9 Nyíl

Jőn a darts idei első nagy hete

2018. január 30. 12:43 - Denis Potvin

Csütörtöktől egymást követik a versenyek a nagyvilágban, miközben röviden még zárjuk le a European Tour selejtezőinek első etapját. Ugyanis nem csak nálunk, hanem észak-európai és balti régióban is osztottak helyeket, és még Challenge Tour is volt a hétvégén, érdekes eredményekkel. Két nap múlva a Premier League első fordulójával a kezdődik a heti nagy menetelés.

cpqe6utwuaairry.png

Előbb nézzünk visszafele. A hétvégén Koppenhágában játszotta le a PDC Nordic&Baltic divíziójának selejtezőit az első három European Tourra. Finn, lett és svéd győzelem született. Az első napon a finn Marko Kantele 6-5-re verte meg a svéd Magnus Caris. A második napon az lett Madars Razma nyert, aki az első napon elődöntős volt. Többek között a harmadik napon első Daniel Larssont, Darius Labanauskast, a döntőben pedig Johan Engströmöt is legyőzte. A már említett Larrson Kim Viljanen ellen nyerte meg a vasárnapi finálét. Őrült erős mezőny volt mind a három napon. Romániában, WDF-versenyen szerepelt Czipó Vivien és Kovács Patrik. Czipó az első napon a harmadik helyet szerezte meg.

Négy versennyel elkezdődött a Challenge Tour is a hétvégén. Szombaton először Simon Preston nyert, aki a második versenyen és a január közepi Qualifying School egyik versenyén is negyeddöntős volt Jared Cole ellen nyert. A szombat másik versenyén a nagyon szimpatikus Diogo Portela lett az első. Ő volt az első brazil, aki világbajnokságon szerepelt és Peter Wright-tól kapott ki az első fordulóban. Portela Michael Barnard ellen nyert, akinek pechje volt volt a hétvégén. Két döntőt is játszott, de mind a kettőt elbukta.

diogoportella_1.jpg

A másodikat a vasárnap első versenyén a wigani Martin Atkinsszal szemben. De ettől függetlenül is jó hétvégét zárt Barnard, hiszen az összetett negyedik helyén áll négy verseny után. A záróversenyt a 29 éves ír, Jason Cullen nyert, aki gyakorlatilag idén vágott bele a PDC-s kalandba.

Az év végén a Challenger-sorozat két legjobbja Pro Tour kártyát nyer. A legjobb 32 pedig az első négy brit rendezésű European Tour selejtezőben vehet részt. Az összetett legjobb tíz helyezettje négy verseny után:

1

Simon Preston

£2,400

2

Diogo Portela

£2,350

3

Michael Barnard

£2,300

4

Martin Atkins (Wigan)

£2,250

5

Jason Cullen

£2,000

6

Jarred Cole

£1,400

7

Cameron Menzies

£1,300

8

Mark Frost

£900

9

Steven Kirkby

£850

10

Peter Mitchell

£800

 

Csütörtökön jön a Premier League első fordulója, Dublinban, 3A Arenaban találkozik a tíz legjobb. Bővebben még írunk róla, most csak a sorsolást emlékeztetőül:

  • Mensur Suljovic–Simon Whitlock
  • Gary Anderson–Michael Smith
  • Daryl Gurney–Raymond van Barneveld
  • Michael van Gerwen–Rob Cross
  • Peter Wright–Gerwyn Price

Péntektől vasárnapig pedig a UK Open első három selejtező fordulóját rendezik meg, a másik három selejtezőt pedig egy héttel később. Mind a hat verseny Wiganben lesz. A selejtezők alapján a legjobb 96 játékos lehet ott a UK Openen. Az összes Tour Card-birtokos és Q-School induló vehet részt a selejtezőben. Aki aztán selejtező első 32 helyén végez, kiemelt lesz az első két fordulóban. A 33-64. helyezettek az első fordulóban lesznek kiemeltek. Az utolsó 32-höz pedig csatlakozik majd a Riley's Amateur-t sikeresen megvívó 32 játékos. A darts FA-kupájának is nevezett versenyt pedig március 3. és 5. között rendezik Mineheadban. Legutóbb Peter Wright a döntőben 11-6-ra nyert Gerwyn Price ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4113616968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása