9 Nyíl

Lázadók és művészek estéje

2017. december 18. 14:00 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (az ötödik nap - beharangozó)

Újra hétfő, így újra szimpla adag dartsot kapunk az arcunkba a hétvégi dupla után. Ez az este is tartogathat számunkra kellemes meglepetéseket, miközben újabb négy játékos biztosíthatja be helyét a második körben. Hogy kik lesznek azok, arra majd csak este tudjuk meg a választ, úgyhogy addig latolgassunk egy kis esélyt, mi is várhat ránk a mai napon. 

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

Kaj-Fan Lung (HKG) - Paul Lim (SIN) - előselejtezős mérkőzés

Egy újabb előselejtezős találkozóval indulunk neki a hétfő estének, ahol a hongkongi Kaj-Fan Lung és a szingapúri-amerikai Paul Lim találkozik egymással, a győztes pedig a nap utolsó mérkőzéséhez adja majd az ellenfelet. Ha valaki azt várta esetleg, hogy Royden Lam nevét látja meg itt, az most tévedett. Ebben az évben Lung vívta ki győzelmével azt, hogy ott legyen Londonban. Mivel hongkong-i játékosról van szó, az első dolog, ami beugorhat vele kapcsolatban, az a softdarts. Természetesen ázsiaiként az a fő profilja, viszont mellette elég veretes a lista a fémhegyűek világából is. Négy Q-School, hat Pro Tour verseny (UK Open kvalifikációk, persze), aztán a UK Open főversenye (bukta a 128 között), a World Cup of Darts (bukta az orosz kettős ellen), valamint az a kvalifikációs verseny, aminek megnyerésével kikövezte magának az utat a világbajnokságra. hogy aztán ott mire lesz képes az a bizonyos bal kéz? Azt csak a gazdája tudhatja...egyelőre.

kai_fan_leung.jpg

Kaj-Fan Lung a páros után egyéniben is megmutathatja magát a vb-n

Azt hiszem, Paul Lim-et nem kell bemutatnunk már senkinek, hiszen a 63 évével korelnök szingapúri-amerikai játékosról már egyszer bőven megemlékeztünk oldalunkon, úgyhogy ha valaki szeretne róla többet tudni, ebben a cikkben mindent megtalál róla. Legyen annyi elég, hogy az "Öreg" még most sem áll le, hanem csak úgy ontja magából a győzelmeket (főleg soft vonalon), elnyűhetetlenségét pedig az is mutatja, hogy még mindig képes valami újat előhúzni a cilinderéből azzal, hogy immáron sokadjára is kvalifikálni tudta magát a vb-re. Ebben az évben csodát tett a páros-világbajnokságon azzal, hogy már az első körben - Harith Lim-mel az oldalán - elütötte a végső sikerre is esélyes skótokat, és aztán meg sem álltak a negyeddöntőig. Remélem, hogy Paul bácsi idénre is tartogat majd valami meglepetést a kabátujjában.

paul_lim_1.jpg

Paul Lim egy napot sem öregedett azóta a bizonyos kilencnyilas óta

Mensur Suljovic (AUT) - Kevin Painter (ENG)

Akárhogy is nézzük, Mensur Suljovic egy nagyon jó évet fut eddig, amin a világbajnokságon nyújtott teljesítményével dobhat még egy jót. A ranglistán jelenleg ötödik helyen álló osztrák játékos - aki úriember viselkedéséről és tört angolsággal előadott tömör nyilatkozatairól híres - ebben az évben ért fel a csúcsra a Bajnokok Ligája sikerrel, de általában negyeddöntősnél rosszabb helyen sohasem végzett. A dartitisze ezek szerint már végleg a múlté, a család is jó egészségnek örvend, így neki már csak arra kell koncentrálnia, hogy minél tovább jusson ezen a vb-n (2011-ben és 2016-ban ért el a legjobb tizenhat közé).

600_suljovic_5.jpg

Mensur Suljovic előtt ismét megnyílt a lehetőség kapuja, hogy őrületbe kergesse ellenfeleit speciális technikájával 

Ellenfele a Pro Tour ranglistáról érkező Kevin Painter, aki még éppen hogy befért a tizenhat PT-ranglistás játékos közé. A 2004-es döntő óta nem ért el kiemelkedő eredményt világbajnokságon, ebben az évben pedig csak egy elődöntőt tudott felmutatni egy UK Open kvalifikációs versenyen. Pedig szép eredménylistája van, de mostanában nem tudta gyarapítani ezt (bár ettől még anyagi gondjai nincsenek neki).

kp_1.jpg

A Művész Úrra nagyon ráférne már egy kis sikerélémény

A tippem tömör és egyszerű: bár 2-2 az összesített állás az egymás elleni találkozóikat tekintve, én most Suljovic sikerét várom, mert ezen a meccsen más nem nyerhet...

 

Daryl Gurney (NIR) - Ronny Huybrechts (BEL)

Az északír játékosnál is jól látható az a fejlődés, amit a játékába fektetett. Daryl Gurney egy 2016-os vb-negyeddöntővel alapozott a 2017-es évre, hogy aztán egy World Grand Prix sikerrel koronázza meg éves teljesítményét, amely jelenleg a negyedik helyre elegendő a ranglistán. Rengeteg negyed-, elődöntő és döntő kövezte ki számára az utat eddig a sikerig, amiből még nagyon sokat kamatoztathat pályafutása során. De az első és legfontosabb célja most az, hogy jól kezdje a világbajnokságot.

gurney_4.jpg

SuperChin megint odateheti magát a számára "hazai" közönség előtt

Ehhez pedig jobb társra nem is találhatott volna a Huybrechts-tesók idősebbik tagja, Ronny személyében, akinek ebben az évben a legjobb eredménye egy World Cup of Darts elődöntő volt (tesójával, Kimmel kiegészülve), ám azon kívül a 32-nél jobb eredményt nem tudott elérni. De legalább egy kilencnyilassal tudott gazdagodni 2017-ben, és azért ez sem kutyadolog...

ronny-huybrechts-vecht-zich-tweede-ronde-wk-darts.jpg

Ronny Huybrechts - az örök Lázadó

Hogy mit várok a találkozótól? Bár jelenleg 1-1-re állnak az egymás ellen játszott párharcokat nézve, biztos jó összecsapás lesz, és ha a jelenlegi formát vesszük alapul, akkor a mérleg nyelve mindenképpen az északír játékos felé mutat, így én Gurney-sikert várok a mérkőzéstől.

 

Mark Webster (WAL) - a Kaj-Fan Lung-Paul Lim mérkőzés győztese

Az estét a walesi Mark Webster és az előselejtezős mérkőzés győztesének párviadala zárja. A Pók jelenleg a 30. helyen áll az összesített ranglistán, és ebben az évben egy páros-vb döntő volt a legjobb eredménye (Gerwyn Price-szal karöltve). A tavalyi világbajnokságon a legjobb tizenhatig jutott, ahol egy végletekig kiélezett találkozón maradt alul Daryl Gurney ellen. Szerintem ezzel az eredménnyel most is elégedett lenne, és biztos mindent meg is fog tenni azért, hogy minél tovább jusson. Ehhez persze akadály nélkül kell vennie az első kört, amire elvileg megvan minden esélye.

600_gurneymwebster.jpg

Mark Webster bízik benne, hogy most neki fognak kezet nyújtani először

 Most pedig lássuk, mit gondoltok Ti:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5613415399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása