9 Nyíl

Új European Tour rekord született

2018. szeptember 01. 17:11 - Dart Major

European Tour 10 - German Darts Championship 2018 - második napi összefoglaló

Tegnap a mérkőzések (főleg az átlagok) színvonala okoztak némi csalódást. Annál mindenképpen többet várt az ember mint amit kapott. De új nap, új esélyek, szóval esély volt arra, hogy egy jó napot láthassunk. Ez meg is lett, ugyanis született egy új rekord, amire sokáig emlékezni fogunk.
59d2494509aab360c8ba31f29eb9c87e-rimg-w720-h256-gmir.jpg

Dave Chisnall - Mark Webster 6:0
És a rekord amiről beszéltem. Chizzy öt darab 180-at, 7 darab 140+ dobott de ami ennél is beszédesebb: három azaz 3 darab tizenegy nyilast és egy tizenkét nyilast is dobott Chizzy. Ezek pedig bődületes új European Tour rekordot eredményeztek ami 118,66 pont. Nem csoda, hogy Webster csak egyszer dobhatott duplára.

Gerwyn Price - Jan Dekker 4:6
Szolidan kezdődött a meccs, nem pörögtek az elején az urak. A jeget Price törte meg egy tizennégy nyilas breakkel, de utána elszórta a nyilait és 3-1 helyett 2-2 lett. Majd megint breakelt a walesi, megint tizennégy nyíllal, majd megint nem bírt kiszállni és megint X lett. Ezután két leget hoztak első pályáról, de aztán Dekker két tizenöt nyilasára nem bírt a walesi felelni így a sérülésből épp lábadozó Ice Man kiesett.

Stephen Bunting - Ron Meulenkamp 5:6
A nap egyetlen szoros meccse a két Liverpool szurkoló találkozója volt. 3-2-es Meulenkamp vezetésig nem történt semmi különös, mindenki hozta a saját kezdését. A szebb köröket Meulenkamp szolgálgatta aki tizenkét és tizenhárom nyilast is dobott. Az első break a hatodik legben lett meg, és ekkor úszni látszott Buntingnak a hajó. Ám ekkor megrázta magát az angol és behúzott zsinórban három leget. Nem is akárhogy: tizenöt nyilas egy 102-es kiszállóval majd egy tizenkét nyilas, 167-ről kiszállva. A tizedik legben két meccs nyílhoz jutott Bunting de ezeket elhibázta ez pedig a legbe került. Sőt a meccsbe is, mert a döntő legben nyomot hagyott rajta a rontott lehetőség így pedig a holland játékos jutott tovább.

Joe Cullen - Josh Payne 6:4
A mérkőzés az elején szoros volt, 2-2-ig elmentek fej-fej mellett. Payne dobott egy remek tizenegy nyilast egyébként. A forduló pont a hatodik legben jött el, amikor is Cullen megcsinálta az első break leget, miután Payne elrontotta az egyenlítési lehetőséget. Cullen elment már 5-2-re is, amikor Payne elkezdett zárkózni. Nyert két leget egymás után és egy legre visszajött a meccsbe. Ám a tizedik leget Cullen bírta jobban és harmadik öt körösét dobva megnyerte a mérkőzést.

Daryl Gurney - Darren Johnson 6:3
Nagyon jól indult a meccs Gurney szempontjából. Két tizenöt nyilast dobott egymás után, de nem dőlt össze Johnson játéka és szépített. 3-2 után jött a meccs legjobb legje: Gurney dobott egy tizenkét nyilast. Johnson 4-3-ig tudott zárkózni, majd ugyan volt esélye egyenlíteni de besokallt és így bukta a nyolcadik leget. Ez pedig végzetes volt, mivel Gurney dobott egy újabb öt köröst és majdnem 100-as átlaggal behúzta a meccset.

Michael Smith - Krzysztof Ratajski 6:1
Michael Smith semmit nem bízott a véletlenre. Noha az első legben csak húsz nyílból dobta a kiszállót, utána dobott egy négy köröst, majd egy öt köröst, amiben 160-ról szállt ki. Ezeket még két öt körös követte, ami után a lengyel játékosnak csak a szépítés jött össze. Ratajski nem volt formában, 90-es átlagot sem ért el, így sima Smith siker született.

Steve Beaton - Martin Schindler 2:6
A nap negatív meglepetése: Steve Beaton még 80-as átlagra sem volt képes. Pedig 2-0-ra még Ő vezetett, kiszáltt 112 pontról, de utána totál szétesett a Bronz Adonisz. Sok tripla mentes kör, rontott kiszállók szóval minden összejött aminek nem kellett volna. Schindler pedig okosan minden lehetőséget kihasznált, megérezte, hogy Beaton sebezhető és behúzta a meccset. Az utolsó legben tizenkét nyilast dobott amit egy 164-es kiszállóval koronázott meg.

Simon Whitlock - Michael Rasztovits 3:6
Egy másik komoly meglepetés is jutott a mai napra. Simon Whitlocknak sikerült egy felejthető 85,99-es átlagot összehoznia, és erre jön még a 33%-os kiszállózás amiért nem gyújtanak örömtüzeket. Nem csoda, hogy csak egyszer 1-0-nál vezetett az ausztrál, utána jött az osztrák versenyző és elvitt három lehet zsinórban. Ezekről beszédes adat, hogy kétszer hat körös is elég volt ehhez. Whitlock ekkor még szépített, de Rasztovits egy tizenöt és egy tizenegy nyilast dobva tulajdonképp lezárta a meccset. Mélyen tudása alatt játszott az ausztrál, megérdemelten szenvedett vereséget.


Az első négy mérkőzés itt megnézhető:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6514215679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása