9 Nyíl

Waites hatalmas lendülettel az első kiemeltet is kiverte

2016. január 09. 13:22 - II. János Pál

Pénteken lejátszották a BDO darts-világbajnokság férfi negyeddöntőit. Ezúttal is volt csillaghullás és nagyszerű meccs. A 2013-as világbajnok például akkora lendületet kapott a csütörtöki, 0-3-as fordítástól, hogy ezzel a lendülettel elsöpörte az első kiemeltet is. De nézzük a részleteket.

3768.jpgKezdjük a férfiakkal:

Jamie Hughes átgázolt Wesley Harmson a világbajnoki trófeához vezető úton. Hughes a negyedik kiemelt ezen a tornán, az első két meccsén csak 82-es átlagot dobott, ám Harms ellen jócskán emelt a játékán (94-es átlag mellett 9 db maximumot hajított) és bár a holland Harms jól kezdett, az angol végig irányította a meccset és nyert 5-1-re.

A második negyeddöntős mérkőzést Glen Durrant és Scott Waites játszotta. Waites, aki 0-3-ról fordította meg a csütörtöki mérkőzését Geert de Vos ellen, most a BDO világelső Durrant reményeit vette el, bár Durrant 95-ös átlaggal és 12 db. száznyolcvannal büszkélkedhetett, ez is kevés volt a 2013-as győztes ellen.

A következő meccset Jeff Smith nyerte Dennis Harbour ellenében, ezzel a tavalyi elődöntős helyét sikerült megvédenie. Smith 0-2-es hátrányban volt leg győzelem nélkül, amikor a 80 alatti átlagát és a hátrányát elkezdte ledolgozni és parádésan a maradék 18 legből 15-öt megnyerve fordította meg a meccset. 

Richard Veenstra kiütötte a regnáló világbajnok Scott Mitchellt, így az első vb-s fellépése igazán emlékezetesnek sikerült. Veenstra 4-1-re vezetett, de Mitchell visszaküzdötte a hátrányát egy szettre, viszont a vb-újonc megőrizve a higgadtságát végül kiharcolta magának az elődöntőt.

Most nézzük mi történt a hölgyeknél:

Deta Hedman lenullázta Ann-Louise Peterst az elődöntőben. A "Sötét Romboló", aki 91 darab ranglista címmel rendelkezik, harcba szállhat a vébécímért, amit még soha sem sikerült megnyernie.

A másik ágról a kilencszeres világbajnok Trina Gulliver jutott be a döntőbe, aki egy egészen jónak mondható játékkal győzte le a negyedik kiemelt Aileen de Graafot. Ezzel a rekordnak számító tizenkettedik vébé döntőjére készűlhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr78254210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása