9 Nyíl

Nem sikerült a mesterhármas MvG-nek - Rob Cross nagy bajban van

2018. február 04. 20:37 - adam_f

2018 Coral UK Open Qualifiers 3. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Mindeközben pedig Gary Anderson mentoráltja - szépen, csendben, és persze simán verve a mezőnyt - nyerte meg a mai kvalifikációs tornát. Ettől függetlenül még nem fenyegeti semmi MvG összesített első helyét, de azért jó lesz, ha felköti azt a bizonyos felkötnivalót, hiszen ha ez a fiatal úriember ilyen jól dobál az elkövetkezőkben is, akkor könnyen célkeresztbe kerülhet a világelső. Na, de legyen ennyi elég a szócséplésből, inkább nézzük meg, hogy mi is történt a UK Open kvalifikációs versenyének mai napján.  

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Szóval a lényeg: Michael Smith nyerte a harmadik kvalifikációs versenyt a UK Open első selejtezős hétvégéjén. Az angol versenyző nagyon meggyőző játékot bemutatva győzte le a döntőben az osztrák Zoran Lerchbacher-t, akinek ez volt a második tornadöntője. Smith esélyt sem hagyott az osztráknak, akit végül 6-0-ra múlt felül, méghozzá tényleg kiemelkedő teljesítménnyel. Bully Boy végig nagyon jól versenyzett ezen a napon, melyen a harmadik fordulóba kapcsolódott be egy sima 6-0-ás kezdéssel Mark Wilson ellen. Aztán jött egy 6-2 Adam Hunt ellen, majd egy újabb 6-0, ezúttal Steve Beaton ellen. A nap legnagyobb skalpja azonban még hátra volt neki. Miután a tizenhat között 6-3-ra verte Gabriel Clemens-et, a nyolc között a pénteki finálét megnyerő MvG várt rá. Smith ezúttal nem hagyta levegőhöz jutni a világelsőt, és sima 6-1-gyel vágott neki vissza a pénteki fináléért. Az elődöntő volt talán a legszorosabb meccs ezen a napon, hiszen David Pallett nem adta olcsón a bőrét, és 4-4-ig tartani is tudta a lépést Smith-szel, ám Bully Boy ekkor sebességet váltott, és az utolsó két leget behúzva megnyerte az elődöntőt, majd pedig a finálét is simán behúzta Zoki ellen.

michael_smith_3.jpg

Bully Boy komolyan odatette magát a vasárnap és még MvG-t is jól megtréfálta

Az ellen a Zoki ellen, aki szintén nagyon jó játékot mutatott be a vasárnap során. Ő már az első körben elkezdte a selejtezőt, ahol 6-5-re nyert Tony Newell ellen, majd jött egy 6-2-es siker Dennis Smith-szel szemben. A következő körben 6-3-mal küldte haza Robbie Green-t, majd 6-1-gyel Matthew Edgar-t. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy kezdett Zoran is belemelegedni a játékba, aminek először Paul Nicholson látta kárát, akit 6-2-vel intézett el az osztrák, majd Dave Chisnall is belefutott a késbe, akit 6-3-ra páholt el Hypercane. A nyolc között James Wilson sem tudott nagy erőkifejtést tenni Lerchbacher-re, így 6-1-gyel az osztrák masírozott az elődöntőbe, ahol John Henderson is ízelítőt kapott Hypercane játékából, aki 6-4-es sikerrel jutott a fináléba. Ott azonban már elfogyott az erő, Smith pedig ki is használta ezt, egy méretes zakót szabva osztrák barátunkra. Bár én úgy gondolom, hogy Zoran elégedett lehet a mai teljesítményével, mivel csak odaért a végére az elejéről...

finale.jpg

Miután ilyen szépen kitárgyaltuk a döntőt, nézzük, hogy mire jutottak a többiek a mai napon. Arról már volt szó, hogy Michael van Gerwen a nyolc között vérzett el a későbbi győztes ellen (de előtte még a miheztartás végett dobott egy kilencnyilast a legjobb tizenhat között a Jermaine Wattimena elleni találkozón, amit 6-2-re nyert meg), ám a jelenlegi világbajnok, Rob Cross már odáig sem ért el (mint ahogy ezen a hétvégén egyik napon sem alkotott maradandót). A korábbi villanyszerelőt ezúttal a 128 között Ryan Meikle zárta rövidre (Meikle még egy kört tudott menni tovább, aztán 6-1-re kikapott Mervyn King-től a 32 között), akinek így pedig komoly veszélybe került a UK Open szereplése. Dave Chisnall és Kim Huybrechts számára a legjobb tizenhat között volt a végállomás. Előbbi éppen az osztrák finalistától kapott ki, míg az utóbbit David Pallett intézte el 6-4-re. Mervyn King végül Joe Cullen ellen fejezte be a mai napot (6-4-es vereséggel), míg a jól játszó Dave Prins ezúttal a Hegylakótól kapott ki 6-3 arányban.

A fontosabb eredményeket ezúttal is összefoglaltuk nektek, amit most egy táblázatban közre is adunk számotokra (forrás: TheRedBit):

lista2.jpg

Zárásképpen pedig az összesített állás három verseny után (Burton DeWitt jóvoltából):

listaosszes2.jpg

Természetesen a UK Open nem áll meg, hiszen még három selejtező vár a profikra a jövő hét végén, miközben az "amatőrök" a Riley's által rendezett versenyekről juthatnak be a minehead-i tornára. Úgyhogy majd a jövő pénteken érkezünk a következő etappal, s talán egy hét múlva már minden kérdésre választ kapunk. Viszont a darts nagyüzeme addig sem áll le, hiszen az előttünk álló héten érkezünk egy összefoglalóval a Dutch Open Darts versenyéről is, ahol hazánkfiai közül is kipróbálták néhányan magukat, illetve talán kiderül az is, hogy mi lesz Adrian Lewis sorsa, aki mostanában valahogy nem találja régi önmagát. Addig pedig tartsatok velünk továbbra is. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5013633518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása