9 Nyíl

Akkor most álljunk meg, mert Phil Taylor tényleg a legnagyobb

2017. július 30. 23:56 - Denis Potvin

BetVictor World Matchplay - a döntő (kicsit másképp)

Elsőnek rögzítsük a lényeget: a 2017-es World Matchplayt Phil Taylor nyerte, tizenhatodszor és szinte biztos, hogy utoljára. Mögötte két olyan játékos van, aki kétszer nyert, Rod Harrington és Michael van Gerwen. Ez volt a 24. WM Blackpoolban. Egy legenda méltóképpen búcsúzott és ezt a döntőt engedjétek meg, hogy egy kicsit másképp vetítsük fel, mint egy szokványos torna döntőjét. Nem meccstudósítás lesz a hajtás alatt.

betvictor.jpg

phil_1.jpg

Közelítsük meg ezt a meccset egy kicsit más szemszögből. Blackpool, Winter Gardens. 1994 óta ez a helyszín ad otthont ennek a csodálatos tornának, ahol nem szetteket, nem hat leget kell nyerned, hanem kőkeményen meg kell dolgoznod a sikerért. Van egy ember, aki 1995 óta kőkeményen csinálja ezt és most a búcsú évében újra eljött. Elővett mindent, amit azt elmúlt harminc év tudásából halmozott fel. Nem ment Amerikába, mert tudta, ez mindennél fontosabb. Utoljára az életben. Megnyerni a World Matchplayt.

Most felsorolhatnám Nektek, Önöknek a legeket, ahogy lépésről lépésre őrölte fel Phil Taylor a nagyszerű és szerintem a világon jelenleg Michael van Gerwen mögött álló második erőt Peter Wright-ot, de felesleges. Hiszen Ti, Önök, akik ezeket a sorokat olvassátok, egészen biztosan a körmöt rágva, a gyereknek megmutatva, micsoda hatalmas sport ez, vagy éppen a haverokkal két sör között nézve, a feleséget, barátnőt megfertőzve láttatok, néztetek végig mindent, és tudjátok és érzitek és felfogtátok minden rezdülését ennek a meccsnek, amely ékes lenyomata ennek a csodálatos sportágnak.

De miért kell ilyen emelkedett stílusban beszélni erről? Egy mondatban meg tudom magyarázni. Mert ez maga a DARTS. Igen. Így nagy betűkkel kiemelve. És maga a sportemberi teljesítménynek is, amely olyan szintre emel, predesztinál olyan sportolót, mint Phil Taylor.

dgaez5qw0aiepp.jpg

Ne értsétek félre. Nagyon szeretem Mr. Powert és vallom, hogy tőle ered az a darts, amit mi most mindannyian dartsnak hívunk, de ugyanilyen lelkesedéssel figyelem Adrian Lewist, Peter Wright-ot, Michael van Gerwent, a nagy kedvenc Raymond van Barneveldet, vagy éppen az új sztárt Robb Cross-t is, vagy bárki mást is.

Nem ez a lényeg. Az, hogy ez az ember, aki kicsit beleszürkült az utóbbi időben abba, hogy befejezi azt, amit ő maga alkotott meg és versenyekre is csak a nevét vitte magával. Odautazott élete legboldogabb versenyére és a legsikeresebb helyszínére és megmutatta, hogy miért is érdemes bármit vállalni és gyakorolni és csinálni, hogy egyszer csak mi is Phil Taylorok legyünk.

Nem a siker miatt, nem a győzelmek miatt, a sportág szeretete miatt.

És Phil Taylor vasárnap éjszaka ez mutatta meg, ezt az utat szögezte le mindannyiunk előtt, akik a dartsban élünk, szeretjük, játszunk, követjük, vagy csak egyszerűen szurkolunk.

Mert ezt a versenyt Phil Taylor MEG AKARTA NYERNI. És megnyerte. Mert ezt akarta. Értitek?

És tényleg legyen annyi elég, hogy 18-8-ra megnyerte. Tizenhatodszor lett a World Matchplay legjobbja. Mert megmutatta, hogy azt, amit az ember nagyon akar, akkor így, el is tudja érni. És el lehet érni.

Köszönjük Phil Taylor!!! Thank You, Mr. Taylor!!!

Gratulálunk!

2 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9012702619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2017.07.31. 16:15:10

Ő a király. Elképesztő.

csobi2011 2017.08.01. 08:54:31

Csak egy rövid sztorival szeretném érzékeltetni, hogy milyen nagyszerű sport is a darts.
Én fiatal koromban dolgoztam Angliában 1 évig, és akkor "fertőzött" meg a darts szeretete. Azokban az években kezdte a Phil Taylor egymás után nyerni a tornákat. Mikor hazajöttem hosszú éveken át nem követtem a sportot, mert Magyarországon nem is igazán lehetett TV-ben látni darts-ot. Aztán az elmúlt pár évben köszönhetően a sport tv-nek (ez nem a reklám helye) ismét nézni kezdtük, de már a családdal. Én 38 éves vagyok, a gyerekeim 12 és 10 évesek, és minden csütörtökön (ha premier league idején) vagy ha más fontosabb torna van ott ül az egész család a TV előtt és hangos szurkolás zajlik. Szerintem a közvetítő páros is nagyon jól csinálja a dolgát. Több kedvencnek is szurkolunk, de persze Phil Taylor az "Isten". Az elmúlt években nem sikerült nagy eredményt elérnie de mikor vasárnap megnyerte az említett tornát, hát úgy potyogtak a könnyeim és az egész család olyan extázisban volt, hogy ezt itt egy kommentben nem lehet átadni. Ezek egy életre szóló emlékek. És nem tudom emlékeztek-e, hogy még Peter Wright sem tudott nyilatkozni mert a meghatódottságtól még neke is sirhatnékja volt. Na ezért olyan szuper ez a sport. Az a sport, ami ilyen szintű érzelmeket tud kiváltani az emberekből az csak nagyszerű lehet.
Üdvözlet minden darts rajongónak.
süti beállítások módosítása