9 Nyíl

Dartsklub, amelynek saját tv-közvetítése van

2016. április 17. 10:55 - Denis Potvin

Sok és kiváló dartsklub működik az országban, mi igyekszünk minél többet bemutatni közülük. Most a Darázsfészek Darts Pubra azért esett a választás, mert olyan egyedi dologgal igyekszik feldobni a hangulatot, hogy tv-közvetítésekkel teszi egyedivé a versenyeit. Követendő példa másoknak is, ismerkedjünk meg a Darázsfészekkel.

Nem dartsos, aki nem nézte áhítattal és irigykedve a rangos tv-közvetítéseket, mint például a PDC- vagy a BDO világbajnokság. Hozzánk a Darázsfészek Pubba sokan messziről jönnek és a drukkereket nem tudják magukkal hozni.

Az ötlet, hogy teremtsük meg az online tv-közvetítés lehetőségét az inforatikai kötődésem okán kézenfekvő volt, mondta el nekünk Csala Péter, a klub tulajdonosa. Egy átlagosnál erősebb számítógép, kellően magas sávszélességű internetkapcsolat, néhány kamera és sok kísérletezés.

A nagy tapasztalatokkal rendelkező Gyulai Zoltán segítségével a gép és a kamerák életre keltek éppen egy éve. Van, aki az fejlődéséhez vette igénybe, hiszen a dobás kielemezhető (több kameraállással és előre definiált képelrendezéssel ez gyerekjáték) Van, aki a családjának szerez örömet és büszkeséget, van, aki a baráti kör előtt válik médiasztárrá.

12941176_10205633951080812_56419315_o.png

Túl a technikai bravúron, a kamerákkal rögzített mérkőzések izgalmasabbak, mert a játékosok tudják, egy szép mozdulatról beszélni fognak még és az igazán szép mérkőzések a Facebookra kerülnek. Ezekben a napokban átléptük a 11,000 nézőszámot és alkalmanként 60-70 nézőt is számolunk már.

A kiszerkesztett és utólag megosztott videók sok tízezer megtekintésnél tartanak és sok új vendéget hoztak már. Egyik baráti szolgáltatásunk, hogy kellően nagyméretű pendrive-ra a felvételen szereplőnek kiadjuk a rögzített anyagot.

Bár nem kis munka, de szívesen tesszük, mert népszerű és motiváló.

Sok visszajelzés érkezett már és érkezik folyamatosan. Aki játszott már az egyes táblán adásban, az többek elmondása alapján nagyobb odafigyelésre és megfontoltabb játékra ösztönözte.

Ha netán valami baj történik, és az adás megszakad, rendre kapunk SMS-t és hívást a hiba elhárítását kérve... Jó érzés és a további fejlesztésekre sarkal.

Eleinte fekete-fehér kamera dolgozott és a felbontás is harmada volt a jelenleginek. Most adásba 1280*720 kép készül és a sávszélesség függvénye, de 720 soros biztosan vehető a mobilokon. 20 fps-nél a dobó mozdulatok is jól követhetőek.

Köszönet Nektek és nézzétek tovább! Nézzen bele, aki még nem tette!

Aki szeretné megtapasztalni, csak jöjjön és nevezzen egy versenyünkön!

Igyekszünk a meccseket úgy szervezni, hogy az egyesre kerüljön aki még nem játszott azon. A főtábla mérkőzéseit már beosztjuk, a csoportoknál ez a sorsolástól függ.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr188634368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása