9 Nyíl

A lényeg, amelyek miatt nem feledjük az idei PDC-vb-t

2016. január 05. 14:00 - Denis Potvin

Lassan lecsillapodnak a kedélyek és az Anderson csaldában is elfogytak már azok a pezsgők, amelyek Gary PDC-világbajnoki sikere után pukkantak. A Sky Sports szakírói is higgadtan értékelve végignézték, melyek voltak azok a legfontosabb tényezők, amelyeket az idei sorozatban semmiféleképp sem szabad elfelejtenünk.

gary-anderson-darts-pdc_3395473.jpgA Repülő Skót nagy csatába, ámde magabiztosan győzte le Adrian Lewist a Alexandra Palace-ban. Talán jobb kifejezés, de azért túlzó is erre, hogy az nyerte a világbajnokságot, aki kevesebbet hibázott. De volt néhány további vitathatatlan tény is. Ilyen például Michael van Gerwen vb-szereplése is. A két évvel ezelőtti tornát második kiemeltként nyerte meg, tavaly az első kiemeltként az elődöntőben, idén pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Méghozzá egy sokáig emlékezetes csatában, annál bosszantóbb nem lehet a történelem legmagasabb átlagával (105,78) valaki kiesik a vb-n.

Phil Taylor váratlan kiesése sok vitára adott okot. Sokan már öregnek tartják, sokan a magánéleti problémáit hozták fel a Jelle Klaasen elleni vereség után. Tény, hogy a The Power 2013 óta vár az újabb bajnoki címére és talán idén került ettől a legmesszebb. Nem véletlen javasolta Raymond van Barneveld az öregnek, hogy ideje lenne nyugdíjba menni, de szerencsére Taylor csak viccnek vette ezt és esze ágában sincs a hűvös Stoke-i éjszakákon, whisky-t kortyolgatva, pizsamában a tv-ben nézni a dartsot.

cxrodq8wwaabpbi.jpgAz előbb felemlegetett Barny viszont elképesztő vb-t tudhat maga mögött. Előbb hihetetlen csatában verte a világelsőt, majd 0-3-ról fordított Michael Smith ellen, végül Adrian Lewis ellen is majdnem csodát tett. 0-5-ről kezdte nyeregetni a szetteket és még úgy is minden dicséretet megérdemel, hogy végül 6-3-mal esett ki. A 48 éves derék holland a torna közben lett nagypapa, nyilván ez is motiválta, mint ahogy az idei Premier League is fogja, sok jó meccset várunk tőle idén is.

Michael Smith végre igazolta, miért is tartják a sportág nagy ígéretének. 25 éves korára igazi versenyzővé vált. Ötödik világbajnokságán a legjobb eredményét érte el, kétszer az első, kétszer a harmadik kötbe jutott, most a negyeddöntőben van Barneveld állította meg. A nyolcba pedig úgy jutott, hogy kereken egy tucat maximumot dobott Benito van de Pas ellen.

És végül Anderson, aki továbbra is egyeduralkodó maradt, a döntőben Lewisszal együtt dobott 34 180-as nyila világcsúcs, az elődöntőben Klaasen ellen mutatott 6-0 sokáig emlékezetes marad. Egy biztos, szinte minden meccs egy élmény volt. A sok klasszis közül tíz nem sokára a Premier League-ben méri össze a tudását, egészen bizonyosan hasonlóan látványos meccseken.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr118238730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikipeti 2016.01.05. 16:01:15

A PL-ben melyik 2 nem klasszis? :)

Denis Potvin 2016.01.05. 16:05:08

@Ikipeti: Természetesen tíz. Elírás volt. Köszi a jelzést

Ikipeti 2016.01.05. 16:05:54

Barneveld 5-0-nál kezdte nyerni a szetteket Lewis ellen.

Denis Potvin 2016.01.05. 16:13:47

@Ikipeti: Erről nem is beszélve. Kavaroktak az élmények. Köszi.
süti beállítások módosítása