztél (hogy mit is, azt sohasem tudjuk meg, ahogy kinéz a dolog). Két dolog közül válassz inkább: vagy normális hozzászólást posztolj, vagy inkább ne is írj...
süti beállítások módosítása