9 Nyíl

Tíz legendás Walk On, avagy showmanek nyilakkal

2016. április 25. 17:02 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

Régóta tudjuk hogy a sport és a szórakoztatóipar kéz a kézben jár. Ennek üzleti és egyéb okait nem fejtegetném, legyen elég annyi hogy ma már igen ritka az a rendezvény ahol ne adnának a szervezők a külsőségekre és a szórakoztatásra. Különféle sporteseményeken mindannyian láttunk már elképesztő műsorszámokat, látványos koreográfiákat, fenomenális produkciókat.

Ha csak az amerikai profi ligákra gondolunk rögtön megértük, hogy miért is vált elengedhetetlen részévé a show a sportnak. Természetesen önmagában is szórakoztató tud lenni egy mérkőzés, de ha a szünetekben vagy a mérkőzés elején kapunk valami extrát akkor még inkább úgy érezhetjük, hogy maximálisan ki lettünk szolgálva.

Kedvenc sportunk is bővelkedik ilyen extrákban, és ilyen látványelemekben, ha szabad ezzel a kifejezéssel élnem. És most nem csak a csinos táncos hölgyekre gondolok akikre nehéz nem odafigyelni, hanem néhány játékosra akiket nyugodt szívvel nevezhetünk showmannek. Most megpróbálok mindenféle elfogultság nélkül összeszedni néhány mára klasszikussá vált produkciót amik beírták magukat a darts történelemkönyvébe.

Peter Wright és Devon Petersen

A skótok kitűnőségét nyugodtan hívhatjuk korunk legszínesebb egyéniségű dartsosának. Elképesztő ruhatárával és hajviseletével emberek sokaságával szeretette meg magát, egy olyan egyénisége Ő a dartsnak aki mindig fenomenális hangulatot képes varázsolni, ha színpadra lép akkor egészen biztosan elkezdődik a parti.

2015ben a sors összehozta egy másik közönség kedvenccel, a táncoslábú Devon Petersennel akivel rögtönöztek egy pazar kis táncbemutatót.

Peter Wright és Stephen Bunting

A darts „Peter Griffinje” szintén azok közé tartozik akiért tömegek rajonganak, közvetlen és barátságos stílusáért valamint a Family Guy hősét utánzó bevonulásáért. (Aki esetleg nem tudná miért ezt a bevonulást választotta a liverpooli világbajnok, annak elárulom hogy egy baráti ökörködés közben Stephen utánozni kezdte Peter Griffin legendás táncát ami az internetre kikerülve tömeges röhögő görcsöt idézett elő a világ minden pontján).

Az égiek igencsak szerethetnek szórakozni hiszen a 2015ös UK Open elődöntőben Wright-Bunting meccset rendeztek és ha már találkoztak akkor mulattak is egy kicsit. A videó a teljes meccset mutatja, ha a bevonulás után egy kicsit szórakozni is szeretnénk.

Dimitri Van Den Bergh

A mindössze 21 éves belga fiatalember nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy első PDC világbajnokságán bejutott a legjobb 32 közé, majd bekerült a világ legjobb 64 játékosa közé, hanem igencsak jól sikerült táncával is. Jó látni, hogy egy ifjonc nem megszeppenve lép a deszkákra, hanem jókedvűen és végtelenül lazán. Mondani sem kell, hogy gyorsan sok szimpatizánst szerzett magának.

John Michael

A görög-ciprusi „Halálos Rózsa” becenevű Úr, nem tagadja meg gyökereit még a PDC színpadán sem. A civilben egyébként kovácsként dolgozó John a 2016os világbajnokságon olyan táncot lejtett amire még Zorba a görög is elismerően csettintene.

Steve Hine

Nem csodálnám ha Steve Hine neve nem sok rajongónak lenne ismerős, hiszen a „Muffin Man” legjobb eredménye egy negyeddöntő a 2007es UK Openről. Mégis elkövetett valami olyat amivel kitörölhetetlen nyomot hagyott a dartsot szeretők körében. Íme:

James Richardson

Mick Jagger, Ian Gillan, Robert Plant óta tudjuk, hogy a közönség énekeltetés jó dolog. Kiválóan alkalmas arra, hogy a nézősereg kieressze a hangját és ezzel is emeljen a már amúgy is emelkedett hangulaton. Ezt bizonyára tudja Mr. Richardson is aki 2012ben igazi rock starnak érezhette magát.

Peter Manley

Létezhetne ilyen lista a darts Énekmestere nélkül? Ugyan dehogy. A háromszoros vb döntős Peter Manley nemcsak kiváló játékával hanem Tony Christie halhatatlan slágerének az Amarillonak az „előadásával” akkora népszerűségre tett szert mint ide Lacháza.

Wayne Mardle

A Hawaii 501. Szerintem ha ennyit írnék az is elég lenne. Egy csodálatos játékos, akiből sajnos ideje korán lett kommentátor (hiszen még csak idén lesz 43 éves). Nem azért mintha nem lenne kiváló abban is, de a mai mezőnyből roppant módon hiányzik a frenetikus humorú, színes ingekben pompázó géniusz. Ejj, mekkora showt csinálnának most Snakebiteval.

És akkor egy kis BDO. Mert nélkülük nem lenne semmi, így ez a lista sem.

Ted Hankey.

A Gróf. A darts világ talán legmegosztóbb egyénisége. Akit vagy utálsz vagy szeretsz. Akitől vagy falnak mész vagy megőrülsz érte. A „darts Drakulája” nagy horror rajongó és ennek megjelenésében hangot is ad. Amilyen briliáns játékos (hiszen kétszeres világbajnok) annyira briliáns színész is.

Tony O'Shea

Valószínűleg a valaha volt legjobb BDO aki játékos aki nem nyert soha világbajnokságot. Az örök második ahogy róla írták. És mégis megőrülnek érte az emberek. De tényleg! Annyira megkedveltette magát és beírta a darts közönség fejébe a bevonuló zenéjét, hogy még PDC rendezvényeken is rendszeresen eléneklik. A szintén klasszikus mellkas döngetés pedig hab a tortán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr238662526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása