9 Nyíl

Wright és Anderson felért a csúcsra

2019. június 10. 08:47 - Denis Potvin

2019 BetVictor World Cup of Darts, 4. nap összefoglaló

Skócia nyerte a World Cup of Dartsot, miután a döntőben, egy kiváló meccsen éegyőzte Írországot. Az írek az egész hét során kiválóan versenyeztek, fantasztikus átlaggal küldték haza az angolokat, majd vasárnap a hollandokat is legyőzték, így az eddigi tornán 4-4 alkalommal első két csapatot is elintézték. Peter Wright és Gary Anderson is kiválóan játszott, Skócia először tudott a tornán első lenni.

d8pzu9qw4amxxi.jpg

Negyeddöntők:

A japánok nyitották a napot, és különösebb nehézség nélkül intézték el Új-Zélandot. Muramacu vívott nagy csatát Haupai Puhával, de aztán annak a meccsnek a döntő lege is sima ügy volt. Következett Skócia és Gary Anderson, aki 100,4-es átlaggal múlta felül majdnem százast elérő Kim Huybrechtset. Andersonnak 12, 13 nyilas körei is voltak. Peter Wright viszont fantasztikus meccsen, 110,29-es átlaggal volt Dimitri van den Bergh-nél. A belga is 103-as átlag fölé jutott. Ezúttal a kiszállók is nagyon jöttek Wrightnak, 11 nyilas lege is volt.

Az írek aztán nagy meccset játszottak az osztrákokkal, Steven Lennon simán nyert, de aztán William O’Connor nagyon simán kikapott Mensur Suljovictól, így a párosokra maradt a döntés, ebben az írek lemosták az osztrákokat. Régen láttuk Michael van Gerwent 84,82-es átlagot dobni, főleg 2/22-öt kiszállózni, nem is lehetett, mint egy meglepő vereség Dawson Murschelltől. Jermaine Wattimena hozta vissza a meccset, a párosban aztán a hollandok már jobbak voltak a kanadaiaknál.

Elődöntők

Gary Anderon és Szeigo Aszada is százas átlag fölé jutott, de a skótnak sikerült behúzni a meccset. Peter Wright ezúttal gyengébben dobált, de szerencséjére Muramacu még gyengébben, így a skótok simán jutottak a döntőbe. A másik meccsen viszont nagy meglepetés született. Van Gerwen még nagy nehezen túljutott Lennonon, William O’Connor viszont simán verte az ezúttal csak 75,98-os átlagig jutó Wattimenát. Most a páros sem mentette meg a hollandokat a bukástól, az írek 4-0-val kerültek a fináléba.

Döntő

Az írek az elején még elhitték, hogy kitart a lendület, és a skótokat is elintézhetik. Főleg azok után, hogy Lennon nyert Anderson ellen. De aztán Wright sikerével visszajöttek a meccsbe, és a párost is könnyedén nyerték meg. Maradt Wright és Lennon meccse. Ezen a skót majdnem százas átlagig jutott, így Anderson is kitörő örömmel fogadta az öltözőben, hogy neki már nem kell kimenni.

Anderson és Wright harmadszor jutott el a döntőbe, egyszer Tayloréktól, tavaly pedig van Gerwenéktől kaptak ki. A harmadik kísérletre feljutottak a csúcsra, a története legjobb eredményét produkáló írek bánatára.

2019 BetVictor World Cup of Darts

Vasárnap, június 9., délutáni szakasz, negyeddöntők

  • Japán 2-0 Új-Zéland

Szeigo Aszada 4-1 Cody Harris

Haruki Muramacu 4-3 Haupai Puha

  • Skócia 2-0 Belgium

Gary Anderson 4-2 Kim Huybrechts

Peter Wright 4-2 Dimitri Van den Bergh

  • Írország 2-1 Ausztria

Steve Lennon 4-1 Zoran Lerchbacher

William O'Connor 0-4 Mensur Suljovic

Lennon, O’Connor 4-0 Lerchbacher, Suljovic

  • Hollandia 2-1 Kanada

Michael van Gerwen 2-4 Dawson Murschell

Jermaine Wattimena 4-2 Jim Long

van Gerwen, Wattimena 4-1 Murschell, Long

Esti szakasz, elődöntő

  • Skócia 2-0 Japán

Gary Anderson 4-2 Szeigo Aszada

Peter Wright 4-1 Haruki Muramacu

  • Írország 2-1 Hollandia

Steve Lennon 3-4 Michael van Gerwen

William O'Connor 4-1 Jermaine Wattimena

Lennon, O’Connor 4-0 van Gerwen, Wattimena

Dőntő

  • Skócia 3-1 Írország

Gary Anderson 2-4 Steve Lennon

Peter Wright 4-2 William O'Connor

Anderson, Wright 4-0 Lennon, O’Connor

Peter Wright 4-1 Steve Lennon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8214886702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása