9 Nyíl

Bunting és van den Bergh hamar megkapta az útilaput

2018. május 04. 17:13 - Dart Major

2018 PDC European Tour: European Darts Grand Prix - Glaspalast, Sindelfingen (első nap, délutáni összefoglaló)

Ez a hétvége sem múlhat el darts nélkül. Szerencsére. Most a mezőny Sindenfingbe látogatott, hogy az idei European Tour sorozat ötödik állomásán megküzdjön egymással. Az első etap hozott pár meglepetést és egy kiváló átlagot is.
edgp_2018_logo_homepage_1.png

Peter Hudson - Arron Monk: 3-6

A mérkőzés kellően szokatlanul indult, hiszen az első négy leg brékleg volt. Ezek közül Hudson tudott egy szép tizenöt nyilast összehozni, Monk pedig egy 130-as kiszállóval jelezte, hogy nem rossz játékos. Ezután viszont Monk belejött és három tizenhat nyilast szállított le egymás után. Ezek a számok azért jelzik, hogy nem ez volt a legszínvonalasabb meccs a torna történelmében. 2-5 után Hudson még tudott szépíteni, de a következő legben hiába voltak nyilai a felzárkózáshoz ezeket elrontotta. Ez pedig az jelentette, hogy a korábbi kiváló játékos Colin Monk fia megnyerte a mérkőzést.
monk.jpg
Madars Razma - Steve Hine: 6-4

A lett Razma karrierje második European Tour állomására jutott ki, és ha már kijutott gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert. Igaz ezek közül csak a harmadik leg volt ami igazán említésre érdemes: 126-os kiszálló a tizenötödik nyílra. Jól nézett ki. Na erre aztán a civilben pékként dolgozó Hine megkongatta a vészharangot és két tizennégy nyilasának is köszönhetően kiegyenlített. A következő két leget mindenki behúzta első pályáról méghozzá két öt körös partival. A kilencedik leg rétestészta hosszúra nyúlt, ezt Razma húzta be egy huszonkét nyilassal. Majd a tizedik legben miután Hine 78 pontról nem tudott kiszállni a lett játékos megnyerte a mérkőzést. Hine verheti a fejét falba, hiszen volt sansza a maga javára fordítani a meccset.
raz.jpg
Matt Padgett - Dimitri van den Bergh 6:4

Esélyeshez méltóan kezdte a meccset belga, rögtön beköszönt egy ötkörös játékkal. Öröme viszont csak eddig tartott mert a következő három leg mind az angol játékosé lett. Dimitri hiába ért le kiszállóra nem tudta megdobni őket, és ennek köszönhette két leges hátrányát. Ugyan hozta a következő két kezdését tizenöt és tizenhárom nyílból, ezekre Padgett mindig válaszolt ez pedig 5-3-as előnyt jelentett számára. A kilencedik legben a meccsért is dobhatott az angol de az esélyt elrontotta és így nyílt lett a parti. A belgának az egyenlítéshez 55 pont kellett volna a tizedik legben de a sanszot elhibázta. Nem így tett viszont Matt Padgett aki nagy meglepetésre legyőzte a nála jóval esélyesebbnek tartott belgát.


padg.jpg
Steve Lennon - Vincent van der Voort: 4-6

Másfél hónapja láttuk utoljára ET állomáson a derék Vincentet és úgy látszik, hogy ez a "kényszerszünet" jót tett neki. Bár ez a meccs elején nem látszott, ugyanis a fiatal ír játékos 2-0-ra ellépett. Szépen kezdett Lennon dobott egy 160-as kiszállót és két ötköröst. Erre Vincent felvette a kesztyűt és dobott két tizennégy, majd egy tizenegy nyilast és máris ő vezetett. Ezután jött két erősen felejthető leg amit első pályáról elvittek a felek, aztán a nyolcadikban Lennon is megvillant és dobott ő is egy négyköröst. A holland romboló ezt figyelmeztetésnek vette és a meccs harmadik tizenegy nyilasával újra előnyre tett szert, hogy aztán öt kör alatt letudja a tizedik a leget is. Kiválóan dobott van der Voort, 103-as átlaggal zárt és majdnem 43%-os kiszállózással zárt. Szép munka volt.


vvd_2.jpg
Gabriel Clemens - Jan Dekker: 3-6

Ez a mérkőzés elég korán eldőlt. Vagyis inkább azt mondom, hogy korán kiderült kinek áll a zászló. Dekker már az első legben dobott egy 111-es kiszállót, amit meg tudott fejelni a negyedik legben egy tizenkét nyilassal és egy 136-os kiszállóval. Négy leg után 3-1-re vezetett a holland és három legből kettőt száz feletti kiszállóval hozni elég jó ómen. Ezekre még volt válasza a németnek aki tizenkét nyílból hozta az ötödik leget. Egyenlíteni nem sikerült mert a 67 pont kifogott rajta, majd a hetedik legben négy kör után 200 pont felett ragadt, míg Dekker már kiszállt. A meccs legjobb legét a nyolcadik leg hozta, Clemes ekkor tizenegy nyilast hozott össze. A kilencedik legben a német megint a fellegekben ragadt, a holland ezt köszönte szépen és elég simán megnyerte a meccset. A sportban nincsen "ha", de ha Clemens kijavítja a hibáit és nem engedi el az ellenfelét, akkor sok borsot tör majd a mezőny orra alá.


dek_1.jpg
Stephen Bunting - Kirk Shepherd: 2-6

Ez ma sem Bunting napja volt. Nincs nagy formában a jó öreg Peter Griffin, ezt igazolja az is, hogy meccs első három legje Shepherdé lett. Mégpedig úgy, hogy ebből kettőt a hatodik legben fejezett be ami árulkodik arról, hogy nem volt rajta túl sok nyomás. Bunting egy tizenöt nyilas breakkel és egy tizennégy nyilas első pályás leggel visszajött 3-2-re, de utána szétesett. Előbb 68 pontról nem bírt kiszállni, aztán a hetedik legben két triplamentes kört dobott és alig vánszorgott le kiszállóra. Shepherd pedig ezeket a hibákat büntette. A nyolcadik legben Bunting ismét besült, és ez azt jelentette, hogy nagyon sima vereséget szenvedett. Jár a kalapemelés Kirk Shepherdnek mert minden esélyt kihasznált amit ellenfele adott neki és ez szép győzelmet ért a számára.


shep.jpg
Mats Gies - Alan Tabern: 3-6

Idősebb Alan Tabern mostanság egész jó formában van és szépen gyűjtögeti a pontokat. Ennek megfelelően az első két saját legjét hozta öt kör alatt, a dolog szépséghibája, hogy Gies is hozta a sajátjait, így 2-2-vel fordultak az ötödik legre. A német ráadásul tizenkét nyilast is tudott dobni ami mindig komoly teljesítmény. Annyira komoly, hogy Tabernnek is megtetszett és ő is dobott egyet az ötödik legben. Meg a hatodikban is, ráadásul ezt 121-es checkouttal hozta. A jó forma kitartott a meccs végéig, Gies sok mindent nem tudott tenni ellene, így megérdemelten nyert az angol játékos. Majd tizennégy pontos különbség volt a két dartsos átlaga között, aminek fényében bravúr Gies három nyert lege.


tab_2.jpg
Martin Schindler - Robert Owen: 6-0

Nem szeretem az olyan mérkőzéséket amikor kvázi egy játékos van a táblánál. Most pedig ez történt. Robert Owennek sikerült ugyanis 0/9-es kiszálló mutatóval és 73.97-es átlaggal befejezni a meccset. Schindler bőven belefért, hogy dobjon tizennyolc, tizenkilenc és húsz nyilas leget is mert Owen semmilyen ellenállást nem fejtett ki. Bőven felejthető meccs volt.
schi_1.jpg
A délután eredményei összesítve:
ered.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6613890100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása