9 Nyíl

A Cápa idén nem szed prédát, vajon visszatér-e valaha?

2016. január 14. 09:00 - II. János Pál

A 2016-os év egészen jónak indult darts szempontjából, azért sajnos egy rossz hírrel is kell, hogy szolgáljunk. Colin Lloyd a Cápa, a nagy közönségkedvenc nem vesz részt az idei PDC versenyeken, írta a hivatalos honlap, miután kiesett a top 64 játékos közül. Sok vidám illetve meghökkentő pillanatot adott a nézőknek, az unortodox kiszállókon át a tábla püföléséig kamerák előtt – mint például a 2011-es vb-n.

A népszerű essexi ász több, mint két tucat PDC ranglista verseny győzelemmel rendelkezik, többek között a 2004-es World Grand Prix és a 2005-ös World Matchplay. 10 évvel ezelőtt pedig ő volt a PDC világelső.

Lloyd 1999-ben csatlakozott a PDC-hez és részt vett a 2005-ben induló Premier League-en, ahol egészen a döntőig menetelt. Sajnos az utolsó ranglista verseny, ahol sikerült nyernie egy 2012-es Players Championship forduló volt. Az Order of Merit ranglistán való mélyrepülése után 2015 év végére ő lett a legmagasabb profilú játékos, aki elvesztette a PDC Tour kártyáját.

"Ez egy komoly döntés volt, nem olyan, amit könnyen meghozok, de elhatároztam, hogy idén nem veszek részt a kvalifikációs iskolában (PDC Qualifying School), illetve tornán," - mondta a 42 éves Colin Lloyd.

 "Évek óta nő a szint itt a PDC-n és annak ellenére, hogy mindent beleadok a versenyeken a valóság az, hogy nem vagyok elég jó. A darts elég hangsúlyosan jelen volt az életemben abban a 17 évben, amit a PDC-nél eltöltöttem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki élvezetessé tette ezt az időt és segített ugyanúgy, mint a szponzoraimnak, köztük a Target Dartsnak. A dartsot még mindig imádom és bemutatókon is részt veszek, sőt ki tudja, talán egyszer még vissza is térek."

Amúgy a 2016-os Qualifying School első napját szerdán rendezték. Egy hosszabb összefoglaló angol nyelven itt olvasható. Illetve az első nap boldog kártyabirtokosai: John Bowles, Simon Stevenson, Andy Parsons, Ricky Williams

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr538269520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása