9 Nyíl

Sima skót és japán siker, szenvedő walesiek és ausztrálok

2018. június 02. 18:00 - Dart Major

2018 PDC betway World Cup of Darts - Eissporthalle, Frankfurt (nyolcaddöntők, első rész)

Tegnap magyar szempontból szomorúra sikerült a nap, de összességében jól telt az idei World Cup eddigi része. Jó volt látni olyan játékosokat is akik amúgy nem kerülnek képernyőre, de a hollandok ufó dartsát vagy a kiváló japánokat is élmény volt nézni. Ma pedig nőtt a tét, hiszen már a legjobb nyolc közé kerülésért játszottak a felek. Lássuk mi történt.

betwaywcod.jpg

Wales - Svájc: 2-1 (3-4, 4-0, 4-1)

Vaskos meglepivel indult a nap, mivel a korábban nem nagyon brillírozó Alex Fehlmann elég komolyan nekiment Gerwyn Price-nak. Egy tizenhat és egy tizennégy nyilas kör után a svájci játékos már 2-0-ra vezetett. A 3-0-hoz is volt sansza Fehlmann-nak, de 40 pontról nem bírt kiszállni. Persze a walesi nem adta fel, és nem rogyott meg, hanem dobott két ötköröst és visszajött a meccsbe. Ezután mindenki hozta a saját kezdését és jöhetett a döntő leg. Ebben Price 70 pontról hat nyílból sem tudott kiszállni, ez pedig azt jelentette, hogy a 44 éves, két gyermekes Alex Fehlmann (aki civilben egy művezető egy víztisztítókat gyártó cégnél) megverte a top16-ban található ellenfelét. Óriási bravúr!

A másik mérkőzés közel sem volt ilyen jó. Jonny Clayton nagyjából egyedül volt a táblánál hiszen Andy Bless az első és második leg kivételével sok vizet nem zavart. A svájcinak voltak nyilai behúzni az adott legeket, de mindet kihagyta, Clayton pedig 75 körüli átlaggal vezetett 2-0-ra. A továbbiakban sem változott semmi, sima walesi győzelem született.

A páros meccsen kijött aztán a papírforma. Fehlmann kb. egyedül küzdött a walesiek ellen, hiszen szegény Bless totál rossz napot fogott ki. 1-0-ra még tudtak vezetni a helvétek, sőt a második legben eldobtak két kört kiszállóra is, de nem jött a dupla a 2-0-hoz. Innentől pedig a walesiek domináltak, bár ez kis túlzás, hiszen ők sem játszottak jól. De a svájciak kiszállóig sem nagyon értek le, ez pedig azt jelentette, hogy Wales jutott a nyolcba.
wales_1.jpg
Ausztrália - Spanyolország: 2-1 (2-4, 4-1, 4-3)

Az első mérkőzést Simon Whitlock és Cristo Reyes vívta egymással. A nevükhöz méltón kezdtek a játékosok, Reyes ötkörösére az ausztrál egy tizenhat nyilassal felelt, majd Whitlock hozta az első breaket és vezetett 2-1-re. A két leges előnyhöz a Varázslónak elég lett volna 20 pontról kiszállnia, de ezt kissé benézte, a spanyol pedig egalizált. Az ausztrál nem igazán volt formában, az ötödik legben 170-re ért le öt kör után (azt is kihagyta), majd pedig ismét meggyűlt a baja a duplákkal, ez pedig a mérkőzésbe került. 

Kyle Andersonnak kellett megráznia magát Antonio Alcinas ellen azért, hogy ne legyen bukta de ez nem tűnt könnyű feladatnak. 86 pontról három kör alatt sem bírt kiszállni Anderson, ez pedig spanyol előnyt ért. Alcinas meg is duplázhatta volna előnyét, de a 104-hez szükséges dupla nem jött össze. Ez pedig megtörte a spanyol dartsost, aki bőven valós tudása alatt játszott és ezt csak fokozta az ötödik legben mutatott Anderson mágia: tizenkét nyilas, 170-es kiszállóval. Jöhetett a páros meccs.

A páros mérkőzést izgalmai és drámai fordulatai miatt megnézésre erősen ajánlom. Nem is pofáznék róla, tényleg megéri meglesni.

aus_2.jpg
Japán - Kanada: 2-0 (4-3, 4-0)

Először az élő legenda John Part érkezett, hogy Szejgo Aszada ellen mérkőzzön. Magas színvonalról nem lehetett az elején beszélni, hiszen két hat körös és egy hét körös született az első három legben. Ez utóbbi break volt és Part követte el, tehát sikerült megszereznie a vezetést hátsó pályáról. Sőt a 3-1-is meglett egy tizenkilenc nyilassal. Aszada nem tudni hol hagyta csütörtöki önmagát, hiszen nem brillírozott Part sem, tehát nem volt a feladat leküzdhetetlen a japán számára. Aki ezt tudhatta is, mivel gyorsan dobott egy tizenhárom nyilast, majd hátsó pályáról egy tizenhat nyilassal egalizált is. Igaz ehhez "nem sok köze volt", mivel Partnak meccsnyila volt, de a D16 nem jött össze. A döntő legre nem maradt már ereje a kommentátorra vedlett háromszoros világbajnoknak, így pedig Kanada elbukta az első mérkőzést.

A fiatal Dawson Murschell-nek nehéz feladat jutott a rutinos Haruki Muramacu ellen. A feladat túlontúl is nehéznek bizonyult, hiszen a lámpaláz komoly nyomokat hagyott az ifjonc játékán. A japán játékos két hatkörössel elhúzott 2-0-ra, míg ellenfele még éppen csak leért duplára. Aztán a harmadik legben már sikerült rádobnia is, igaz eltalálni már nem. Muramacu sima győzelme nem sokáig, vagy inkább sosem forgott veszélyben. Japán megérdemelten jutott tovább, hiszen jó szamurájhoz méltóan minden hibát megbüntettek.
jap.jpg

Skócia - Brazília: 2-0 (4-1, 4-0)

Zárásként megérkeztek a nagyágyúk azaz a skótok. Elsőként Peter Wright lépett színpadra a végtelenül szimpatikus és mindig sportszerű Diogo Portela ellen. Elég vontatottan és lassan indultak be a játékosok, például Portelának egy tizenkilenc nyilas kör is elég volt az első leghez, miután Wright rontotta a D15-öt. Ám a skótnál ez átmeneti gyengélkedés volt, dobott egy tizenkét nyilast, majd breakelt is és már nála volt az előny. Portela könnyen vissza breakelhetett volna, de a D20 nem jött össze, így egál helyett két leg mínuszba került a derék Diogo. A döntő leget tizenöt nyílból kidobta Snakebite és bár a szokásosnál visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de elég simán nyert.

A másik mérkőzés még ennyi izgalmat sem hozott. Gary Anderson simán, erőlködés nélkül verte meg Bruno Rangelt. A brazil játékos társához hasonlóan szimpatikusan viselkedett, próbált küzdeni, de 66-os átlaga elárulja, hogy a PDC színpad nem az ő terepe. Garynek egy 88-as átlag is elég volt a sima győzelemhez.


scot.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6914019008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása