9 Nyíl

Mozgalmas hétköznapok a Metrodomeban

2019. május 01. 19:17 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 13, 14 - Barnsley, Metrodome

 

A PDC  idény talán legsűrűbb hetét éli most a mezőny, és persze a darts rajongók is. Kedden és szerdán a Players Championship aktuális fordulóit rendezik meg Barnsleyban. Az érintettek aztán utaznak a Premier Liga fordulójára Manchesterbe, hogy aztán péntektől vasárnapig az Austrian Darts Openen vitézkedjenek. Szóval húzós egy hét a mostani, lássuk mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.
players-championship_7.png

Players Championship 13:
A meglepetés szó ezen a versenyen komolyan átértékelődött, ám az a tény, hogy William O'Connor megnyerte a versenyt az mégis meglepő. Nem azért mert nem jó játékos, hanem mert mégsem szerepel a neve a fejekben ha győztest kéne latolgatni. Az ír dartsos viszont mindenféle tippre, elmélkedésre rácáfolt. Kezdte egy döntő leges győzelemmel Rowby Rodriguez ellen, imponáló 98-as átlaggal. Aztán két 6-2-es siker következett, előbb Luke Humphriest aztán pedig Luke Woodhouset győzte le, 93-as és 95-ös átlaggal. A negyedik fordulóban Steve Beaton volt az ellenfél akit kőkemény 105,8-as átlaggal kínált meg és ez egy 6-4-es győzelmet eredményezett. A legjobb nyolc között Jeffrey de Zwaan következett és itt is döntő legben dőlt el a meccs O'Connor javára. Az elődöntőben megint 100-as átlag fölé jutott az ír dartsos és ezzel 7-4 arányban megverte Daryl Gurneyt. A döntőben pedig Nathan Aspinall várt rá.
Az angol játékos igazi bomba formában versenyzett egész nap. Kezdte egy 106,3-as átlaggal és egy 6-3-as győzelemmel Matthew Edgar ellen, amit egy újabb 100-as átlag és egy 6-4-es siker követett Keegan Brown ellenében. A harmadik fordulóban 6-4-re verte meg Boris Kolcovot, alig elmaradva a harmadik 100-as átlagtól. A negyedik körben 6-0-al kiütötte Robert Owent, mégpedig 99-es átlaggal. A négy közé jutásért Christian Kist volt az ellenfél, de ő sem okozott különösebb gondot. A vége 6-3 lett, 101,6-os átlaggal. Az elődöntőben Adrian Lewis következett, de ő sem tudta Aspinallt megállítani, a vége 7-4 lett.
Következett a döntő, amit szerencsére meg is tudunk nézni:

William O'Connor komoly tornát zárt, hét meccs után a tornaátlaga 98,76 pontos volt, a kiszállózása pedig 42%-os. Emellett dobott tizenkilenc 180-at, és egy 121-es kiszállót is. Aspinall átlaga 99,13 pont volt, és szép 44%-os kiszállómutatót tudott felmutatni, valamint dobott tizennyolc maximumot is.

Pár szót a nagyobb nevekről: Jermaine Wattimena, Dave Chisnall és a visszatérő Gary Anderson már az első körben kiestek, és mind 89-es átlag alatt maradtak. Joe Cullen és Mervyn King 95 pont körül átlagoltak, de ők is kiestek. Ian White is az első körben kiesett, hiába dobott 101-es átlagot, ellenfele Mark McGeeney 111,6-os csodát művelt. Gerwyn Price a második körben kapott ki Luke Woodhousetól egy olyan meccsen ahol mind a ketten 100-as átlag fölé jutottak. Simon Whitlock és Darren Webster szintén itt estek ki. Chris Dobey, Glen Durrant és Stephen Bunting a legjobb 32 között búcsúztak, Raymond van Barneveld és Ricky Evans pedig a legjobb tizenhat között búcsúztak. Peter Wright számára pedig a negyeddöntő volt a végállomás, de a javuló forma látszott hiszen leggyengébb meccsen is 96-os átlagot dobott Snakebite.

Eredmények a legjobb 32-től kezdve:
ered_3.jpg

 

Players Championship 14:
A második napon Jeffrey de Zwaan ihletett formában dartsozott és húzta be karrierje második Pro Tour győzelmét. A fiatal holland rögtön 101-es átlaggal és 6-4-es győzelemmel kezdett Luke Woodhouse ellen. Ezután egy sima 6-2-es siker következett James Wilson ellen, majd egy újabb komoly teljesítmény Michael Smith ellen. 6-3 arányú siker és 106-os átlag. A lendület Dave Chisnall ellen sem tört meg, akit 102-es átlaggal vert 6-4-re. Chizzy egyébként 103 felettit produkált. A legjobb négybe jutásért Ryan Joyce következett, naná, hogy megint 100-as átlag felettit produkált. Kellett is mert a meccs döntő legben dőlt el. Az elődöntőben simán 7-3-ra verte Arron Monkot, ezúttal 103,5-es teljesítménnyel.


A döntőben az a Stephen Bunting volt az ellenfele aki egy 6-0-al kezdett Jamie Lewis ellen, méghozzá 102,5-es átlaggal. Jamie Hughes ellen döntő legre került sor, de ezt is sikerrel abszolválta "Peter Griffin". Egy remek meccs jött ezután Corey Cadby ellen, mind a ketten 102-es átlagot hoztak össze, a végén 6-4-re Bunting nyert. Jelle Klaasen ellen újabb 6-4, újabb 100 feletti átlaggal. Az elődöntőért Joe Cullennel csapott össze és győzte őt le 6-3 arányban, 96-os átlaggal. Az elődöntő igen izgalmas sikerült Darius Labanauskas ellen. A litván 5-2-re vezetett, innen fordított Bunting 7-5-re.
A döntő tükörsimára sikeredett de Zwaan számára, 2-0-ra és 3-1-re elment a holland, ráadásul háromból két leget tizenegy nyílból oldott meg. Bunting még 3-2-re feljött, de ezzel a kávé le is főtt számára. 18%-al dobta csak a duplát ami ilyen szinten nem fért bele. A vége 8-2 lett, de Zwaan 96,2-es átlagot és 44%-os kiszállózást hozott össze.
Jeffrey de Zwaan egész napi teljesítménye is zseniális. A tornaátlaga 100,25 pont lett, 46%-al dobta a kiszállókat, tizenhárom 180-at dobott és megcsinált egy 146-os kiszállót is.

A nap krónikájához tartozik Peter Wright emberfeletti mérkőzése Gary Anderson ellen. Snakebite 6-0-ra nyert a 103-as átlagot produkáló Anderson ellen. Wright azonban 114,3-as átlagot hozott össze, ami az ide Pro Tour sorozat legjobb átlaga. Más kérdés, hogy a tizenhat közt Wright kikapott Harry Ward ellen.
Krzysztof Ratajski is említésre érdemeset alkotott, egyrészt mert a legjobb nyolcig jutott, másrészt mert az első körben 112,3-as átlag mellett 6-1-re megverte Raymond van Barneveldet.
A többiekről is essen szó: az első kör nagy vesztesei közé tartozik a Tytus Kaniktól kikapó Darren Webster, a Shaun Carrol ellen elbukó Dimitri van den Bergh, de Cristo Reyes, Steve West és Kim Huybrechts is az elején kiszállt. Justin Pipe a második körben kapott ki a 106-os átlagot dobó Chisnalltól, Steve Beatont Alan Tabern verte meg, Ian White Jelle Klaasentől kapott ki, Mervyn Kinget pedig Corey Cadby győzte le. A legjobb 32 volt a végállomás Nathan Aspinallnak, Mensur Suljovicnak, Vincent van der Voortnak és Adrian Lewisnak is. Lewis azonban a remeklő Glen Durrant ellen kapott ki, egy jó mérkőzésen.

A visszatérő Gary Anderson is megérdemel egy kis megemlékezést,  Ő a legjobb 64 között a tegnapi győztest, William O'Connort győzte le.

eredm.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8214798032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása