9 Nyíl

Egy nemes kezdeményezés margójára

2017. december 04. 18:00 - adam_f

A tegnapi nap során értesültem egy nemes kezdeményezésről, amelyhez már szerencsére egyre többen csatlakoznak kis hazánk klubjai, és játékosai közül. Elvégre közeleg a Karácsony, és nagyon sok kisgyermeknek sajnos az ünnepeket kórházban kell tölteniük. Nekik próbálunk meg egy kis örömet okozni ezzel a dologgal, és nagyon bízunk benne, hogy hamarosan már országos méretekben talál meghallgatásra.

mogyoros_csoki_osszes_1.jpg

Vidákovics Csaba paksi dartsos fejéből pattant ki az ötlet, és ezt sebtében meg is osztotta velem: "Az eredeti ötlet a helyi rádióé volt (Fortuna Rádió, Paks), én csak továbbfejlesztettem.  Én már személyesen is adtam, de ez a kezdeményezésem most egy kicsit több. Szombat este jutott a eszembe, mi lenne ha a Csoki Kupa (Kiskőrös) csokijait egy nemesebb célra fordítanánk. Eddig az összegyűjtött csokikat mindig szétosztották a nyertesek között. De a mai nap kivétel nélkül mellém álltak mindannyian, és még a verseny előtt az összes csokit felajánlották a bohócdokinak. Aztán Kiskőrösről hazafelé tartva felhívott egy pécsi sporttársam is, akivel együtt szervezünk egy amatőr versenysorozatot, ami két hete indult el. Ők is egy emberként mellém álltak. Mondtam neki, hogy ne nekem adják a nevezési díj mellett beszedett csokikat, hanem vigyék be a pécsi kórházba, adják oda a gyerekosztály vezetőinek, vagy a helyi bohócdokiknak." 

csoki.jpg

A kiskőrösiek egy emberként álltak fel a kezdeményezés mögé

A kezdeményezést azóta többen is felkarolták, többek között Székely "Penge" Pál, aki a kedden, Debrecenben tartandó Fittmentál tréningen veszt részt a gyűjtésben a résztvevőkkel együtt, és várják a régió dartsosait is, hogy akár csak egy tábla csokival, de hozzájáruljanak az adományhoz. Csatlakozott továbbá a felhíváshoz Bezzeg Nándor is, aki ezen a héten szombaton gyűjti Szolnokon a szolnoki kórháznak a csokikat. Kecskeméten a Kecskemét és Környéki Trabisok Baráti Köre gyűjt csokoládét a helyi súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkozó bentlakásos iskola javára is (remélhetőleg a Hírös Hunok is csatlakoznak majd a  trabisok mellé).

Mi, vagyis a 9 nyíl szerkesztősége is - a magunk módján - szeretnénk segíteni, hogy ez az összefogás ne csak egyszeri fellángolás legyen, hanem sikerüljön meghonosítani kis hazánkban. Szeretnénk mi is megkérni az ország dartsegyesületeit, hogy a decemberi versenyeken gyűjtsenek csokoládét és azokat valahogy juttassák el a helyi kórházakba. Elvégre hisszük azt, hogy ez az összefogás akár országos méreteket is ölthet, és hisszük azt is, hogy sikerülhet. Köszönjük, hogy Ti is mellénk álltok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1813425905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása