9 Nyíl

Évtizedes rekord a Budapest Bajnokság II. fordulóján

2016. február 01. 17:02 - II. János Pál

Az elmúlt hétvégén zajlott le a Budapesti Darts Szövetség által szervezett Budapest Bajnokság steel és soft szakágának második fordulója, ahol megdőlt egy közel évtizedes rekord, hiszen szombaton a Bajnokság steel II. osztályába 101 fő (!) nevezett be, illetve a délelőtti páros versenyen 53 duó vett részt a férfiak között. A verseny hétvégi fordulójáról bővebben a hajtás után olvashattok.

1401311_1576401885904901_4560222389704938425_o.jpg

 

A hétvégi forduló nem csak a picivel száz feletti létszám miatt volt nevezetes, hanem azért, mert több "régebbi" dartsos is megjelent ezen a hétvégén mindkét szakágban, közöttük a szombati steel játéknapon Fekete Nóra, az egyik legjobb női magyar játékos, aki a férfiak mezőnyében indult és az előző fordulón az előkelő 3. helyezést érte el, illetve Meskó Krisztián és Kulcsár Attila volt éljátékosok. Nagyon sok új játékos és egy pár új klub is képviseltette magát mind férfiak és mind a nők között. Lássuk a játéknap dobogósait:

Női páros (5 páros):

  1. Harsányi Enikő - Mendelényi Linda (WBSE - Szabadidő Kártyás)
  2. Cserpes Ágnes - Szarka Zsuzsanna (ÚKDC - Pestújhelyi SC)
  3. Kovács Erika - Borbély Viktória (ÚKDC - Szabadidő Kártyás) 

Női egyéni (15 fő):

  1. Cserpes Ágnes (ÚKDC)
  2. Harsányi Enikő (WBSE)
  3. Takács Franciska (Smile DC)

Férfi páros (53 páros):

  1. Kocsis Tamás - Dudás Krisztián (ÚKDC)
  2. Gyurcsó Gergő - Kass Zoltán (Szabadidő Kártyás - Acéldarazsak SE)
  3. Massza Sándor - Kozselka István (Vecsési SE)

A férfi egyéni első osztályát Eisenhoffer András, a DÖ-MIK DC ásza egész napos fantasztikus és kiegyensúlyozott játékkal nyerte meg, ráadásul a döntőben a 2014-es évi magyar, illetve többszörös budapest bajnokot, Takács Gábort 6-0-ra győzte le a döntőben.

Férfi egyéni I. osztály (14 fő):

  1.  Eisenhoffer András (DÖ-MIK DC)
  2. Takács Gábor (Pestújhelyi SC)
  3. Őri József (Smile DC) és Viosz Tamás (Acéldarazsak SE)

A férfiak egyéni másodosztály nyertese Balogh Béla - a DÖ-MIK-es tehetséghez, Eisenhofferhez hasonlóan -  stabil, fantasztikus játékot produkálva verte végig ezt a nagy létszámú mezőnyt.

Férfi egyéni II. osztály (101 fő):

  1. Balogh Béla (Pestújhelyi SC)
  2. Nagy Zoltán (Soul DC)
  3. Lévai Attila (Animals DC)

 

A vasárnapi soft szakági játéknapon is nagy és színvonalas mérkőzéseket láthattunk, bár ezen a napon jóval kevesebben neveztek a versenyszámokra. Ettől függetlenül azért a megszokotthoz képest így is szép számmal voltak a versenyzők jelen. Ezen a napon is voltak "meglepetésjátékosok", azaz akikre nem sokan számítottak, például Port AttilaBölcs Zoltán, akik szintén éljátékosai voltak a magyar dartséletnek, illetve Benkő Attila, akit szintén nem kell bemutatni azoknak, akik régebb óta űzik eme csodálatos sportot. Jöjjenek a vasárnapi dobogósok:

Női páros (5 páros):

  1. Cserpes Ágnes - Szarka Zsuzsanna (ÚKDC - Pestújhelyi SC)
  2. Mayer Rita - Tóth Dóra (Pestújhelyi SC)
  3. Harsányi Enikő - Mendelényi Linda (WBSE - Szabadidő Kártyás)

Női egyéni (11 fő):

  1. Mayer Rita (Pestújhelyi SC)
  2. Tóth Dóra (Pestújhelyi SC)
  3. Harsányi Enikő (WBSE)

A férfi páros döntőjében igazi Pestújhelyi SC-s házi döntő alakult ki, ahol a Herczegh József - Tóth Péter alkotta páros vigaszágról visszajőve győzte le a csapattárs, Takács Gábor - Molnár László párost.

Férfi páros (26 páros):

  1. Herczegh József - Tóth Péter (Pestújhelyi SC)
  2. Takács Gábor - Molnár László (Pestújhelyi SC)
  3. Béres László - Fodor Viktor (WBSE)

A férfiak egyéni első osztályában a Pestújhelyi SC játékosa Takács Gábor vigaszágról nyerte meg a döntőt Béres László Wekerlei BSE tehetsége ellen, ahol mindkét játékos egy nagyon színvonalas és izgalmas játékot produkált. Kiemelném még a Soul DC-s Várady György és a szintén Pestújhelyi SC-s Balogh Béla vigaszági döntőbe jutásért való küzdelmét, ahol volt olyan leg, amit az urak mindketten egy-egy 180-al kezdtek és szintúgy egy izgalmas, fantasztikus partit játszottak. A mérkőzést végül Várady nyerte.

Férfi egyéni I. osztály (14 fő):

  1. Takács Gábor (Pestújhelyi SC)
  2. Béres László  (WBSE)
  3. Várady György (Soul DC)

Férfi egyéni II. osztály (41 fő):

  1. Dudás Krisztián (ÚKDC)
  2. Port Attila (Vecsési SE)
  3. Bölcs Zoltán (REAC)

 

Mindent egybevetve remélhetőleg ez a fantasztikus létszám csak nőni fog és nem csökkenni, ezért arra buzdítanálak Titeket, hogy a következő fordulóra minél többen menjetek el, ha ki akarjátok próbálni magatokat versenykörülmények között!

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr108344976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2016.02.01. 21:39:31

Mik a jellemző átlagok ezen a szinten?
süti beállítások módosítása