9 Nyíl

Nem lesz unalmas ma este sem a darts-vb

2015. december 28. 16:30 - Turpi9

Izgalmas esti program elé nézünk hétfőn is. Nem lesz hiba, hiszen felvonul két világbajnok és egy vb döntős is! Nézzük, kik ellen fognak tábla elé állni az igazi nehéz fiúk.

adrianlewis.jpgAz első mérkőzést Adrian Lewis és Andrew Gilding játssza. Lewis nagyon szigorú játékot mutatott be az első körben a holland Dekker ellen. Sima, egyhangú 3-0-ás szettgyőzelem lett a vége. Igazi esélyeshez méltó játék volt, kegyelmet nem ismerve, 99,54-es átlagot tudott produkálni, ami ugye éppen hogy nem éri el a 100-as határt, de ehhez a produktumhoz is sztárnak kell lenni. Nem mellékesen hat 180-ast vert oda és volt egy 164-es kiszállója is. Ellenfele gyengeségét jelzi, hogy ő egy darab 180-ra se volt képes a mérkőzés folyamán. A ma esti győzelemre a fogadóirodák csupán 1,13-as szorzót adnak.

andrewgilding.jpgAndrew Gilding a walesi születésű Gerwyn Price ellen játszott az első fordulóban. Gildfingernek se kellett különösebben megerőltetnie magát, magabiztos 3-0-al küldte haza ellenfelét. A ma esti ellenfelénél 15 évvel idősebb játékos a PDC világranglista 28. helyezettje. A külsőre nem egy tipikus csajozós kinézetű sportoló Lewis ellen eddig pályafutása során kétszer mérhette össze tudását. Vegyes a mérleg ezidáig, egy győzelem és egy vereség szerepel az almanachok hasábjain. A ma esti összecsapáson ha nyerni tud az angol, akkor kereken 6-os szorzót hoz a fogadóknak.

hi-res-458181313-peter-wright-of-england-nick-named-snake-bite-sports-a_crop_north.jpgA második mérkőzést Peter Wright játssza Ronny Huybrechts ellen. Wright a világranglista 4. helyezettjéhez méltó játékot mutatva, könyörtelenül küldte haza az első körben a fiatal reménységet, Keegan Brownt. Nagyon szép, 95,88-as átlagot produkált a skót játékos, ami aznap este vastagon elég volt a fiatal angol ellen. Brown nagyon gyenge produkciót mutatott be a nagyérdeműnek az első 2 szettben, sima 3-0 lett a legek száma. Az utolsó szettben ugyan sikerült 2 leget nyernie Brownnak, de ez édes kevés volt a rutinosabb Wright ellen és behúzta a mérkőzést 3-0-ás szett állással. A kakadu színezetű, kígyó fejjel kipingált hajkoronájú ma esti győzelme 1,12-öt ér.

ronny-huybrechts-dutch-darts-masters-first-round-carsten-arlt-pdc-europe_1y05d1y832o2r1b2evdqgwg0zi.jpgRonny Huybrechts egy igazán emlékezetes, közönségszórakoztató csatát vívott Dean Winstanley ellen. Az 50 éves belga talán annak köszönhette továbbjutását Winstanleyvel szemben, hogy kicsivel jobb százalékban dobálta a kiszálló nyilakat. Szett arányt tekintve 3-2-re diadalmaskodott a flamand, azonban a döntő szett nagyon izgalmasra sikeredett, nem véletlen lett 6-4 a vége! A világranglistán a 40. helyet elfoglaló sportoló már hatszor összemérte tudását esti ellenfelével, azonban az előjelek Wright számára a kedvezőbbek, mivel négyszer is a skót nyert és csak kétszer Ronny. A fogadóirodák 6,25-öt fizetnek ha most mégis sikerülne a továbbjutás.

phil-taylor-of-britain-re-008.jpgA harmadik, záró összecsapást az este Phil Taylor és Kevin Painter fogja megvívni. Taylor az első fordulóban a selejtezőből éppen odacsöppent Keita Ono ellen játszott. Ono vélhetően ezt a mérkőzést egész életében emlegetni fogja, de természetesen nem azért mert olyan kimagaslóan teljesített, hanem mert egy élő legenda ellen játszhatott. A nagypapó külsejű, sokszoros világbajnoknak nem kellett különösebben megerőltetnie magát, de azért így is hozott egy gyönyörű átlagot, számszakilag 98,4-et és ez mellé volt egy 164-es és egy 121-es kiugrója is. A ma este is toronymagasan esélyesnek számít, győzelme 1,1-et ér.

kevin-painter-ladbrokes-world-darts-championship-first-round-lawrence-lustigpdc_gev7o4ntdb0f1g4stp6ixxpjc.jpgKevin Painter szintén egy selejtezőből frissen, ropogósan becsattogó ellenfelet kapott, nevezetes Kim Viljanent. A világranglista 30. helyezett versenyzője 3-0-ás szett aránnyal küldte haza a tv elé ellenfelét. Klasszis játékra nem volt szükség a továbbjutáshoz, azonban amit mutatott a mérkőzésen azaz öreg Phil bácsi ellen édes kevés lesz. Kérdés, feltudja-e szívni magát az estére és tud-e meglepetést okoznia. Egyébként a 48 éves angol úriembernek egészen félelmetes mérlege van Taylor ellen, eddig pályafutása alatt egyszer tudta legyőzni és harmincszor kapott ki tőle! Ez a mérleg elég beszédes, nem hiába adnak a fogadóirodák esetleges győzelmére 7-es szorzót.

Véleményem szerint a mai estén nem fog meglepetés születni, a nehéz tűzerejű versenyzők átlépik a náluk gyengébb képességgel bíró ellenfeleiket. A probléma az a fogadásokkal kapcsolatban, hogy olyan szinten esélyesek a nagy nevűek, hogy igazából még hármas kötésben sem érdemes megjátszani, hiszen elég sovány szorzó jön ki. A meglepetés meg ugye mindig fennállhat, mint ahogyan van Gerwen is majdnem megégette magát a német Eidams ellen.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr608205974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása